top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

KREMLIUS GRASINA NUŽUDYTI ZELENSKĮ (2023 05 04)

Geopolitinė padėtis

Vakar Kremlius spjaudėsi ugnimi dėl esą atakuotos Rusijos širdies bandant nužudyti Putiną. Maskva teigia, jog virš Kremliaus buvo numušti du bepiločiai, tačiau aukų nėra.

"Kremlius vertina Kyjivo režimo bandymą smogti kaip suplanuotą teroristinę akciją ir pasikėsinimą į Rusijos prezidentą Pergalės dienos išvakarėse", skelbiama fiurerio Putino propagandos tarnybos pranešime.

Alkoholikas Medvedevas pranešė, kad "po šiandienos teroristinio išpuolio, kuris tikriausiai reiškia bepiločio lėktuvo ataką prieš Kremlių, Rusijai neliko kitos išeities, kaip tik fiziškai pašalinti V. Zelenskį ir jo kliką".

Drono ataka prieš Rusijos prezidento rezidenciją, kurią valdžia pavadino "pasikėsinimu nužudyti" ir "teroristiniu išpuoliu", "žymi naują karo etapą", pareiškė Dūmos kontrolės komiteto pirmininkas Olegas Morozovas.

Kiti Rusijos Dūmos deputatai po „dronų atakos“ paragino padidinti smūgių į Ukrainai skaičių. Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad deputatai "reikalaus panaudoti ginklus, galinčius sustabdyti ir sunaikinti Kyjivo teroristinį režimą". "Teroristinis išpuolis" prieš Putiną yra išpuolis prieš Rusiją“, aiškino V. Volodinas ir pridūrė, kad "jokios derybos" su Ukrainos prezidentu "negali vykti".

"Tai yra labai realus casus belli - proga karui. Labai tikram karui ir Ukrainos teroristų viršūnėlių likvidavimui. Turime kuo smogti į jų bunkerius", - sakė dar vienas FSB paruoštukų skaitovas - deputatas Mironovas.

Deputatas Žuravliovas pareiškė, kad "mums reikia taikytis į Kyjivo centrą. Sunaikinti prezidento rūmus, iki pamatų sugriauti Aukščiausiąją Radą, Generalinį štabą, pastatus, kuriuose įsikūrusios Ukrainos specialiosios tarnybos". "Kyjive yra teroristų, ir, kaip žinote, derybos su jais yra beprasmiškos. Juos reikia tik sunaikinti, greitai ir negailestingai. Atėjo laikas suduoti raketinį smūgį Zelenskio rezidencijai Kyjive", - karksėjo deputatas Šeremetas.

Nebecituosime kitų Kremliaus klounų įsiūčiu persmelktų pareiškimų, kuriuose raginama paskelbti Ukrainą teroristine šalimi. Mes esame tikri, jog šią karinę psichologinę operaciją sugalvojo du Kremliaus FSB liolekai – Putinas ir Patruševas. Nei Kyjivas, nei Rusijos partizanai nepridėjo prie šio pirstelėjimo nei piršto.

Tačiau situacija yra pavojinga, nes Kremliaus strategai vėl atvirai prabilo apie ginklo, kuriuo būtų sunaikintas „Kyjivo režimas“ panaudojimą. Tas ginklas, kaip suprantate, yra branduolinis. Jį Kremlius gali mėginti panaudoti kaip prevencinę ataką, stabdant Ukrainos kontrpuolimą ir siekiant derybų su Kyjivu esamose karo lauko pozicijose. Nors pats žodis „branduolinis“ neištartas, tačiau jis kabo tarp eilučių.

Šį ėjimą Maskva mato kaip vienintelę, laikiną karo įšaldymo išeitį. Galimas ir kitas ėjimas – visuotinė Rasiejos mobilizacija.

Tad tikrai neprisidedame prie besidžiaugiančiųjų gaisru Kremliuje būrio. Tai ne tik kvaila, bet ir labai trumparegiška. Visas šis jovalas - planinė ir labai pavojinga Maskvos operacija.

JAV valstybės sekretorius pareiškė, jog Ukraina turi teisę nuspręsti, kaip gintis, komentuodamas tariamą dronų ataką prieš Kremlių. Beje, A. Blinkenas skeptiškai vertina Kremliaus teiginių apie tariamą "pasikėsinimą nužudyti" į V. Putiną tikrumą.

Tokiu būdu Vašingtonas rodo, jog nesupyktų, jei Kyjivas, gavęs reikiamas tolimojo nuotolio raketas, smogtų tiesiai į Rusijos širdį.

Būtų gerai, jei JAV Ukrainai sugražintų ir branduolinį arsenalą.

Reikšmingi postūmiai

Šią naktį Ukrainos šiaurinė, pietinė ir centrinė dalis atakuota 24 "Shahed-136/131" tipo dronais. 18 skraidyklių numušta. Kyjivas apšaudytas papildomai ir balistinėmis raketomis. Visus okupantų įrenginius sunaikino oro gynybos pajėgos.

Kremlius, „keršydamas“ už savo pačių surengtą provokaciją Maskvoje, ir Chersoną užvertė raketomis. Žuvo mažiausiai 21 žmogus, dar 48 sužeisti. Subombarduota geležinkelio stotis ir pervaža, namas, statybų parduotuvė, maisto prekių parduotuvė, degalinė.

Zelenskis įsitikinęs, kad Ukraina netrukus gaus vakarietiškų naikintuvų, tačiau tam reikia parodyti sėkmę mūšio lauke. Tai jis sakė per spaudos konferenciją su Suomijos prezidentu Sauli Niinisto. "Šiame kare mes turime nuolat įrodinėti mūšio lauke. Iš pradžių mes einame į priekį, parodome, kad negalime būti nugalėti per tris dienas, tada mums duoda šiek tiek ginklų, po to mes vėl einame į priekį, prašome toliašaudės artilerijos, tai vyksta įvairiais būdais. Mums vėl sunkiai sekasi, bet vis dėlto, po to mums duodami atitinkami ginklai. Kodėl esu įsitikinęs, kad turėsime lėktuvų? Todėl, kad ruošiamės surengti puolimą. Ir po to, esu tikras, kad mums bus duoti lėktuvai", - sakė Ukrainos prezidentas.

Trumpai

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, kalbėdamas apie kontrpuolimą, pareiškė: „artėjame prie finišo tiesiosios, kai galima sakyti "viskas paruošta".

Ukrainos SBU atsargos generolas majoras Viktoras Jagunas teigia, jog
Rusija nebeturi išteklių kariauti, todėl bando prisitraukti resursų iš kitų šalių. "Jie turi didžiulį mobilizacinį rezervą. Bet šiems žmonėms reikia kažką apsirengti, apsiauti batus, apsiginkluoti... O svarbiausia - surasti vadus, kažkuo juos pamaitinti", - sakė buvęs pareigūnas.

Pasak atsargos generolo, Maskva į karą Ukrainoje velka sovietinį šlamštą net iš Afrikos.

Įvairūs Kremliaus „oponentais“ besivadinantys ekspertai teigia, jog Kremlius ruošia rusus pralaimėjimui. Esą Putinas gali nutraukti karą Ukrainoje ir pasitraukti iš okupuotos šalies.

Šie postringavimai mums panašūs į Šacherezados pasakas, deja, sukurtas Liubiankos Krylovo vardo pasakų skyriuje. Maskva nieku gyvu nesitrauks iš teritorijų, kurias paskelbė Rusijos dalimi. Patariame labai atsargiai vertinti „opozicine“ save vadinančios Rusijos agentūros piešiamus karo pabaigos scenarijus.

Lietuvoje

Į šalį braunasi įvairūs kultūros veikėjai iš Rusijos, pasisakantys prieš Putiną, tačiau palaikantys imperialistinę politiką ir nešantys „russkij mir“. Vieni reikalauja juos stabdyti, kiti gi prašo leisti skleistis rusiškajai liberaliajai demokratinei dvasiai ir kultūrai.

Norėtume dar kartą aiškiai pasakyti, kad šiandieninėje teroristinėje totalitarinėje Rusijoje nėra nei vieno tikro opozicionieriaus ar demokrato. Vadinasi, visi, kurie čia atvyksta, turi būti laikomi specialiųjų tarnybų pasiuntiniais, kol neįrodoma priešingai.

Visi tikrieji Rusijos režimo opozicionieriai guli po žeme arba slapstosi emigracijoje ir nesivaidena televizijų ir portalų studijose.

Tad priimdami bet kokį garsų veikėją iš Maskvos mes įsileidžiame į šalį FSB, SVR, GRU kontroliuojamą asmenį, greičiausiai turintį paskirtą misiją.

Deja, mes vis dar akli ir pažeidžiami Kremliaus minkštosioms galioms.

Nuotraukoje 32-oji atskiroji mechanizuota brigada apsirūpino dronais.

Ypatingas ačiū nuolatiniam rėmėjui „DT Artelė“, taip pat Lietuvos aludarių gildijai. Mūsų darbo tęsimui itin svarbi visų jūsų parama: https://tinyurl.com/noriuparemti

Siūlome aktyvius mokymus: https://tinyurl.com/f352n3uw



43 views0 comments

©2022 by VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra. Proudly created with Wix.com

bottom of page