top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

Kas toliau?

Po Rusijos ėjimo, apie kurį daug kalbėjome, sekė atsakomieji JAV ir sąjungininkų veiksmai - žadamos beprecedentės sankcijos. Pažiūrėkime be rožinių akinių, be perpasakotų propagandinių klišių, nuomonių formuotojų paaiškinimo, kaip ir ką dabar reikia suprasti, kaip žiūrėti ir kaip galvoti. Pažiūrėkime į faktus.


Pirma, JAV siunčia batalioną + / - karių, 20 apačių (atakos helikopterių Apache) ir 8 žaibus (KARINIUS naikintuvus - atsiprašom, bet negalim susilaikyti ir siunčiam LRT linkėjimus) į Baltijos šalis. Tikimės, visi pajėgumai bus dislokuoti Lietuvoje. Prie jau esamo Lietuvos saugumo (NATO, ES, priešakinės NATO pajėgos, mūsų kariuomenė ir piliečiai) - tai papildoma garantija. Žinutė Rusijai, taip, bet svarbiausia - reali, tikra, sustiprinanti mūsų saugumą priemonė. Ypatingai džiaugiamės dėl apačių ir žaibų.


Ir antra. Planuojamos sankcijos neturės jokio poveikio Rusijos ekonomikai. Vakarai skatina Kremlių eiti paimti Mariupolį, Slovianską, Krematorską - apie 60 km į Ukrainos gylį nuo dabar esančios apkasų linijos - t.y. užgrobti teritoriją pagal 2014 metų Luhansko ir Donecko rajonų administracines ribas. Toks ėjimas yra ciniškas, bet, ką jau ne kartą sakėme, turintis tvirtą pagrindą - Rusija neabejotinai įklimps šiame ginkluotame konflikte, o tai prives prie vidinių klanų rietenų.

Klausimas, kurį dabar reiktų svarstyti - kiek Ukrainos žmonių, karių ir civilių, Vakarai pasiruošę paaukoti dėl savo patogesnio gyvenimo? Kur kita riba?


Rusijos aviacijos, balistinių raketų smūgiai į karinius objektus? Į Kijevą?


Mindaugas Sėjūnas, Aurimas Navys, VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra



691 views0 comments

©2022 by VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra. Proudly created with Wix.com

bottom of page