top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

“KARAS IR TAIKA” PAGAL PUTINĄ (2023 12 24)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Putinas jau kurį laiką užkulisinės diplomatijos kanalais signalizuoja Vakarams, kad norėtų kuo greičiau sudaryti taikos susitarimą. "The New York Times” duomenimis, Kremlius pasirengęs sutikti su paliaubomis ir įšaldyti konfliktą dabartinėje fronto linijoje.
 
Teigiama, jog Rusija nenori didinti karinių pajėgumų ir tęsti neapibrėžtos trukmės karo. Nusmurgusiai liaudžiai Putinas esą sausumos koridorių į Krymą ir penktadalį okupuotos Ukrainos pateiktų kaip pergalę. Kiti analitikai teigia, kad Putinas stengsis atidėti bet kokias derybas iki galimo Donaldo Trumpo sugrįžimo į valdžią.
 
JAV pareigūnai esą jau dabar pastebi pasikeitusią Putino poziciją, nebereikalaujant nušalinti dabartinės vyriausybės Kijeve. Šią Putino poziciją neva paskatino aiškumas, jog Ukraina netaps NATO nare. Tačiau Vakarai abejoja tokių Putino planų nuoširdumu, manydami, jog tai bandymas suklaidinti. Esą po apčiuopiamų pergalių fronte, Putinas gali apsigalvoti ir atsisakyti susitarimų, kurių, tiesą sakant, niekada ir nesilaikė.
 
Viešpatėliau, kokie naivūs tie Vakarų strategai ir politpatologai. Jie samprotauja Dieveniškių močiutės “puls – o gal jau užteks ir nepuls” lygmenyje.
 
Rusija visada puolė ir puls, kol galės ir turės tam pajėgumų bei resursų. Tačiau šiuo metu Putinui reikalinga pertrauka. FSB ir GRU skaičiuotojai nėra visiški abeliai ir suvokia, kad šiuo metu Rusijos orda nėra pajėgi žygiuoti per visą Ukrainą. Kiekvienam kaimui, miestui, rajonui reikalinga administracija, policija, kariuomenės buvimas, kam reikia milžiniškų resursų. Putinas daugiau paprasčiausiai neapžios. Šiuo metu. Todėl jam reikalinga susitvarkyti su tuo, ką užgrobė.
 
Karo tęsimas be pabaigos, nesugebant užimti Ukrainos - toli gražu ne pergalė, o driskyno bejėgystė, tuo tarpu paliaubos reikštų užgrobtų teritorijų prijungimą prie imperijos, ką būtų galima parduoti jau kaip pergalę. Kremliaus KGB klerkpalaikis mano, kad jis įeis į istoriją, kaip Petras I -asis. Tačiau tai nereiškia, kad orda netrukus nejudės toliau. 
 
Rusijoje prasideda prezidento rinkimų šou. Rusijos centrinė rikimų komisija neįregistravo kandidate buvusios Rževsko miesto Dūmos deputatės Jekaterinos Duncovos. Esą politikės anketoje buvo aptikta 100 klaidų. Lygiai 100. Duncova - naujas projektas. Buvusi žurnalistė pasisako prieš karą Ukrainoje, tačiau nepasisako prieš Putiną. J. Duncova tokią savo poziciją argumentuoja tuo, jog “galima kritikuoti dabartinės vyriausybės politiką, galima kritikuoti tam tikrus įstatymus, priimtus sprendimus”, tačiau negalima kritikuoti federalinio lygmens politikos bei asmenų, jų nepažįstant asmeniškai bei nežinant jų sprendimų motyvacijos.
 
Kitaip tariant, Duncova teigia, jog apie Putiną negali nieko bloga pasakyti, nepaisant žudynių Ukrainoje, kol su juo nepermiegojo ar neišgėrė arbatos iš “granionų stakanų”, įstatytų į spalvotą gelžgalį.
 
Žiniasklaidos teigimu, Jekateriną Duncovą remia Michailas Chodorkovskis. Visa ši paletė dedamųjų mums neleidžia abejoti, jog tai - dar vienas informacinis - rinkiniminis “įmetimas”, rinkiminio spektaklio pagyvinimui.
 
Dokumentus Rinkimų komisijai teisingai užpildė Putinas, todėl jis galės balotiruotis. “Nepriklausomos” Rusijos agentūros skelbia, jog šiuo metu Putino populiarumo reitingas viršija 82 %.
 
Putinui reikia tokių rinkiminių spektaklių Vakarams. O vietinė liaudis plotų carui, net jei jis pasiskelbtų Rusijos vladyka iki gyvenimo pabaigos. Taip, kaip tai padarė Turkmenistano prezidentas Gurbangulis Berdymuchamedovas, kuris pasiskelbė šalies valdovu iki pasaulio pabaigos, pasistatė sau paminklą iš gryno aukso, o prieš du metus, šalies valdovo postą perleido savo sūnui Serdarui Gurbanguliui Berdymuchamedovui.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Ukrainos gynybos štabo duomenimis šią naktį Rusijos okupantai atakavo Ukrainos teritoriją bepiločiais orlaiviais. Ukrainos karinės oro pajėgos numušė 15 iš 16 “šachedų”.
 
Driskiai laikinai sustabdė Ukrainos bombardavimą, po to kai užvakar ukrainiečiai numušė tris bombonešius SU-24.
 
Praėjusią parą fronte įvyko 81 koviniai susirėmimai. Driskiai surengė 11 raketų ir 34 oro smūgius, 62 kartus atakavo Ukrainos karių pozicijas ir įvairias gyvenvietes. Rusų teroristų atakų metu žuvo ir buvo sužeisti civiliai gyventojai.
 
Driskiai nepasistūmėjo į priekį nei per centimetrą.
 
↞ Trumpai ↠
 
“Bild” iš kažkur iškrapštė informaciją, kad “Rusijos vadovas Vladimiras Putinas gali užpulti Europą 2024 arba 2025 m.” Esą Putinas lauks momento, kai JAV bus "be lyderio" ir negalės greitai padėti savo partnerėms. Tokią galimybę esą svarsto viena Europos žvalgybos agentūra.
 
Tuo tarpu remiantis Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriaus prielaidomis, NATO ir ES turi mažiausiai 10 metų atsargai.
 
Na, gal ir ne dešimt, tačiau tikrai ne metus. Tam, kad užpultų NATO rytinį flangą, Rusija turi pirmiausia okupuoti visą Ukrainą. Tokio scenarijaus artimiausiu metu Kremlius tikrai nenumato. Rusai prie mūsų sienų neturi jokių grėsmę keliančių pajėgumų. Maža to, Kremlius neturi oro gynybos sistemų, kad apsaugotų savo pietinę sieną, todėl minuoja pasienį. Rusijos oro erdvė - visiškai kiaura. Tokia kiaura armija yra bejėgė grasinti NATO.
 
Manome, kad šįkart straipsnis nėra nei vienos, nei kitos pusės psichologinė operacija. Paprasčiausia - tai gudragalvių redaktorių iš nosies iškrapštyta masių dirginimo ir pajamų didinimo operacija.
 
Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas vėl nebuvo pristatytas į teismo posėdžius ir yra dingęs be žinios jau 17 dienų, o jo dabartinė buvimo vieta nežinoma. Navalno komanda teigia, jog “Putinas iš tikrųjų nori parodyti, kad ketina įžengti į Kremlių dar vienai kadencijai, pasitelkdamas bauginimus, represijas, spaudimą visuomenei, ir tai yra akivaizdus visų opozicinių jėgų šantažas”.
 
Mes tvirtiname, jog Rusijoje nėra jokios - nei veikiančios, nei neveikiančios opozicijos. Visi Putino tikri priešai jau seniai po žeme. Tuo tarpu Navalno istorijos sukimas rinkiminės karštinės pradžioje mums kužda, jog šis Putino priešininkas kol kas laikomas, kaip Vakarams patrauklus Putino pakaitalas. Galimas daiktas, jog Putinas nori Navalną pakišti po velėna, tačiau to neleidžia padaryti tam tikros struktūros pačioje FSB.
 
Rusijos spec. tarnybų strategai nėra visiški idiotai, ir jie supranta, jog Putinas - ne amžinas.
 
Alkoholikas Dimitrijus Medvedevas prieš šventes pasiūlė įkalinti ukrainiečius (!) už salotas "olivje" ir "silkę pataluose”. Už minėtų salotų ruošimą ir receptų platinimą Medvedevas siūlo įkalinti ukrainiečius 7 metams arba skirti vieno milijono grivinų (!) baudą su nusikaltimo objektų konfiskavimu.
 
Nejau prisisriuobęs Medvedevas pats ėmė keverzoti savo paskyrose?
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Šiąnakt - Kalėdų naktis. Prieš 2024 metus gimė Jėzus. Sveikinti vaiko atėję “Trys karaliai” atnešė dovanų. Ne kojinių, aifonų, kvepalų, kremų ir dezodorantų, o aukso, miros ir smilkalų.
 
Šiandien, prie patiekalais lūžtančių stalų, mes “kukliai” švenčiame būtent tai - vienos reikšmingiausių asmenybių gimimą žmonijos istorijoje. Žmonijos, kuri po 2024, nors ir mini Jėzų, tačiau seniai pamiršo jo mokymą.
 
O Jėzaus mokslas yra labai paprastas - nesivaikyti turtų, šlovės, mylėti savo artimą, kaip patį save, atleisti savo priešams. Jei žmogus gyventų taip, kaip jį mokė Jėzus, šiandien mes nežinotume, kas yra karai ir nepriteklius.
 
Prisiminkime tai, dėl ko šiandien susirinkome prie Šventinio stalo.
 
Linkime ramių Kūčių ir taikos metų Ukrainai, Lietuvai bei pasauliui.
 
Linkime jums, mieli mūsų skaitytojai, rėmėjai ir sprendimų priėmėjai, rasti šviesą ir nusiraminimą.
 
Linkime dvasios stiprybės, vienybės, nesavanaudiškos Meilės ir Atjautos. Būtent jų yra pilna jūsų širdis.
 
↡ Nuotraukoje: linkėjimai.
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt
 



 
59 views0 comments
bottom of page