top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

JEI ŽINIASKLAIDA NEPRANEŠĖ, VADINASI, KARAS NEPRASIDĖJO (2024 04 19)

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

Izraelis surengė atsaką Iranui už jo prieš tai įvykdytą raketų ir dronų smūgį. Visgi, mums regisi, kad šis atsakas buvo šimtus kartus didesnis žiniasklaidos antraštėse nei realybėje.

 

Irano naujienų agentūra "Fars" pranešė, kad netrukus po vidurnakčio "danguje virš Isfahano buvo pastebėti trys bepiločiai orlaiviai. Oro gynybos sistema <...> sunaikino juos danguje" netoli kariuomenės bazės“. Irano pareigūnas anonimiškai "Reuters" patvirtino, kad raketų atakos nebuvo, o girdimi sprogimai – Irano priešlėktuvinės gynybos sistemų suveikimo rezultatas. Irano valstybinė televizija skelbia, kad padėtis Isfahane yra normali, o antžeminių sprogimų neįvyko.

 

Izraelio kariuomenė šių pranešimų iš viso nekomentavo.

 

Po šių „karinių veiksmų“ antraštėse, kai kurie pasauliniai žinių portalai toliau bandė pūsti burbulą skelbdami apie neišvengiamą karo regione eskalaciją. Tačiau bent jau kol kas, atrodo, kad tai buvo daugiau Kremliaus begalinių pastangų įpūsti ugnį ir jų nepavykusių norų atspindys.

 

Izraelis pasirinko riboto atsako variantą, kuriuo iš esmės nebuvo padaryta jokios fizinės žalos, tačiau lyg ir atsakyta į Irano agresiją. Taip išsaugotas veidas nesiraunant į atvirą karinį konfliktą. Manome, kad būtent toks veiksmų eigos variantas pasirinktas suderinus su JAV, nes neįvardintas jų pareigūnas "Reuters" sakė, kad Izraelis prieš ataką informavo Vašingtoną apie savo planuojamus veiksmus.

 

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi prieš penktadienio smūgį įspėjo Izraelį, kad Teheranas duos "griežtą atsaką" bet kokiai atakai į jo teritoriją, o atstovas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai pareiškė, kad Izraelis "turi būti priverstas nutraukti bet kokią tolesnę karinę avantiūrą prieš mūsų interesus", nes JT generalinis sekretorius perspėjo, kad Artimieji Rytai išgyvena "didžiausio pavojaus akimirką".

 

Izraelio ribotą atsaką galėjo paskatinti ir kitas susitarimas su JAV, kurios ketvirtadienį užkirto kelią Jungtinių Tautų Palestinos valstybės pripažinimui, kai Saugumo Taryboje veto teise atmetė Palestinos visateisę narystę šioje pasaulio institucijoje. Rezoliucijos projekte 193 narius turinčiai JT Generalinei Asamblėjai buvo rekomenduojama, kad "Palestinos valstybė būtų pripažinta JT nare". Didžioji Britanija ir Šveicarija susilaikė, o likusios 12 tarybos narių balsavo už.

 

Palestinos prezidentas Mahmudas Abasas pareiškime pasmerkė JAV veto kaip "nesąžiningą, neetišką ir nepagrįstą", o ambasadorius JT Rijadas Mansūras po balsavimo emocingai kalbėjo tarybai: "Tai, kad ši rezoliucija nebuvo priimta, nepalauš mūsų valios ir nenugalės mūsų ryžto. Mes nesustosime dėti pastangų."

 

Tvyrant strateginio geopolitinio pato nusiteikimui Artimuosiuose Rytuose, kurį galime vertinti kaip nedidelę Vakarų pergalę prieš blogio ašies sumanymą įžiebti platesnį konfliktą, Ukrainai sunkiai sekėsi įtikinti septynių didžiųjų valstybių užsienio reikalų ministrus, kad jie turėtų pakeisti strategiją Rusijos atžvilgiu. Nors Kaprio saloje susirinkę G7 ministrai pripažino, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų ir plojo Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai, kuris prisijungė prie jų antrąją trijų dienų susitikimo dieną, tačiau jokių reikšmingesnių proveržių, kaip ir tikėtasi, pasiekti nepavyko.

 

Ukraina visais lygiais prašo papildomos oro gynybos įrangos ir įvardina, kad šiuo metu jai mirtinai reikalingos bent septynios "Patriot" sistemos. JAV savo ruožtu tikina, kad kai Kongresas patvirtins 60,8 mlrd. dolerių vertės JAV pagalbos Ukrainai paketą, ginklai bus pristatyti per kelias savaites, o ne per kelis mėnesius.

 

Kiek tai realu, mes neabejotinai sužinosime. Kaip ir tai, kiek dar ukrainiečių kraujo bus pralieta dėl šio delsimo, pasaulio galingiesiems skirstant valstybes, tautas ir vaikus į pirmarūšius ir antrarūšius.

 

Vokietija anksčiau jau pareiškė, kad perduos vieną "Patriot" sistemą, o Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Džosepas Borrellis paragino kitas bloko valstybes padaryti tą patį.

 

"Priešingu atveju, Ukrainos elektros energijos sistema bus sunaikinta. O jokia šalis negali kovoti neturėdama elektros energijos namuose, gamyklose, internete, viskam", - sakė jis žurnalistams Kapryje.

 

Taigis, dar būtų gerai perduoti kokius 200 vnt. F-16, kartu su pilotais.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Fiureris Putinas patvirtino hibridinio karo su Vakarais planą. Jame – neribota Rusijos propaganda JAV ir Europoje, agresyvi Rusijos užsienio reikalų ministerijos politika, flirtas su pasaulio pietų šalimis, siekiant sukurti priešišką požiūrį į Vakarus, o viso to galutinis tikslas – pasaulio tvarkos perdėliojimas savo naudai.

 

Jame taip pat aprašomos hibridinio karo, kurį Rusija vykdo prieš Vakarų šalis, kryptys: "Svarbu sukurti jų užsienio ir vidaus politikos silpnųjų vietų nustatymo mechanizmą, siekiant parengti praktinius žingsnius, kaip susilpninti Rusijos priešininkus. Visapusiškas nedraugiškų šalių atgrasymas turi būti vykdomas vykdant puolamąsias informacines kampanijas."

 

Karas prieš Ukrainą apibrėžiamas kaip pasaulinio hibridinio karo dalis. Pastarasis turėtų lemti naują pasaulio, nesiremiančio JAV hegemonija, tvarką. "Specialiosios karinės operacijos rezultatai didele dalimi nulems būsimos pasaulio tvarkos kontūrus", - sakoma dokumente.

 

Tai dar vienas įrodymas – ne jums, žinoma, mielieji, kurie mus skaitote diena iš dienos, septynis šimtus septyniasdešimt septynis rytus – kad Rusiją yra labai lengva prognozuot. Mes dešimtis, šimtus kartų sakėme, kad Rusija kariauja šį karą prieš Vakarus, kad jis – egzistencinis russkij mir pagrindas, civilizacijų kova dėl išlikimo ir vėliau – galimos hegemonijos.

 

Kitaip sakant, nieko naujo „naujame“ karo nusikaltėlio Putino plane nepasakyta, tik detaliau įvardintos ideologinio maniako ir kurstytojo A. Dugino klejonės.

 

Klejonės, kurios deja, ant žemės įgyvendinamos kaip ukrainiečių tautos genocidas, kuris sapne vaikštantiems ir niekaip neprabundantiems vakariečiams netruks pasibelsti ir į jų duris.

 

↞ Veiksmai ant žemės ↠

 

Šaltiniai Ukrainoje patvirtino, kad specialiosios operacijos metu gynėjams pavyko pataikyti į strateginius bombonešius Tu-160 gaminantį pastatą Kazanėje ir smarkiai jį apgadinti. Tu-160 gamyba buvo atnaujinta 2018 m. po kelerius metus trukusio sąstingio, per tą laiką buvo pagamintas tik vienas toks orlaivis. Esamas lėktuvų parkas taip pat buvo kapitališkai remontuojamas ir aprūpinamas modernia avionika.

 

Ši gamykla taip pat atsakinga už Tu-22M3 konstravimą. Abu šie lėktuvai neša raketas, kurios niokoja Ukrainos infrastruktūrą.

 

Vakar Lenkijos prokuratūros prašymu Varšuvos apygardos teismas suėmė Lenkijos pilietį, glaudžiai bendradarbiavusį su Rusijos karine žvalgyba (GRU). Tarp pagrindinių užduočių buvo informacijos apie Lenkijos teritorijoje esančio Žešuvo Jasionkos oro uosto saugumą rinkimas ir perdavimas šaliai agresorei. Šie duomenys turėjo padėti Rusijos specialiosioms tarnyboms suplanuoti pasikėsinimą į V. Zelenskį jo viešnagės Lenkijoje metu.

 

Tai rimtas įspėjimas ir mums bei dar vienas skambutis mūsų sprendimų priėmėjams. Vietoje to, kad griautume savo žvalgybos institucijas savomis rankomis, jau vakar reikėjo joms kelis kartus padidinti finansavimą.

 

Danija tapo pirmąja šalimi, kuri nusprendė pirkti ginklų ukrainiečių kariuomenei iš pačių Ukrainos gamintojų. Tam Kopenhaga skyrė 28,5 mln. JAV dolerių.

 

Puikus, įkvepiantis pavyzdys.

 

Europos Parlamente buvo rodomas filmas "20 dienų Mariupolyje". Labai tikimės, kad bent du ar trys garbūs Europos šalių deputatai, vis kalbantys apie Ukrainos pergalę, bet Rusijos nepralaimėjimą ir liberalius, demokratinius procesus teroristinėje šalyje, imsis aktyvių veiksmų, siekiant nedelsiant išsiųsti Kijevui kuo daugiau ginklų.

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Ukrainos Kovos su dezinformacija centras įspėja, kad Rusija vis intensyviau naudoja socialinę žiniasklaidą dezinformacijai skleisti.

 

Rusijos vyriausybė tapo daug išradingesnė manipuliuodama socialine žiniasklaida ir skleisdama melą apie Ukrainą ir jos vyriausybę. Pagrindinis tikslas - sumažinti Vakarų paramą ir sąmoningai diskredituoti Ukrainą, kad suklaidintų užsienio piliečius, nuteiktų juos prieš ją ir priverstų juos daryti spaudimą savo vyriausybėms, kad šios paliktų mūšio lauke Ukrainą vieną.

 

Kremliaus pradėta plataus masto kampanija, vadinama "Juodąja skyle", plika akimi matoma ir Lietuvoje.

 

Įvairiausio plauko ir kalibro kandidatai, platinantys Kremliaus dezinformaciją, visais būdais bandantys prasibrauti į politinius postus šalyje ir Europos Sąjungoje, nežinantys, nemokantys paaiškinti, kokiu būdu disponuoja didelėmis pinigų sumomis, atvirai niekinantys Lietuvą ir jos piliečius, demokratinę santvarką, žmogaus teises ir laisves, NATO bei sąjungininkus Lietuvoje vadinantys okupantais, kiekviena proga besidergiantys ant patriotiškai nusiteikusių žmonų, vis kalbantys, kad nereikia maišyti karo ir politikos, šlovinantys sovietų okupacijos kolaborantus ir besižavintys dostojevskišku rusų kultūros dvasingumu, kiekviena proga vis prikišantys, esą laisvės kovotojai buvo naciai ir žydšaudžiai, yra, be jokios abejonės, sąmoningai palaikantys Rusijos agresiją Ukrainoje, ir net jei tą daro mulkindami rinkėją tik dėl savo niekšingų merkantilinių tikslų, turėtų būti aiškiai identifikuoti kaip ardomąja veikla užsiimantys žmogėnai.

 

↡ Nuotraukoje: Ukrainietiškas 14,5 mm snaiperinis šautuvas "Snipex Alligator", bendras ukrainiečių, vokiečių ir olandų gaminys, galintis pasiekti taikinius net 7 km atstumu.

 

Itin dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, poniai Salvai M., UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai bei visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

Mūsų ištikimiems rėmėjams siūlome galimybę įsigyti ukrainiečio rankomis padarytą apyrankę https://luckydiamonds.lt/produktas/sekmes-apyranke-su-tikru-deimantu/ – visos jūsų lėšos (išskyrus PVM) bus pervestos mūsų agentūrai.

 

Nuoroda įprastai paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications





 

74 views0 comments
bottom of page