top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

KREMLIUS TAŠKOSI GRASINIMAIS, JAV RAKETOS DAUŽO OKUPANTUS (2024 04 25) 

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

JAV prezidentas Džo Baidenas, pasirašęs 95 mlrd. dolerių pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui pareiškė, jog šis žingsnis padarys Ameriką ir pasaulį saugesniais. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo savo draugams už Atlanto, teigdamas, kad tai „stiprina Amerikos, kaip demokratijos švyturio ir laisvojo pasaulio lyderio, vaidmenį“.

 

Švęsdami šią pergalę, privalome matyti ir respublikonų daugumą Atstovų rūmuose, kurie balsavo prieš pagalbą Ukrainai. „Finansinės injekcijos į Ukrainos iždą tik pailgins konfliktą ir kainuos dar daugiau gyvybių“, – Putino žodžius, kaip papūga kartojo respublikonų senatorius Tomis Tubervilis.

 

Tad pusę metų trukęs įstatymo svarstymas, kuris per kraujus, tikrąja šio žodžio prasme, buvo patvirtintas, mus verčia klausti – kiek Jungtinėse Valstijose yra Rusijos? Kiek politikų, piliečių yra paveiktų Kremliaus milijardų ir propagandinio mėšlo?

 

Po JAV Kongreso balsavimo Kremlius įjungė Vakarų gąsdinimo mašiną. Šįkart pagrindinės baidyklės vaidmuo buvo patikėtas karo ir teroro ministrui Šoigu. Pastarasis per Rusijos gynybos ministerijos valdybos posėdį pareiškė, kad jo šalis „paneigė mitą apie Vakarų ginklų pranašumą“, o Rusijos kariai rodo iniciatyvą mūšio lauke. Šoigu pagrasino, kad Rusija toliau tobulins ir didins ginkluotę bei pažangiausių ginklų gamybą.

 

O štai alkoholikas Dmitrijus Medvedevas pasisakė riebiau ir amerikiečius, kurie balsavo už „61 milijardo kraujo dolerių“ skyrimą, pavadino „niekšais“. Jis taip pat linkėjo Jungtinėms Valstijoms „kuo greičiau pasinerti į naują pilietinį karą“.

 

Ir kada tie „naujieji“ rusai išlips iš užpernykščių lapų puvėsių krūvos ir ims žvelgti pirmyn, o ne knaisiotis savo pačių prišiktose kelnėse?

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova pareiškė, jog Vašingtonas niekuomet nedraudė Ukrainai savo ginklais atakuoti Rusijos naftos perdirbimo gamyklų. „Jungtinės Valstijos nepateikė jokio oficialaus pareiškimo, kad mes negalime to padaryti“, – sakė ambasadorė, atsakydama į klausimą apie Pentagono vadovo Lloydo Ostino pareiškimą ir priminė, kad JAV priešinosi amerikiečių ginklų naudojimui už Ukrainos ribų.

 

Skelbiama, jog Baltarusija transliuos Europos futbolo čempionatą be UEFA leidimo. Baltarusijos Informacijos ministerija įtraukė UEFA į specialų sąrašą, kurių intelektine nuosavybe leidžiama naudotis be jų sutikimo. Būtų keista, jei būtų kažkaip kitaip. Bulvių kolūkio pirmininkas, pravarde “Batka”, yra paprasčiausias kolchozo predsedatelius, kuris per gyvenimą nieko kito neišmoko, kaip vogti iš valstybės. Jei Lukašenka nevogs - jo nesupras nei kolchozo zootechnikai, nei melžėjos, nei karvių apsėklintojai. Todėl bulvių galva nemirksėdamas vagia ir to paties moko savo kolūkiečius.

 

↞ Veiksmai ant žemės ↠

 

Pastarosiomis savaitėmis Jungtinės Valstijos slapta siuntė ilgo nuotolio ATACMS raketas Ukrainai. Reuters skelbia, kad Ukraina šias raketas jau panaudojo. Raketos esą smogė taikiniams Kryme ir objektams už 165 km nuo fronto linijos. Kiek tokių raketų buvo ir bus perduota neskelbiama.

 

Netikėtumo faktorius turi žymiai didesnį efektą. Netikėti smūgiai „KGB dziudistui“ Putinui trupina jo režimą.

 

Pirmą kartą JK Ukrainai perduos didelio tikslumo aviacines bombas Paveway IV, praneša BBC. Paveway IV – tai dviejų režimų, GPS bei lazeriu valdoma bomba, kurios maksimalus nuotolis yra didesnis nei 30 km, priklausomai nuo paleidimo aukščio, greičio ir skrydžio trajektorijos.

 

Ukrainos karo aviacija ir raketinės pajėgos sudavė keliolika triuškinamų smūgių į rusų karinių pajėgų telkimo vietas. Fronto linijoje įvyko 104 kariniai susirėmimai.

 

Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgos sunaikino priešo valdomą aviacinę raketą X-59 ir tris žvalgybinius bepiločius orlaivius.

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Vėl skamba politikų raginimai leisti laisviau Lietuvos žeme judėti baltarusiams, nes neva pastarieji tokiu būdu mokysis gyventi laisvame pasaulyje ir darys Baltarusiją demokratiškesne. Šį politinės silpnaprotystės aktą galime vadinti “Vilniaus linija”, kaip visai neseniai buvo kuriama “Berlyno linija”, mėginant vakarietišku gyvenimo būdu “užkrėsti” Rusijos piliečius ir valdininkus.

 

Tačiau dabar jau viešai įspėjame, kol kas be politikų pavardžių, kad žaidžiama su ugnimi, jei ne su mirtimi. Šių eilučių autoriams teko nemažai asmeniškai bendrauti su tikra Lukašenkos režimo rezistencija ir susižinoti, jog totalitarinė Minsko KGB sistema veikia labai plačiai ir aktyviai. Šiuo metu yra represuojami, tardomi ir kitaip terorizuojami visi mitingų prieš Lukašenkos režimą dalyviai.

 

Emigravę, užsienyje reziduojantys Baltarusijos piliečiai elgiasi pasyviai, bijodami režimo represijų, šeimos narių tardymo, turto konfiskavimo. Neperlenksime sakydami, kad daugelis jų per savo artimuosius yra iš esmės saugumo struktūrų įkaitai.

 

Ypač pavojingi kai kurie taip vadinamos “opozicijos” aktyvistai, kurie sėkmingai darbuojasi ofisuose Minske, kas rodo, jog jie yra visiškai lojalūs režimui, o jų taip vadinama opozicinė funkcija tėra tik priedanga ardomajai veiklai Lietuvoje.

 

Be galo apmaudu, kad mūsų politikai nenori girdėti jiems ne kartą mūsų argumentuotai teiktų pastebėjimų apie įvairius Minske veikiančius institutus, jų „ekspertus“, kurie esą egzistuoja patys savaime kaip nepriklausomi ir nevaldomi subjektai, o iš tiesų yra šeriami Lukašenkos (Kremliaus) režimo, iš kurio gauna užduotis.

 

Lietuvos kolektyvai, kurie dar iki Rusijos invazijos į Ukrainą vykdavo į Minską, puikiai pamena, kaip būdavo stebimi, o baltarusiams draudžiama susitikinėti su priešiškais “elementais” iš Vakarų. Sekimas, skundimas, baimė, KGB agentų kvėpavimas į nugarą – baltarusiškojo gyvenimo kasdienybė.

 

Todėl įsileisdami į Lietuvą ar leisdami kaimynės agresorės piliečiams marširuoti pirmyn atgal iš Vilniaus į Minską, turime suvokti, jog suteikiame placdarmą Minsko KGB, kuri yra pavaldi Maskvos FSB. Politikai turi labai gerai įvertinti ir suprasti, kokią naštą užmeta ant mūsų VSD pečių.

 

Nebent... jie tą daro sąmoningai, veikdami prieš Lietuvos interesus, ką įvardiname kaip atvirą valstybės išdavystę.

 

↡Nuotraukoje: ATACMS visame gražume.

 

Itin dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, poniai Salvai M., UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai bei visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

Mūsų ištikimiems rėmėjams siūlome galimybę įsigyti ukrainiečio rankomis padarytą apyrankę https://luckydiamonds.lt/produktas/sekmes-apyranke-su-tikru-deimantu/ – visos jūsų lėšos (išskyrus PVM) bus pervestos mūsų agentūrai.

 

Nuoroda įprastai paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications

 



 

75 views0 comments
bottom of page