top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

AR PATYS ATIDARYSIME NAKTĮ PRIEŠUI PILIES VARTUS? (2023 12 29)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Girtuoklis Dmitrijus Medvedevas, teroristinės Rusijos buvęs premjeras ir prezidentas, o dabar einantis jam sugalvotas Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo pareigas, kažkaip sugebėjęs prasiblaivyti po daugiadienio vodkos srėbimo maratono, Rusijos valstybinei dezinformacijos agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad galutinis Rusijos karo tikslas yra neva atsikratyti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio.
 
Žirinovskį po mirties pakeitęs Kremliaus juokdarys sakė, kad V. Zelenskio pašalinimas yra „teisėtas Kremliaus tikslas vykdant "specialiąją karinę operaciją".
 
"O kaip dėl derybų 2024 m.? Viskas visiškai akivaizdu", - sakė D. Medvedevas, atsakydamas į klausimą apie kitų metų Rusijos karo tikslus. "Specialioji operacija bus tęsiama, jos tikslas išliks Ukrainos kariuomenės nuginklavimas ir dabartinės Ukrainos valstybės atsisakymas nuo neonacizmo ideologijos."
 
D. Medvedevas kartojo FSB pasakų departamento nubrėžtą Kremliaus liniją, kad karas Ukrainoje buvo pradėtas siekiant "denacifikuoti" šalį ir jos vadovybę. Rusija "sieks demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą", - vaizdo įraše sakė ir V. Putinas, tuo metu pats slėpdamasis bunkeryje Uralo kalnuose, kai 2022 m. vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.
 
"Valdančiojo banderovcų režimo pašalinimas, aišku, yra ne deklaruojamas, o svarbiausias ir neišvengiamas tikslas, kuris turi būti ir bus pasiektas", - kažkaip sugebėjo rišliai išstenėti D. Medvedevas.
 
Visos šios žinutės apie „banderovcus“, V. Zelenskio pašalinimą ir Ukrainos kariuomenės nuginklavimą yra skirtos toliau klaidinti Vakarus ir toliau palaikyti rusofašistinės valstybės kuriamą mitą eiliniam besmegeniui driskiui, tarpstančiam russkij mir (rusiškame pasaulyje).
 
Vakarams jau kurį laiką siunčiama žinutė, esą Kremlius pasirengęs derėtis, o dabar ir įvardinama sąlyga – V. Zelenskio pašalinimas. Tuo tarpu nuzombintai Rusijos visuomenei pranešama, kad valstybė veikia karo režimu, nes pagrindinis „priešas“ – „naciai“ – niekur nedingo ir nuo Antrojo pasaulinio karo laikų vis dar puola Motiną Didvyrę Rusiją.
 
Tiesa yra visiškai priešinga: Kremliui V. Zelenskio buvimas Ukrainos prezidento pareigose yra reikalingas karo tęsimo pateisinimui; „derybos“ yra visai ne derybos, o okupuotų Ukrainos teritorijų užtvirtinimas ir pripažinimas; laikina taika reikalinga karinio potencialo atstatymui ir ėjimui toliau, į vakarus link Kijevo, už Kijevo, į Varšuvą ir Vilnių.
 
4-iems iš 5-ių Rusijos piliečių palaikant karą ir žudynes Ukrainoje, pasaka apie „denacifikavimą“ – nežiūrint to, kaip kvailai beskambėtų – yra mielai priimtina ir pateisinama. Realybė, faktas yra tai, ką Kremliaus režimas duoda eiliniams rusams driskyne: laisvę nebaudžiamiems veikti. O tai reiškia plėšti, deginti, grobti, prievartauti, žudyti. Kolektyvinis Putinas duoda gyvenimo prasmę, išsprendžia egzistencinį klausimą – kodėl ukrainiečiai turi skalbimo mašinas savo namuose, o dauguma driskių – ne.
 
Galiausiai, kalbant apie egzistencinį Rusijos kaip valstybės išlikimo klausimą, taip vadinamas Kremliaus elitas yra įsitikinęs, kad Vakarai, demokratija, Vakarų krikščioniškoji civilizacija yra tiesioginė grėsmė russkij mir ir pačiam Rusijos valstybingumui. Todėl karas, kurį diskynas kariauja Ukrainoje yra ne dėl to, kad užgrobtų jos teritorijas, ar juo labiau, kad pašalintų V. Zelenskį (tam karo nereikia, invazijos išvakarėse Ukrainos prezidento išlikimas kėdėje kabojo ant plauko). Rusija Ukrainoje kariauja su Vakarais, ir kuo ilgiau patys Vakarai to nesupras, tuo sunkiau bus mums visiems ateityje.
 
Kai mes, vakariečiai, sakome, kad nenorime, kad mūsų sūnūs žūtų kažkur Ukrainoje, kad tegu kažkaip ji pati laimi karą, mes tik atidedame klausimo sprendimą. Mūsų vyrai ir sūnūs nežus dabar. Kad jie ir jų vaikai nežūtų ateityje, Globalūs Vakarai turi veikti šiandien, šią valandą.
 
Pradėti reiktų nuo ultimatumo Maskvai – jei iki Naujųjų Metų nenutraukiami karo veiksmai, ir jei orda negrąžinama į urvus, Ukraina nuo 2024 m. sausio 1 d. tampa NATO nare. Be jokių sąlygų.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos pasistūmėjo į priekį, įskaitant rytinį Stepovės kaimą, esantį į šiaurę nuo Avdijivkos. "Priešas jau trečią mėnesį iš eilės bando pralaužti mūsų gynybą, negailėdamas nei žmonių, nei ginklų, nei karinės technikos", - sakė generolas Oleksandras Tarnavskis, vadovaujantis Ukrainos "Tavria" pajėgų grupei, kuri dengia Avdijivką.
 
Rusija nori "bent jau" užimti Avdijivką iki metų pabaigos. Jos operacinis tikslas – iki 2024 m. pasiekti ginčijamų rytinių Donecko ir Luhansko sričių vakarinius pakraščius, teigė jis.
 
Šis pasiekimas būtų reikšminga propagandinė Kremliaus pergalė, žurnalui "Newsweek" sakė ir Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas Serhijus Hrabskis.
 
Gruodis kol kas buvo "sunkiausias mėnuo" per visą karą. Rusijos pajėgos "visą laiką šturmuoja Marinką ir Avdijivką. Pagal išpuolių skaičių, pagal spaudimą mūsų daliniams, paskutinis šių metų mėnuo yra sunkiausias", - sakė jis.
 
Patvirtindami karininkų žodžius, naktį ir ryte driskiai puolė Ukrainą dronais ir raketomis. „Šachedais“ smogta Lvivui, raketomis Kh-22 ir S-300 apšaudytas Charkivas ir Konotopas. Deja, nuostolių išvengti nepavyko.
 
Charkivui smogta bangomis, pagal klasikinę teroristų taktiką: apšaudžius laukiama, kol atvyks gelbėjimo tarnybos, ir tada smogiama antrą kartą į tą pačią vietą, siekiant padaryti kuo daugiau nuostolių atvykusiems gelbėtojams.
 
Kairiajame Dniepro krante, ukrainiečių gynėjai atrėmė driskių atakas prie Oleškio, Poimos Piščanivkos ir Krynkų. Ukrainiečiai dronais smogia į rusų karių koncentracijos vietas ir tiekimo linijas.
 
Pranešama apie rastus šimtus civilių gyventojų kūnų vietovėse, kurios buvo nuniokotos po birželio mėnesį Rusijos įvykdyto Naujosios Chakovkos užtvankos sabotažo.
 
↞ Trumpai ↠
 
Trečiadienį valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad JAV suteiks Ukrainai iki 250 mln. dolerių ginklų ir įrangos - tai paskutinis pagalbos paketas šiais metais, skirtas padėti Kijevui kare su Rusija.
 
Baltieji rūmai įspėjo, kad be papildomų asignavimų, JAV pagalba, skirta Ukrainos kovai už teritorijos, kurią nuo 2022 m. vasario mėn. įsiveržimo okupavo Rusijos pajėgos, susigrąžinimą, baigsis iki metų pabaigos.
 
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas artimiausiu metu rengiasi susitikti, ketvirtadienį pranešė Ukrainos prezidento administracijos vadovas, atsižvelgdamas į pastarojo meto Vengrijos veiksmus, kurie pablogino santykius.
 
"Dirbame tam, kad artimiausiu metu surengtume abiejų lyderių susitikimą", - sakė Andrijus Jermakas po "produktyvaus pokalbio telefonu" su Vengrijos užsienio reikalų ministru Peteriu Szijjarto.
 
Nemalonus, bet būtinas ėjimas.
 
Izraelio pajėgos atakavo centrinės ir pietinės Gazos ruožo dalies rajonus, koncentruoti smūgiai suduoti Chan Juniso apylinkėse.
 
"Užduotis čia yra išardyti "Hamas" - kad ji nebeturėtų karinių ir valdymo pajėgumų", - sakė Izraelio gynybos ministras Yoav Gallant. "Mums reikės parodyti daug atkaklumo ir ryžto".
 
Daug atkaklumo ir ryžto linkime Tel Avivui nesukeliant viso arabų pasaulio prieš save – būtent to siekia Kremlius ir Teheranas.
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Vis įdomesni dalykai darosi mūs kaimuky. Įvairaus plauko veikėjus iš Rusijos ir Baltarusijos, kuriuos specialiosios mūsų tarnybos pripažįsta grėsme nacionaliniam saugumui, vedamuosiuose straipsniuose ima užtarti didieji žinių portalai.
 
Vardinami jų būti ir nebūti nuopelnai, sunkus gyvenimas, stebimasi, kaip gi taip mūsų pačių saugumiečiai „tokius gerus“ rusus ir baltarusius siunčia su lagaminais į stotį, be bilieto ir galimybės grįžt atgalios.
 
Kuriama regimybė, kad mūsų žvalgyboje – vieni liaušiai ir nevykėliai, nesugebantys atskirti, kas yra kas.
 
Manome, kad tai – labai pavojinga tendencija. Neramina, kad taip veikia ne penktoji kolona, ne įtakos agentai, ne Kremliui ar Minskui pataikaujanti neva opozicija.
 
Mūsų pačių ketvirtoji valdžia, žiniasklaida, kurios rankose galingiausias poveikio ginklas – informacija – imasi „nuskriaustųjų“ gynėjo vaidmens, sąmoningai ar ne, bet kirsdama už šalies saugumą atsakingų institucijų šaknis.
 
Kas toliau, klausiame mes?
 
Atidarysime naktį priešui pilies vartus?
 
↡ Nuotraukoje: Avdijivkos griuvėsiai (šaltinis newsweek.com).
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt
 


 

68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page