top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

MŪSŲ VAIKAI TURI GYVENTI SAUGIAME PASAULYJE (2024 01 01)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Gyvename ypatingai keistais laikais, kai tarp to, kas yra kalbama ir tarp to, kas vyksta realybėje - sunkiai įveikiama praraja. Nors mes, civilizuoto pasaulio žmonės, džiaugiamės, kad mūsų vaikai saugūs, šeimos gyvena pasiturinčiai, tuoj už tvoros, kaimyno kieme, yra žudomi vaikai. Mergytės, berniukai, jų mamos ir tėvai. Vienoje pusėje vaikai švenčia Naujuosius Metus, pasipuošę princais ir princesėmis, plojant laimingiems tėvams, ir čia pat Irpenėje, mažytės, linksmai šokančios darželinukės - princesės, coliukės, snieguolės priverstos nutraukti savo šventinį šokį, nes mieste gaudžia sirenos…
 
Mergaitės ir berniukai puola į ašaras, bėga pas suaugusiuosius, nes puikiai suvokia, jog tas didelis ir baisus garsas reiškia mirtį. Mirtį, kuri atėjo į daugelio vaikų šeimas.
 
Todėl mums niekaip galvoje nesutelpa ir nedera begalinis šių mažylių skausmas, ašaros ir šventės toje - anoje pasaulio dalyje. Ar tie verkiantys vaikai - ne mūsų vaikai? Ar jie nenusipelno tokio pat saugaus ir ramaus rytojaus? Ir kodėl jie verkia, jei mums seniai buvo prisakyta, jog mes privalome padaryti viską, kad nei vienu skruostu netekėtų nekalto kūdikio ašara.
 
Argi įsitikinimas, kad mano vaikas geresnis, todėl nusipelno saugesnio gyvenimo, nėra priežastis to, kad vieni vaikai gyvena visko pertekę, o kiti regi kraują, prievartą ir netektis? Šiame pažangos, žmogaus, vaiko teisių ir gerovės “klestėjimo” amžiuje.
 
Vaikų ašarų ir kraujo fone, Naujųjų Metų išvakarėse tūlas užribio šalies dūmos deputatas pareiškė, jog jo šalies caras įsakė motinoms gimdyti daugiau vaikų. Nes daugiavaikė šeima - šios šalies tradicija. "Ką prezidentas (Putinas) pasakė? Tradicinės vertybės - Tėvynė, didelės šeimos. Kaip jūs įvykdysite šią užduotį? Ar jūs vykdote prezidento įsaką? Jei užduotis įvykdyta, po devynių mėnesių pateikite ataskaitą apie rezultatą", -  postringavo vaikžudys Andrejus Gurulevas. Pasak deputato, Rusija šiuo metu išgyvena demografinę krizę, todėl motinos privalo gimdyti po “keturis, penkis ir daugiau vaikų”.
 
Jei Putinas ir Gurulevas nežudytų vyrų Ukrainos kare, nebūtų ir demografinės krizės. Tačiau Putinui nereikia laimingų vaikų. Putinui reikia, kad vaikai mirtų “laimingi” už Rusijos fiurerį. Putinas įmanytų, įsteigtų žmonių fermas - daugyklas, kuriose, kaip broileriai būtų auginami vaikai - būsima karo mėsa.
 
Bomboms ir raketoms krintant į Charkovą, Chersoną ir kitus Ukrainos miestus, žūvant rusams ir ukrainiečiams, Putinas rėžė naujametinę kalbą ir pareiškė, kad 2024-ieji bus "šeimos metai”. Tokia štai kruvina nūdienos realybė. Lygiai prieš 29 metus, Naujųjų Metų naktį Kremlius, vadovaujamas “demokrato” Jelcino, klastingai užpuolė Grozną. Rusai Čečėnijos sostinės šturmą pradėjo būtent tuo metu, kai šventė tiek čečėnai, tiek rusai, tiek visas pasaulis. Čečėnijos žmonių genocidas ir pačių rusų žudynės vyko tyliai stebint visam civilizuotam pasauliui. Vėliau tokios pat žudynės buvo vykdomos Sirijoje. Dabar jos tęsiamos Ukrainoje.
 
Kraujo prisriuobusi Rusijos meška rėplioja toliau. Ir rėplios tol, kol mes, kol Vakarai, politikai, valstybių vadovai, kurie yra ir vaikų tėvai, nepripažins fakto, jog visi vaikai yra lygūs - tiek prieš įstatymą, tiek prieš Dievą. Kraujas liesis tol, kol kostiumuoti tėtės iki kaulų smegenų nesuvoks, jog kiekvienas - čečėnų, sirų, ukrainiečių, žydų, palestiniečių vaikas turi teisę augti taikiame ir saugiame pasaulyje. 
 
Chersone likus kelioms valandoms iki Naujųjų, rusų teroristų apšaudymų metu nužudytas 11-metis berniukas. Kol dėdė su akiniais, atstovaujantis galingiausią pasaulio karinį aljansą šios mirties nepriims kaip savo šeimos nario žūties, tol pasaulyje siautės karai.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Šiandien Kijeve gedulo diena.
 
Vakar Naujųjų Metų proga rusai atakavo šalį dronais, raketomis. Apie 9 valandą vakaro paskelbtas oro pavojus, danguje pastebėjus smogiamąją aviaciją. Vėliau pranešta apie galima raketinį oro pavojų iš Juodosios jūros pusės.
 
Dronais smogta Odesai, Lvivui ir kitems Ukrainos miestams. Sugriauti gyvenamieji pastatai.
 
Naujametinę naktį fiksuota 90 priešo bepiločių orlaivių "Shahed-136/131" paleidimų. Dauguma skraidyklių numušta.
 
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pilotai praėjusią parą okupantams sudavė 11 smūgių. Artileristai smogė 3 driskių, jų ginklų ir karinės technikos koncentracijos vietoms.
 
↞ Trumpai ↠
 
Šaltinių duomenimis, Kremlius baiminasi dėl režimo stabilumo 2024-taisiais. Visus resursus skirdama karui su Ukraina, Maskva praranda savo šalies piliečių ir provincijų kontrolę. Rusams atsibodo neapibrėžtas karas ir kasdien generalbalvonų skleidžiamas melas. Žinomi Rusijos “blogeriai” jau tyčiojasi iš Šoigu klapčiuko Konašenkovo, raportuojančio apie tikslius smūgius denacifikuojant Ukrainą, kai iš tiesų dauguma smūgių kliūva miestams ir taikių gyventojų daugiabučiams.
 
Izraelis ir "Hamas" pasirengę naujoms paliauboms ir įkaitų išlaisvinimui, praneša agentūra Reuters. Egiptas ir Kataras, kurie anksčiau derėjosi dėl savaitės trukmės paliaubų ir įkaitų išlaisvinimo, primygtinai reikalauja, kad prieš bet kokias derybas būtų pagreitinta pagalba ir atidaryta Kerem Šalomo perėja.
 
Buvusi Ukrainos Gynybos ministerijos viceministrė Anna Malyar pareškė, kad įvyko "slaptos informacijos nutekėjimas iš Gynybos štabo”. Pasak A. Malyar, pasitaiko slaptos informacijos nutekėjimo, įrašymo, šnipinėjimo atvejų, kai karinės paslaptys tampa viešos.
 
Mūsų manymu, šis pareiškimas susijęs su gruodžio 29-tosios smūgiais, kurių metu teroristinė Rusija pakankamai tiksliai smogė į tam tikras strateginės Ukrainos vietas. Neabejojama, jog tai - rusų žvalgų ir ukrainiečių išdavikų “darbo” rezultatas.
 
Viešojoje erdvėje vėl pasirodė politpatologų skleidžiama informacija, jog Ukraina gali pradėti naują kontrpuolimą 2024-taisiais. Vėl kurstomos nepamatuotos viltys, ir vėl būsime kaltinami, jog reikia tikėti pergale, o mes griauname žmonių viltis. Mielieji, nei 13, nei 26 F-16 naikintuvai, deja, nepakeis karo eigos. Taip, tai geriau, nei nieko, tačiau Ukrainai reikia daug daugiau ginkluotės, amunicijos ir visų Vakarų šalių palaikymo.
 
Tęsiama informacinė operacija “Navalnas - Sibiro tremtinys”. Nuo pasaulio ir Maskvos atskirtas “opozicionierius” toliau mirga pirmuosiuose pagrindinių pasaulio medijų puslapiuose. „Kankinys“ Navalnas pasakoja, kaip jam trūksta bendravimo su šeima ir draugais, tačiau prisipažįsta, jog Sibiro kalėjime nesijaučia vienišas. Laukite melodramos tęsinio.
 
CNN televizija, solidarizuodamasi su ukrainiečių tauta, Naujųjų Metų sandūroje rodė reportažą apie karo draskomą Ukrainą. Televizija transliavo ukrainiečių choro ir Londono karališkosios operos kartu atliekamą pasipriešinimo simboliu tapusią dainą “Ščedryk”. Nespėjome stebėti lietuviškų televizijų, tačiau neabejojame, jog mums gyvybiškai svarbi Ukrainos tema rado reikšmingą vietą tarp karnavalinių blizgučių.
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Šiandien visiems jums linkime pagalvoti apie tai, kas jums patinka. Apie tai, ką jūs mylite. Apie tai, dėl ko jaučiatės geriau. Saugiau. Ramiau. Galbūt, tai gyvūnai, gal darbas, miškas, kelionės, kokios nors kolekcijos rinkimas. Bet kas, kas teikia džiaugsmą tik jums. Ne kažkam kitam. Jums. Galbūt, tas nepriimtina vyrui, vaikams, bendradarbiams.
 
Spjaukite į kitų nuomones.
 
Darykite tai tik sau. Turėkite kažką savo. Esminio. Būkite egoiste/egoistu gerąja prasme, pabūkite kažkurį laiką dienoje tik sau. Tie, kurie mus suskirstė į partijas, religines/ideologines grupuotes, socialines grupes, tautas, valstybes, nebūtinai nori, kad mes būtume laimingi.
 
Pagalvokime apie tai, kiek daug mūsų aplinkoje melo ir neapykantos. Kiek daug primestų minčių, kuriose neapykanta ir pyktis - pagrindinė varomoji jėga. Vieni nekenčia “landsbergistų”, kiti komunistų, treti gėjų, ketvirti žydų, dar kiti - palestiniečių, “tepalų”, musulmonų, “babajų”. Kitų, „kitokių“, sudėliotų į lentynėles, kurias kažkas instaliavo mūsų galvose.
 
Ar mes „nekenčiame“ kažko tikrai savo laisva valia? Dauguma „nekentėjų“ ir „nekenčiamųjų“ nėra vienas kito matę akyse, o pabendravę įsitikintų, jog abi pusės - tokios pat. Vienodos.
 
Išmeskime iš galvos visą šį šiukšlyną, keliantį netikrą, primestą neapykantą. Nes neapykanta - pagrindinė visų karų varomoji jėga. Visi esame didelės žmonių jausmų ir proto upės dalelės. Lašeliai. Kiekviena šviesi siela valo upę nuo dumblo, purvo ir blogio. Apvalius save, švarės upė, skaidrės vanduo, nyks karai, saugūs augs visų mūsų vaikai. Ir šiapus, ir anapus.
 
Saugių Metų.
 
↡ Nuotraukoje: Naujametė naktis Lvive.
 
Dėkojame visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt
 


 
82 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page