top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

GEROKAI PRARETINTAS RUSIJOS TERORISTŲ KARO LĖKTUVŲ PARKAS (2024 04 08)

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

Pasaulio ir Lietuvos žiniasklaida volioja temą apie galimą Donaldo Trampo pozciją dėl taikos Rusijos – Ukrainos kare. Kandidatas į JAV prezidento postą pažadėjo taiką 24 valandų bėgyje, akcentuodamas, jog šis karas nekelia pavojaus pasaulio stabilumui, nes yra vietinės reikšmės konfliktas. Trumpas esą siektų priversti Ukrainą atiduoti Rusijai Krymą ir Donbasą.

 

Nesipiktinkite. Net jei D. Trampas kažkur taip ir leptelėjo, viešo tokios pozicijos patvirtinimo kol kas nebuvo. Viskas labai paprasta: šis žmogus daro ir darys viską, kad už jį balsuotų minia. O miniai reikia taikos ir stabilumo pasaulyje. Keliauti, kimšti „mėšlainius“, vartytis kaip driežams smėlyje prie jūros ir darytis selfius.

 

D. Trampas taip pat yra tyčia-netyčia užkulisiuose pasakęs, jog norėtų būti taip garbinamas, kaip Šė Korėjos kalėjimo prižiūrėtojas Riebuilis Kimas. Jei jis tą išreikš atvirai, JAV gali būti nublokštos į labai nemalonias fašistinės Rusijos sąjungininkių gretas. Mes net neabejojame, jog Putino chunta bus nuteista diktatoriui esant gyvam arba po jo mirties. Kaip atrodys šalys, jų lyderiai, kolaboravę su nusikalstamu režimu ir palaikę jo vykdomą okupaciją bei ukrainiečių tautos genocidą? Nusikalstamo režimo palaikymas, rėmimas – taip pat nusikaltimas. Manome, kad Vašingtono vyrai nekiš galvų į šitą kruviną srutų duobę.

 

Buvęs JAV ambasadorius ES Gordonas Sondlandas pareiškė, kad D. Trampas nėra karinės pagalbos Ukrainai priešininkas ir kad jis neva paramą Ukrainai stabdo dėl rinkimų JAV. Esą D. Trampas pasirengęs suteikti Ukrainai beprocentinę paskolą ir gerbia Ukrainos prezidentą V. Zelenskį, kaip tvirtą lyderį.

 

Panašu, jog visa ši JAV rinkiminė ekvilibristika yra skirta pigiam masių viliotiniui.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Paramos Ukrainai klausimas JAV Kongrese gali įstrigti dar ilgesniam laikui. Skelbiama, jog atstovų rūmų pirmininkui Maikui Džonsonui iškilo nušalinimo grėsmė. Kita problema – Izraelio smūgiai, kurių metu žuvo „World Central Kitchen“ pagalbos darbuotojai Gazoje. Kongresas ketina persvarstyti paramos Izraeliui sąlygas ir jas sugriežtinti.

 

Izraelis jau sureagavo į JAV susierzinimą, nes pranešama apie karinių pajėgų atitraukimą iš pietinės Gazos dalies. Izraelio kariuomenė informavo, kad sumažino savo buvimą teritorijos pietuose iki vienos brigados – kelių tūkstančių karių.

 

Kremlius džiūgaudamas praneša, jog tarp pagrindinių Rusijos prekybos partnerių neliko Vakarų šalių. Didžioji partnerė Vokietija esą iškrito iš pirmojo penketuko. 51 proc. prekybos teko Azijos šalims, o Europos šalims – tik 23 proc. Kinija išliko pagrindinė prekybos lyderė, su kuria apyvarta esą pasiekė rekordinę – 240 mlrd. dolerių sumą.

 

Rusija – Kinijos kolonija, Azijos šalis. Gal ir neblogai. Klausimas –  kokio bieso krūvos rusų politikierių, oligarchų ir šiaip nevykėlių „šopinasi“ Europos parduotuvėse, siunčia savo vaikiščius į Oksfordą, Italijoje šluoja vilas ir neskoningai apsirėdę „brendinėmis“ drapanomis, išsivėpę pozuoja prie Eifelio bokšto?

 

↞ Veiksmai ant žemės ↠

 

Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos pareigūnai patvirtino informaciją, jog atakos prieš Rusijos karinį aerodromą Jeisko mieste metu buvo sunaikinti keturi daugiafunkciniai naikintuvai Su-30 ir du Su-25. Atakos metu sugadinti iš viso septyni driskių orlaiviai, kuriems buvo padaryta įvairaus laipsnio žala. Taip pat buvo sunaikinta oro uosto dyzelinių degalų pastotė. Ataka prieš karinį oro uostą buvo vykdoma dronais.

 

Prieš tai Ukrainos bepiločiai orlaiviai smogė lėktuvams „Engels-2“ aerodrome. Teigiama, jog padaryta žala trims strateginiams bombonešiams Tu-95. Ordai tai – didelis nuostolis per labai trumpą laiką.

 

Ukrainiečiai įsigudrino stepėse dronais naikinti ir driskių šarvuotos technikos kolonas. Išradingai stabdydami tankus artilerijos ugnimi ir minomis, gynėjai sunaikino visą priešo koloną ir sustabdė driskių veržimasi Limano kryptimi.

 

V. Zelenskis pažymėjo, jog stokojant sviedinių, artileriją fronte keičia dronai. Keičia, ir keičia sėkmingai bei efektyviai.

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Karo popsas. Mirties bulvaras. Panikos tango su trydelės požymiais. Visoje šalies žiniasklaidoje – gąsdinimo naujomis Rusijos atakomis, okupacijomis plius Baltarusijos invazijomis, vajus.

 

Iš to pasiutusio euro vaikymosi, imama netgi skelbti, kad Rusija tuoj įsiverš į Kazachstaną ir kažkodėl okupuos visą šią šalį – sąjungininkę, kuri yra kolektyvinio saugumo sutarties narė, itin svarbus Kinijos energetinis ir prekybinis partneris. Faktiškai – Pekino protektoratas: abiejų šalių bendradarbiavimo sąraše įtraukti 55 projektai, kurių bendra sutarčių vertė viršija 27,4 mlrd. dolerių.

 

Kai tai „neina“, tuoj talpinamos informacinės šūdsrutės apie tai, kad Rusija netrukus gali susivynioti gelžgalius, atsitarabanyti juos prie mūsų sienų ir netikėtai pulti Baltijos šalis. Netikėtai, taip netikėtai, kad mirk iš juoko. Taip pat eskaluojama tema, kad Lietuvą puls Baltarusija. Kuo gi? O gi dvejomis brigadomis, iš kurių viena – rezervistų, kurie nemoka net subinės popieriumi nusišluostyt.

 

Šie Maskvos ir Minsko sukurti ir mūsuose noriai perskelbiami kliedesiai yra skirti įtampos ir nerimo didinimui, psichologinės sumaišties kėlimui, atitraukiant paprastus piliečius, o su jais ir sprendimų priėmėjus, nuo kasdienių darbų ir geopolitinio prioriteto visomis išgalėmis remti Ukrainą.

 

Lietuvos, Baltijos šalių ir kitų NATO valstybių išskyrimas iš bendro konteksto tarnauja niekam kitam, tik propagandiniam kruvinam Kremliaus šūdų malūnui. Šis naratyvas, deja, labai lengvai užkrečiamas. Ne veltui skelbiama, kad Kremliaus psichoperantų paruoštukai, neva kad Ukrainą ar dalį jos reikia padovanoti Rusijai, tada pasaulyje vėl bus tvarka, jau skamba JAV politikų lūpose.

 

Apgailestaujame ir užjaučiame visus, kurie skaito įvairų karo bulvarą, juo patiki ir nemiega naktimis. Nes juk „Ukrainą irgi netikėtai užpuolė“.

 

Ne, mielieji, Ukrainą užpuolė tikėtai. Tačiau jokių požymių ar duomenų nei danguje, nei ant žemės apie mūsų puolimą divizijomis ir tankais nėra. Kai toks pavojus ar bent mažiausia jo tikimybė bus regima – mes apie tai jus būtinai informuosime. Ir dar gerokai iš anksto.

 

Jūsų teikiama parama tą įpareigoja.

 

Ramios savaitės.

 

↡ Nuotraukoje: Ukraina sako dobrovo ranku.

 

Itin dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, poniai Salvai M., UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai bei visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

Mūsų ištikimiems rėmėjams siūlome galimybę įsigyti ukrainiečio rankomis padarytą apyrankę https://luckydiamonds.lt/produktas/sekmes-apyranke-su-tikru-deimantu/ – visos jūsų lėšos (išskyrus PVM) bus pervestos mūsų agentūrai.

 

Nuoroda įprastai paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications



151 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page