top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

BEVILTIŠKA DRISKIŲ ATAKA Į KYJIVĄ RAKETOMIS (2023 05 16)

Geopolitinė padėtis

Prezidentas Volodymyras Zelenskis, kalbėdamas apie artėjantį kontrpuolimą, žurnalistams sakė: "Mums reikia šiek tiek daugiau laiko. Ne per daug. Mes būsime pasirengę, žinokite, po kurio laiko. Noriu būti su jumis labai sąžiningas, bet negaliu su jumis pasidalinti kai kuriomis datomis... Mes neturime paslapčių nuo savo draugų, bet turime tam tikrų paslapčių nuo savo "kaimynų".

Kada prasidės didysis kontrpuolimas – žino keli žmonės visame pasaulyje. Jis prasidės būtent tada, kai Kremlius to mažiausiai tikėsis. Būtent todėl ir sakoma: „netrukus arba po kelių mėnesių“. Kantrybės.

Vengrija vakar užblokavo dalį aštuntosios Europos taikos priemonės lėšų, skirtų Ukrainos ginkluotei. Ši dalis sudaro 500 mln. eurų ir turėjo būti išmokėta ateinantį pirmadienį. Budapeštas pareikalavo "garantijų", kad ir ateityje būtų saugomas taikus "pasaulinis" horizontas, o lėšos nebūtų naudojamos tik Kyjivui apginkluoti.

Tikime, kad prokremlinė orbanizuota Vengrija sulauks sankcijų ir pati negaus milijardinių ES išmokų. Budapeštas žaidžia į vienoje komandoje su Maskva, o ES neturi priemonių, o gal ir nenori, išpjauti pūlinį iš savo tarpo. Ateityje vakariečiams egzotinėse šalyse teks ne tik džiovinti kiaušinius ant gultų, bet ir uoliai dirbti suderintos partnerystės vardan.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, jog "neatidėliotina NATO užduotis" - užtikrinti, kad Ukraina laimėtų karą prieš Rusiją. "Iš esmės NATO užduotis yra remti Ukrainą, kaip tai jau daugiau nei metus daro NATO sąjungininkės ir NATO, bet taip pat neleisti, kad šis karas išsiplėstų už Ukrainos ribų", - sakė pareigūnas. Aljanso vadovas taip pat pareiškė, kad svarbu, jog Ukraina būtų apginkluota, kad galėtų apsiginti nuo Rusijos agresijos dabar ir ateityje. "Nežinome, kaip baigsis šis karas, bet žinome, kad kai jis baigsis, bus nepaprastai svarbu, kad sugebėtume užkirsti kelią istorijos pasikartojimui", - pridūrė aljanso galva.

Šventa pana Marija Dievo malooooonės pilnoooji!.. kas rašo kalbas NATO vadovui? „Nežinome, kaip karas baigsis“. Gal jau reiktų pradėti domėtis? Nežinome, kaip baigsis, bet tikrai baigsis. Kada nors. Kažkaip.

Taip, viskam anksčiau ar vėliau ateis galas, bus ir pasaulio pabaiga. Tačiau karinio bloko vadovas privalo būti kietas kaip titnagas ir aštrus, kaip barzdaskučio peilis. Mes, pikti seni bambekliai, nepamiršime, kaip po pirmos Rusijos invazijos dienos, mykė ir mekeno Stoltenbergas, veblendamas, kad NATO kovos su agresoriumi ekonominėmis sankcijomis.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad kai kurios šalys (Indija, Pietų Afrikos Respublika ir Vietnamas) įžvelgia, jų manymu, "dvigubus Vakarų standartus" dėl karo Ukrainoje. "Jie tikisi, kad jiems bus atstovaujama vienodomis sąlygomis ir kad bus nutrauktas Vakarų dvigubų standartų taikymas", - sakė jis. Į šias pretenzijas būtina atsižvelgti, jei Vakarai nori "paskatinti" Azijos, Afrikos ir Amerikos šalis "prisijungti prie mūsų kuriant ir ginant stabilią pasaulinę tvarką", pridūrė kancleris.

Kad ir kaip kai kas nemėgsta kai kurių Azijos ir Afrikos šalių, pripažinkime, jog daugeliui tai itin tolimas pasaulio kraštas, skaidraus vandens, palmių, bambukų, pigaus gėrimo ir intymių nuotykių šaltinis. Verslo korporacijoms – išteklių melžykla. Tačiau norint išteklių savininką turėti sąjungininko pavidalu, nepakanka jo vien tik melžti ir kaifuoti, stebint kaip vietos gyventojai neriasi iš kailio, kad prakutęs turistas iš Lietuvos atvertų savo magišką eurų prikimštą iniginę.

JAV valstybės departamentas tikisi sulaukti pozityvių postūmių Kinijos specialiojo atstovo Ukrainoje ir Rusijoje vizito metu. "KLR svarbu tiesiogiai iš Ukrainos partnerių išgirsti, kodėl reikia gerbti Ukrainos saugumo interesus, taip pat jos suverenitetą ir teritorinį vientisumą", - teigia departamento atstovas Vedant Patel. "Niekas nėra labiau įsipareigojęs užbaigti šį karą nei mūsų partneriai ukrainiečiai", - sakė jis.

Kartu V. Patelis pažymėjo, kad Rusija turėtų rodyti suinteresuotumą užbaigti šį karą, tačiau šalis agresorė elgiasi priešingai.

Reikšmingi postūmiai

Rusija iš tiesų elgiasi visiškai priešingai sveikai logikai. Ankstyvą rytą rusiškieji fašistai pradėjo masinę Kyjivo oro ataką. Šį kartą ji buvo išskirtinė savo tankumu - per labai trumpą laiką buvo paleista daugybė raketų. Visuose šalies regionuose buvo paskelbtas oro pavojus, o Kyjive pasigirdo garsūs sprogimai.

"Šį kartą priešas vienu metu pradėjo kompleksinę ataką iš įvairių krypčių, naudodamas bepiločius orlaivius, sparnuotąsias raketas ir tikriausiai balistinio tipo raketas. Ji buvo išskirtinė savo tankumu - didžiausias atakuojančių raketų skaičius per trumpiausią laiką", - sakė miesto karinės administracijos vadovas Sergejus Popko.

Preliminariais duomenimis, Ukrainos oro gynybos pajėgos Kyjivo oro erdvėje sunaikino didžiąją daugumą rusų mirtį nešančių objektų. Nuolaužos nukrito keliuose rajonuose, degė negyvenamosios patalpos, automobilių įranga, tačiau aukų pavyko išvengti.

Drįstame pareikšti, kad jei Izraelio atsakomieji smūgiai į „Hamas“ sektorius Gazos ruože vertinami prieštaringai, tai Kyjivo atsakomieji smūgiai į Maskvą būtų labai sveikas skiepas driskiams. Fašistinis virusas kaip mat sumažėtų.

Ukrainos kariuomenė per pastarąsias dvi dienas flanguose aplink Bachmutą pasistūmėjo iki 2 kilometrų, praneša Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

"Priešas žiauriai priešinasi. Per šią parą Bachmuto kryptimi įvyko 34 kariniai susirėmimai, 479 kartus priešas apšaudė mūsų pozicijas iš įvairių sistemų, įvairios artilerijos. Buvo surengtos 4 atakos iš oro. Per mūšius mūsų kariams pavyko sunaikinti 149 okupantus, 160 sužeista, 6 paimti į nelaisvę", - teigia A. Čerevatijus.

Pranešama, jog be sparnuotųjų raketų "Storm Shadow" Jungtinė Karalystė Ukrainai atsiųs šimtus oro gynybos raketų ir atakos dronų. Šis žingsnis labai svarbus, nes jis reiškia, jog JK žengia toliau nei bet kuri kita šalis, teikdama ginkluotę Ukrainai didelio kontrpuolimo išvakarėse.

Kremlius britų pagalbą vertina "itin neigiamai". Kremlius teigia, kad Londono sprendimai "gali neturėti jokios reikšmingos įtakos specialios karinės operacijos eigai, tačiau tai lems tolesnį šalies naikinimą. Ukrainai tai dar labiau komplikuoja istoriją".

Vargu bau ar rasime didesnį idiotą nei Putinas, kuris būtų mažiausiai šimtui metų į priekį taip sukomplikavęs ir sušikęs ne tik Rusijos istoriją, bet ir kultūrą – likučius to, kas dar buvo sąlyginai priimtina.

Trumpai

Vakar išlėkė į orą vadinamasis "LNR vidaus reikalų ministerijos" vadovo pareigas einantis Igoris Kornetas. Veikėjas buvo sunkiai sužeistas per sprogimą kirpykloje okupuotame Luhanske.

Būtent taip turi sproginėti ir degti žemė po okupantų kojomis.

Baltarusijos TV kanalai parodė Aleksandrą Lukašenką, kurio niekas gyvo nematė nuo gegužės 9 d. parado. „Batka“ kadre pastovėjo vos kelias sekundes, per kurias nepratarė nė žodžio. Jo kairė ranka buvo sutvarstyta. Vėliau paskelbtas minutės trukmės vaizdo įrašas, kuriame A. Lukašenka pasakojo, kad Baltarusijos kariuomenei įvesta padidinta parengtis.

Jungtinės Tautos ragina Rusiją ir Ukrainą susitarti dėl tolesnio Juodosios jūros regiono grūdų tiekimo susitarimo po praėjusią savaitę įstrigusių derybų. JAV JT ambasadoriaus pavaduotojas Robert Wood sakė, kad Rusija kalta dėl to, jog iki šiol nepavyko pratęsti Juodosios jūros grūdų sandorio, ir kad Rusija nėra suinteresuota derėtis dėl grūdų sandorio pratęsimo.

Visiškai teisingai. Rusija suinteresuota milijonais išbadėjusių pabėgėlių, siaubiančių Europą.

Lietuvoje

Lietuviškieji žiniasklaidos „monstrai“ mirga spalvotomis antraštėmis apie keliones, nuotykius ir oralinį seksą. Karas jau labai nusibodo. Žmonės nori gyventi, smagintis, išsikrauti, paūžti, padūkti. Užsimiršt.

O kada, jei ne dabar?

Kaip smagu atlėkti į gamtą, ten liuobti visą savaitgalį, visu garsu leisti būm-bastik, ne savu balsu rėkauti, keiktis ir voliotis apsivėmus!

Juokaujam. Tai – joks ne atsipalaidavimas. Tai – nuo gyvulio netoli tepažengusios makakos būsena. Beje, lygiai tokia pati, kaip ir mūsuose taip vadinamų vatnikų. Visi jie turi bendrą vardiklį, visus juos galima apibūdinti vienu žodžiu – driskiai. Ir nors jie gali apsikarstyti žiedais ir apyrankėmis, apsirėdyti prabangiausiomis drapanomis ir vairuoti elektrinius „Porsche“, jų barbarų pasaulėvaizdis ir gyvenimo suopratis sukasi vienu vieninteliu driskiaus ratu: pagert – pasidulkyt – pašikt.

Mes savo aktyviais mokymais nešame tylą, minčių ir sielos ramybę.

Nuotraukoje Ukrainos karys duoda atsigerti rusų karo belaisviui netoli fronto linijos Bachmuto mieste 2023 m. gegužės 11 d. /Serhijus Nužnenko, REUTERS/

Ypatingas ačiū nuolatiniam rėmėjui „DT Artelė“, taip pat Lietuvos aludarių gildijai. Mūsų darbo tęsimui itin svarbi visų jūsų parama: https://tinyurl.com/noriuparemti

Siūlome aktyvius mokymus: https://tinyurl.com/f352n3uw


47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page