top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

Kremlius pradeda puolimą

Updated: Feb 21, 2022

Viena iš Kremliaus puolimo krypčių galutinai patvirtinta prieš kelias dienas, kai buvo paskelbta, kad Rusijos Dūma kreipsis į Vladimirą Putiną dėl kažkokios liaudies Luhansko ir Donecko respublikų pripažinimo. Tokiam kreipimuisi - siurprizas, ne? - pritarta: 351 – už, 16 - prieš. Pasaulyje (mir, mir, ruskij mir…) turėsim dar dvi kvazivalstybes, kurios papildys panašių kitų Maskvos sukurtų darinių gretas. Padniestrė, Abchazija, Pietų Osetija. Žiū, gal ir Narva kada pavyks.


Vasario 15-osios darytame įraše kažkokios liaudies Donecko respublikos pseudovaldovui Pušilinui pareiškus, kad Ukraina ruošiasi pulti, į Rusiją, į Rostovo sritį pradėti skubiai evakuoti vaikai, moterys ir seneliai, o gerasis Rusijos prezidentas Volodia nurodė visiems iševakuotiems duoti po 10 000 rublių. Iš tos kasos, kur mes, Vakarai, gražiai sudėjome savo uždarbį mainais į kurą. Kiek ten tų iševakuotų iš tiesų yra ar bus, ir kiek ten tų tūkstančių rublių duos, žinoma, kitas klausimas. Bet skamba gražiai.


Kažkokiai liaudžiai.


Nugriaudėja vienas sprogimas, paskui kitas! sėdamas paniką Donecke, o tiksliau, žiniasklaidos, tame tarpe, ir Lietuvos, priemonių kuriamuose naratyvuose. Kremlius negali pats atsistebėti, kaip lengva minkyt demokratinių vakarų demokratines visuomenes per objektyviai nešališkas ir nepriklausomas informuokles.


Putinas susitinka su Batka, labai abu susineraminę aptaria nestabilią situaciją ir engiamą liaudį Rusijos pasienyje. Aptarimo rezutatas - visuotinė Rusijos rezervo mobilizacija (armija, gvardija, FSB ir dar galai žino, kokios ten sukarintos galvažudžių grupės).


Pušilinai ir kitos ruso-”separatistinės” gavarilkos (nežinantiems, kas tai - https://tinyurl.com/gavarilka ) skelbia, kad Ukraina apšaudė ar tai ketina apšaudyti autobusus su iševakuotais, škia, Donbaso gyventojais.


Kas toliau?


Tęsinys laukia paprastas ir iki skausmo nugremžtas kaip kaulas: Kremlius prieš savo piliečius įvykdys teroristinį išpuolį, apkaltins Kijevą, įves savo pajėgas į kažkokios liaudies respublikas, tik jau ne pagal ichtamnietu (jų ten nėra) išdirbtą schemą, o plačiai, savo užmoju kabindamas ir Mariupolį, gal dar Charkovą bei Odesą.

Jei teroristinis išpuolis “įvyks” Rusijos teritorijoje, kokiam nors Kryme, pavyzdžiui, ir nusineš daug Rusijos piliečių aukų, platus užmojis gali būti pastiprintas aviacija. Balistinėmis raketomis į Kijevą, apie ką visai ne tyliai svajoja rusofašistai.


Na, o toliau jau ir patys žinot - Rusijos sausumos pajėgos ryte, Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos “taikdariai” (Armėnija, Kazachstanas, Tadžikija, Baltarusija, Kirgizija) - vakare. Arba Rusijos provokatoriai vakare, o KSSO juokdariai - ryte.


Štai jums ir Putino karas, kai kurių glušių, laikančių save tikrais vyrais Lietuvoje, ir Sovietinės armijos dienos proga.


Dar viena okupuota teritorija. Arba dvi. Arba trys.


Kaip elgsis Vakarai yra visiškai neaišku, nes situacija daugiau nei idiotiška: Rusija imasi savo anksčiau okupuotų teritorijų kontrolės. Ar verta kištis, kol bombikės nekrenta į Varšuvą arba Helsinkį?


O gal visgi bus, kurie išdrįs?


Britai jau panaikino auksines vizas Rusijos oligarchams. O Žirinovskis, persiskiepijęs nuo kovido (8 skiepai - ne juokas), išdūmė gydytis kažkur užsienin. Sako, kad bijo jam ir jo šeimai pritaikytų sankcijų. Ypač vaikams, kurie irgi kažkur užjūriuos, matušką Rasieją per saugų atstumą stebi.


Žirinovskis, kaip ten bebūtų ir koks kvailys beatrodytų, visais laikais buvo geras lakmuso popierėlis.


Mindaugas Sėjūnas, Aurimas Navys

VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra




116 views0 comments

©2022 by VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra. Proudly created with Wix.com

bottom of page