top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

MASKVOS „INFORMBIURO“ PRANEŠA, KAD DRISKYNĄ PUOLA JAV IR DIDŽIOJI BRITANIJA (2023 12 31)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Paskutinis šių metų sekmadienis, paskutinė šių metų diena planetoje, kurią geraširdis naivus karo lakūnas – filosofas po Antrojo pasaulinio karo matė kaip taikaus žmonių sambūvio vietą. Tuo metu ne tik jam, bet daugeliui pasaulinių žudynių sukrėstų žmonių atrodė, kad pagaliau išmokta labai rimta pamoka.
 
Bet suskirstymas aš-tu, mes-jūs, jie-kiti, mano-tavo, valstybių sienos, vėliavos, religijos ir ideologijos liko. Milijonai mirė Gulago konclageruose, Kinijoje, Kambodžoje, beveik visose Afrikos valstybėse, beveik visose Pietų ir Lotynų Amerikos šalyse šaudomi, marinami badu, nepakeliamomis gyvenimo sąlygomis, nuodijami narkotikais, legaliais ir draudžiamais, anglies, deimantų, įvairių metalo rūdų kasyklose, nuo šalčio gatvėse, abejingai praeinančių miegančių, nieko nematančių, protingų, turtingų, socialinį statusą, valdžią, pagarbą, į Nobelio premijas kandidatuojančių akyse.
 
Praeinančių metų žmonijos bejėgiškumą ir beprotybę geriausiai iliustruoja vakarykštis Riebuilio Kimo pareiškimas, kuriame jis Šė Korėjos kariuomenei įsakė pasirengti "sutramdyti visą Pietų Korėjos teritoriją", taip pat ir branduolinėmis bombomis, jei prireiktų, atsakant į bet kokią ataką.
 
Riebuilis rėžė kalbą po penkias dienas trukusių komunistų partijos posėdžių, kuriuose buvo nustatyti ateinančių metų šalies-kalėjimo ekonominiai, kariniai ir užsienio politikos tikslai.
 
Jums, galimas daiktas, skambės juokingai, bet Šė Korėja 2024 m. išsikėlė tikslą paleisti tris naujus šnipinėjimo palydovus, sukurti karinius bepiločius orlaivius ir padidinti savo branduolinį arsenalą, nes ... Kim Jong Unas pareiškė, kad dėl JAV politikos karas tampa neišvengiamas.
 
"Dėl neapgalvotų priešų veiksmų, kuriais jie siekia mus užpulti, yra įvykęs faktas, kad Korėjos pusiasalyje bet kada gali kilti karas", - sakė Riebuilis, tuo labai nudžiugindamas Pekiną ir Maskvą, Revoliucinę Irano gvardiją ir „Hamas“ bei „Hezbollah“ teroristus.
 
Mums šie pareiškimai, tikimės, jums taip pat, nėra juokingi. Jie taip skausmingai tiksliai atspindi pasaulį, kuriame gyvename, kad sunku, ką bepridurti.
 
Deja, bet mes gyvename lunatikų, sutrikusio, nenatūralaus vystymosi, nesąmoningų žmonių pasaulyje. Esame prieglaudoje, kurioje ir ligoniai, ir gydytojai niekuo nesiskiria vienas nuo kito, tik karts nuo karto keičiasi baltais chalatais ir tramdomaisiais marškiniais. Iš prieglaudos nėra išėjimo, o skirtingos palatos atskirtos durimis, kuriose nėra rankenų.
 
Jei žmonės atsibustų, iš tiesų, atsimerktų ir pamatytų, kokiame savo pačių sukurtame absurdo pasaulyje jie gyvena, galbūt, būtų galima tikėtis, kad siurrealistinis Bunuelio „Andalūzijos šuo“ nustotų kaukti.
 
Bet kol kas, atrodo, ir kitais metais Žemė išliks žmonių planeta, kurioje žmonės kiekvieną rytą, kiekvieną valandą vis aršiau ir su didesniu užsidegimu bandys ją sunaikinti.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Vakar vakare rusofašistai raketomis smogė Charkovo centrui. Padaryta žala civilinei infrastruktūrai: medicinos įstaigai, daugiabučiams, parduotuvėms ir kitoms viešosioms vietoms, transportui. Laimei, atrodo, mirtinų civilių aukų pavyko išvengti.
 
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad gynybos pajėgų Taryboje su ginkluotųjų Ukrainos pajėgų vadais ir aukščiausio rango pareigūnais sudėliojo 2024 m. valstybės gynybos strategiją.
 
"Apibendrinti metų kariniai rezultatai. Išanalizuoti kovinių operacijų rezultatai ir mūsų sprendimai. Ką padarėme teisingai ir ką galėjome padaryti geriau. Atsižvelgdama į šias išvadas, prognozes ir mūsų galimybes, (Taryba) nustatė gynybos pajėgų panaudojimo strategiją kitiems metams", - sakė V. Zelenskis.
 
Jis pabrėžė, kad šiais metais Ukraina "neatsitraukė jokia kryptimi sausumoje, susigrąžino jūrą ir padarė dangų saugesnį".
 
"Mes ir toliau dirbame kaip viena komanda. Ačiū kiekvienam, kuris atiduoda visas jėgas Ukrainos pergalei", - sakė valstybės vadovas.
 
Tuo tarpu per pastarąją parą Rusijos okupacinė kariuomenė vykdė puolimą 8 fronto kryptimis, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos sulaikė priešą. Iš viso įvyko 54 kariniai susirėmimai. Intensyviausi mūšiai vyksta Kupjansko kryptimi netoli Sinkovkos, Bachmuto kryptimi prie Stepnojės, Pervomajskoje ir Nevelskoje, Marijinkos kryptimi, kur gynėjai toliau sulaiko rusus Krasnogorovkos, Marijinkos ir Novomichailovkos rajonuose.
 
Kairiajame Dniepro krante driskiai tęsia veiksmus, siekdami išstumti ukrainiečių dalinius iš užimtų pozicijų. Čia rusai surengė 13 nesėkmingų gynybos pajėgų pozicijų puolimų ir patyrė didžiausių nuostolių per pastaruosius mėnesius.
 
Maskva pranešė, kad esą 14 civilių, tarp jų du vaikai, žuvo, o dar daugiau kaip 100 buvo sužeisti Belgorode po Kijevo dronų smūgių į driskių irštvas. Rusijos karo nusikaltimų ministerija dezinformavo, kad buvo „panaudotos dvi uždraustos kasetinės konfigūracijos raketos "Olcha", taip pat Čekijoje pagamintos raketos "Vampyras".
 
Rusijos užsienio terorizmo reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova Rusijos valstybinei melagienų agentūrai "Tass" sakė, kad Jungtinė Karalystė kurstė smūgius, kuriuos Ukraina atliko šeštadienį, "koordinuodama" su JAV.
 
Taip taip, JAV ir JK puola. Raketomis, dronais, kasetinėmis bombomis ir trydos virusu užkrėstais karveliais. Drebėkit, okupantai, nes jūsų laukia garantuotas pasimatymas su Žirinovskiu ir Kobzonu.
 
↞ Trumpai ↠
 
Izraelio premjeras B. Netanyahu šeštadienį pareiškė, kad Izraelio karas su "Hamas" Gazos ruože tęsis "dar daug mėnesių", atremdamas nuolatinius tarptautinius raginimus nutraukti dėl apgultame anklave daugėjančių civilių žūčių, bado ir masinio gyventojų perkėlimo.
 
B. Netanyahu padėkojo J. Bideno administracijai už nuolatinę paramą, įskaitant pritarimą naujam skubiam ginklų pardavimui, jau antram šį mėnesį, ir už tai, kad nebuvo priimta JT Saugumo Tarybos rezoliucija, kuria reikalaujama nedelsiant nutraukti ugnį.
 
Jemeno husių sukilėliai nerodo jokių požymių, kad ketintų nutraukti "neapgalvotus" išpuolius prieš komercinius laivus Raudonojoje jūroje, vakar sakė JAV karinių jūrų pajėgų Artimuosiuose Rytuose vadas. Prie tarptautinės jūrų misijos, skirtos apsaugoti laivus šiame gyvybiškai svarbiame vandens kelyje, prisijungia vis daugiau valstybių, o prekybos srautas pradeda didėti.
 
Nuo operacijos "Klestėjimo sargybinis" paskelbimo vos daugiau nei prieš 10 dienų per Raudonosios jūros regioną plaukė 1 200 prekybinių laivų ir nė vienas iš jų nepatyrė dronų ar raketų smūgių, interviu "Associated Press" sakė viceadmirolas Bradas Cooperis. Danija penktadienį paskelbė, kad planuoja siųsti fregatą į šią misiją, apie kurią JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas paskelbė lankydamasis Bahreine, kur įsikūręs 5-asis karinių jūrų pajėgų laivynas, sakydamas, kad "tai tarptautinis iššūkis, reikalaujantis kolektyvinių veiksmų".
 
Klimato aktyvistai, protestuodami prieš iškastinio kuro finansavimą, kelioms valandoms užblokavo dalį pagrindinio greitkelio aplink Amsterdamą netoli buvusios ING banko būstinės.
 
Vėlyvą popietę vakar policija sulaikė dešimtis "Išnykimo sukilimo" protestuotojų, kurie nepaisė nurodymų nutraukti blokadą. Policija teigė, kad kelio atlaisvinimo operacija buvo taiki.
 
Rusijos taip vadinamos opozicijos žurnalistė Aleksandra Agejeva, įkūrusi esą nepriklausomą Rusijos žinių portalą SOTA, sukėlė diskusijas teroristinės valstybės soctinkluose pareiškusi, kad Kremliaus vykdomas plataus masto karas Ukrainoje yra iš tiesų skirtas sunaikinti visus ginklą nulaikančius ukrainiečius vyrus, o tai yra didelė grėsmė Rusijai.
 
Kaip gi taip?, - klausiate jūs. Agejeva jums atsako – sūnus ir vyrus praradusios ukrainiečių moterys neturės kito pasirinkimo, tik važiuoti į driskyną rengti teroristinius aktus taikiuose russkij mir miestuose, nes ... „o ką gi joms daugiau belieka daryt?“
 
Štai va tokia teroristinės valstybės pilietės logika.
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Sinoptikai sako, kad į Lietuvą ateina tikra žiema. Pagaliau bus šalta, Dievas duos, gal ir balta.
 
Vieni niurzga, kad nereikia tų šalčių ir to sniego, duokit saulės ir šilumos, nes mokėti už šildymą ir taip brangu, o sniegui užvertus gatves, vėl nebus galima pravažiuoti.
 
Kiti meldžiasi sniego dievams, nes žiemos linksmybių kalnai ir kalneliai tušti. Slidžių, pačiūžų ir kitų čiuožimo būdų pramogų išsiilgę tautiečiai nerimauja, kur išleisti piniginėse pūpsančius eurus. Jiems, žinoma, pritaria verslas ir sniego gniūžčių karo pasiilgę vaikai.
 
Mums gi – visaip gerai. Svarbu tik, kad tikro karo kuo mažiau būtų.
 
To ir linkime jums sveikindami su artėjančiais Naujaisiais Metais!
 
↡ Nuotraukoje: 53-ios atskirosios brigados pozicijos (šaltinis unian.net)
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt
 


 
59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page