top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

JUNGTINĖS KARALYSTĖS GINKLAIS – Į TERORISTINĖS RUSIJOS TERITORIJĄ (2024 05 04)

 ↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Deividas Kameronas ketvirtadienį lankydamasis Kijeve pažadėjo skirti Ukrainai tris milijardus svarų sterlingų metinės karinės pagalbos "tiek, kiek reikės".

 

"Kasmet skirsime tris milijardus svarų sterlingų tiek, kiek reikės. Tiesiog tikrai ištuštinome viską, ką galime, kalbant apie įrangos skyrimą", - sakė jis interviu agentūrai "Reuters" ir pridūrė, kad šis pagalbos paketas yra didžiausias iki šiol iš Jungtinės Karalystės skirtas pagalbos paketas Ukrainai. "Dalis tos (įrangos) iš tikrųjų atvyksta į Ukrainą šiandien, kol aš čia esu", - sakė jis.

 

Tai, be jokios abejonės, itin svarbus ir gyvybiškai būtinas žingsnis. Vakarai, ar bent jau reikšminga jų dalis, atrodo, pagaliau suprato, kad Europos gynėjų pastangos atremti driskių ordą tampa vis labiau blyškesnės, o tikimybė, kad žudikai, prievartautojai bei karo nusikaltėliai gali netrukus siaubti Varšuvą ir Berlyną, vis realesnė.

 

Be milijardinių pagalbos injekcijų, Londonas pademonstravo kitiems Vakarų partneriams ir kitą ne mažiau svarbų strateginį pokytį. D. Kameronas pareiškė, kad Ukraina turi teisę panaudoti Londono suteiktus ginklus smūgiams į taikinius Rusijoje ir kad Kijevas pats sprendžia, ar tai daryti.

 

"Ukraina turi tokią teisę. Kadangi Rusija smogė Ukrainos viduje, galite visiškai suprasti, kodėl Ukraina jaučia poreikį užtikrinti, kad ji ginasi", - sakė D. Cameronas agentūrai "Reuters" prie Šv. arkangelo Mykolo katedros.

 

Mes daugybę kartų sakėme, kad neįmanoma pakeisti karo eigos vien tik ginantis. Norint realiai pradėti mąstyti apie Rusijos pralaimėjimą, kasdien, kas valandą Rusijoje turi lėkti į orą gamybos linijos, kuro saugyklos, ryšių centrai, logistikos, ypač geležinkelių mazgai, karinės ir režimo vadovybės valdymo ir kontrolės punktai, gubernatorių ir oligarchų vilos, administraciniai federalinės ir vietinės valdžios pastatai.

 

Būtent tokia kieta Vakarų politika yra veiksminga, o tą patvirtina skausminga Kremliaus informacinė tryda po JK pareigūno žodžių.

 

Kremliaus burna D. Peskov išsyk ėmė veblenti, kad D. Kamerono pareiškimas yra „tiesioginis įtampos dėl Ukrainos konflikto eskalavimas, kuris potencialiai gali kelti pavojų Europos saugumui, visai Europos saugumo architektūrai".

 

"Būtent čia matome tokią pavojingą įtampos eskalavimo oficialiuose pareiškimuose tendenciją. Tai kelia mūsų susirūpinimą", - susirūpinusiu balsu FSB žinutes skaitė rūpintojėlis, kurio labai laukia Haga.

 

Tuo tarpu Rusijos užsienio teroro reikalų ministerijos kalbėtoja Marija Zacharova pakartojo bukiams skirtus kliedesius, kuriuos transliuoja ir kandidatas į prezidentus Lietuvoje, pavadinimu E. Vaitkus: "Vakarai ukrainiečių rankomis vykdo slaptą karą prieš Rusiją."

 

Ir pratęsė eiliniais grasinimais ir gąsdinimais branduoliniu vėzdu: "Kokiu neatsakingu ir beširdžiu reikia būti, kad nesuprastum, prie ko veda tokie pareiškimai, ypač branduolinį ginklą turinčių šalių atžvilgiu. Mes visada reaguojame, bet kaip galima negalvoti apie Didžiosios Britanijos subjektų ir ES piliečių jausmus," – tryduke taškėsi Zacharova.

 

Kol driskyno nevykėliai skambiais pareiškimais bando maskuoti pritriestas kelnes, Vakarams reikia spausti dar labiau, o ukrainiečiams – dar aktyviau daužyti agresorių ant žemės.

 

Kaip matote, tas tikrai veikia.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Vakar Vokietija nurodė, kad Rusija surengė kibernetines atakas prieš jos gynybos ir aviacijos įmones bei valdančiąją partiją, taip pat taikinius kitose šalyse, ir įspėjo, kad tai turės neįvardytų pasekmių. Vokietijos vyriausybė pranešė, kad išsikvietė Rusijos pasiuntinį protestui pareikšti dėl prieš dvejus metus su Maskvos karinės žvalgybos agentūra GRU susijusios grupės pradėtos kampanijos.

 

Išpuoliai buvo nukreipti prieš Vokietijos valdančiuosius socialdemokratus, taip pat logistikos, gynybos, aviacijos ir IT sektorių įmones, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime. Buvo įsilaužta ir į kritinių sektorių įmonių serverius.

 

"Šios atakos nukreiptos ne tik prieš atskiras partijas ar konkrečius politikus, bet ir siekiant pakirsti pasitikėjimą mūsų demokratija", - sakė Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser. Vokietija ir jos partneriai netoleruos šių atakų ir "taikys visą spektrą priemonių, kad užkirstų kelią agresyviam Rusijos elgesiui kibernetinėje erdvėje, atgrasytų nuo jo ir į jį reaguotų", sakė ji.

 

Labiausiai, žinoma, mus domina, kaip, kada ir kokiomis priemonėms duos atkirtį Berlynas, nes Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pareiškė, kad Rusijai teks atsakyti už kibernetines atakas.

 

"Dabar galime aiškiai priskirti ataką Rusijos grupuotei APT28, kurią kontroliuoja Rusijos karinės žvalgybos tarnyba GRU", - Adelaidėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Baerbock. "Kitaip tariant, Rusijos valstybiniai įsilaužėliai atakavo Vokietiją kibernetinėje erdvėje. Tai visiškai nepriimtina ir neliks be pasekmių".

 

Makronas siųs karius, Kameronas tris milijardus kasmet ir ginklus, smūgiams driskyno teritorijoje, Baerbock – spėsime – atsakys simetriniu kibernetiniu smūgiu.

 

Puikios naujienos savaitgaliui.

 

↞ Veiksmai ant žemės ↠

 

Latvija pasienyje su Rusija ir Baltarusija pradėjo kasti prieštankinius griovius. Kariuomenė ketina sukurti įtvirtinimų grandinę - gynybinius bunkerius, įvairias užtvaras ir šaudmenų sandėlius. Per 5 metus Ryga tam išleis 303 mln. eurų.

 

Ukrainos prezidentas pareiškė, kad okupantai ruošiasi bandymams išplėsti puolamuosius veiksmus. Jis pabrėžė, kad ukrainiečiai, kariai, valstybė ir partneriai turi padaryti viską, kad sužlugdytų Rusijos puolimo planą.

 

"Šiandien jau 800-oji karo diena. Tai nepaprastai sunkus ir sudėtingas kelias, kurį mūsų valstybė turėjo nueiti, kad išgelbėtų ukrainiečių gyvybes. Ir tai yra kelias, kurį dar turime praeiti, kad užbaigtume šį karą sąžiningomis sąlygomis, Ukrainos sąlygomis", - pabrėžė Volodymyras Zelenskis.

 

Tik pridursime, kad Ukraina gina ne tik save.

 

Mus.

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Per pirmąsias dvi dienas į karo komendantūras užsiregistravo 1659 valstybės gynyba ir saugumu besirūpinantys Lietuvos piliečiai. Žmonės, kurie myli savo Tėvynę, savo žemę, savo šeimą ir artimuosius bei draugus. Jus.

 

Tarp užsiregistravusiųjų, 1032 arba 62,2 proc. turi aukštąjį išsilavinimą.

 

Čia, mielieji, yra atsakymas, kodėl Maskvos agentūrinis tinklas nuo pat mūsų Nepriklausomybės atkūrimo dienų tikslingai aršiai siekia sugriauti valstybės švietimo sistemą. Padaryti ją neveiksnia. Trukdyti, ardyti, stabdyti. Ir jiems, deja, tas neblogai sekasi.

 

Kartu su pokario istrebitelių vaikais ir vaikaičiais, naudingais idiotais bei neva žmogaus teisių gynėjais, tokie švietimo, o kartu ir valstybingumo, pamatų griovėjai kasdien dirba savo išdavikų ir penktosios kolonos darbą.

 

Iš tribūnų, nuo bačkų ir geltonosios purvasklaidos puslapiuose, jie nuolatos kartoja Kremliaus psichoperantų sukaltas žinutes: nemaišykite karo ir politikos, palikite ugdymo įstaigas rusų kalba (russkij mir getus), žavėkitės dostojevskišku rusų dvasingumu (rusų tauta aukščiau visų kitų), leiskite „geriesiems rusams“ kurti demokratiją (kai Jelcinas vis bučiavosi su Klintonu, Samaški kaime gyvi buvo sudeginti ir kitaip išskersti moterys, seneliai, vaikai – daugiau kaip 300 civilių).

 

Švietimas, kritinio mąstymo ugdymas, sąmoningumo kėlimas Lietuvoje yra kelias, kuriuo – su jūsų pagalba, dirbdami šaliai – einame mes. Tai kelias, kuriuo turėtų eiti visa Lietuva.

 

Jis turėtų privalomai būti prioritetu Nr. 1 bet kurioje politinės partijos, kandidato, prezidento, seimo, vyriausybės … ne programoje, ne darbų sąraše, o realiai daromas kasdien, be išeiginių, 24/7, tris šimtus ir šešiasdešimt penkias dienas metuose.

 

Mes ir taip trečdalį amžiaus iššvaistėme popieriams, raštams, burbuliukams ir augimo procentams virtualiose skaidrėse.

 

↡Nuotraukoje: Kremliaus karo nusikaltėliai Charkovui smogė šachedais.

 

Itin dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, poniai Salvai M., UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai bei visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

Mūsų ištikimiems rėmėjams siūlome galimybę įsigyti ukrainiečio rankomis padarytą apyrankę https://luckydiamonds.lt/produktas/sekmes-apyranke-su-tikru-deimantu/ – visos jūsų lėšos (išskyrus PVM) bus pervestos mūsų agentūrai.

 

Nuoroda įprastai paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications



 

 

52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page