top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS PASIRUOŠĘS NAUJIEMS SKAMBUČIAMS RUSIJOS FIURERIUI (2023 12 17)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Žmonija gyvena su kiekvienais metais vis labiau augančiame agresijos, prievartos, smurto pasaulyje. Iš vienos pusės, ji kuria itin sudėtingomis technologijomis paremtus prietaisus, kurie prieš kelis šimtus, net prieš keliasdešimt metų buvo sunkiai įsivaizduojami. Technologijos užtikrina gerbūvį, palengvina arba pakeičia sunkų fizinį, bukinantį darbą. Iš kitos pusės, techniškai tobulėjanti, mašinų ir automatizuotų procesų sistema atima iš žmonių darbo vietas, o vis naujesni ir tobulesni ginklai, deja, šimtais ir tūkstančiais naikina ne tik mūsų pačių, bet ir kitų biologinių rūšių, gyvybes.
 
Karas, ginkluoti konfliktai, teroristiniai išpuoliai, nedarbo sukeltas skurdas ir badas plinta neregėtu anksčiau mastu ir greičiu. Jungtinėse Tautose Ženevoje vykusio renginio pabėgėlių skaičiui pasaulyje mažinti metu, JT vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras Filippo Grandi sakė, kad per tris dienas dėl Sudane siaučiančio suaktyvėjusio konflikto buvo perkeltas septynmilijoninis asmuo.
 
Šiame forume dalyvaujančios šalys ir įmonės pažadėjo skirti daugiau kaip 2,2 mlrd. JAV dolerių, kad būtų sprendžiama pasaulinė pabėgėlių krizė ieškant jiems naujų vietų gyventi bei suteikti darbo vietų, tačiau tai – tik lašas žmonijos Godumo ir Kvailumo sukeltų kančių jūroje. Dėl konfliktų, skurdo ir klimato kaitos perkeltųjų asmenų skaičius pasaulyje viršijo 114 milijonų, ir neatrodo, kad artimiausiu metu kažkas reikšmingai keistųsi.
 
Be finansinių pažadų, taip vadinamos išsivysčiusios šalys įsipareigojo iki 2030 m. priimti 1 mln. pabėgėlių iš trečiųjų šalių. Bendrovės, įskaitant IKEA parduotuvių savininkę "Ingka Group", sakė, kad padės 100 000 pabėgėlių rasti darbą.
 
Tai, žinoma, mažai daliai žmonių palengvins gyvenimus, bet neišspręs didėjančios pasaulinės krizės. Deja, bet pasaulio galingieji ir mažieji, sprendimų priėmėjai ir jų vykdytojai nemato, nenori matyti arba nesugeba suprasti, kad ant numirėlio kompresai gal ir gražiai atrodo, bet jokios realios naudos neduoda.
 
Norint iš tiesų mažinti žmonijos nuopuolio sukeliamas kančias ir skausmą, reikia gydyti ne simptomus, bet ligą. Stabdyti karus, o karo nusikaltėlius, tokius kaip Putiną, kuo skubiausiai gabenti teisti į Hagą.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Šią naktį driskiai penkias valandas terorizavo Ukrainą „šachedais“ ir raketoms. Ukrainiečių oro gynybos pajėgos pietuose numušė 16 nepilotuojamų smogiamųjų orlaivių ir vieną raketą X-59. Kita rusų paleista raketa „Iskander-K“ nukrito nepasiekusi taikinio.
 
"Kovinių veiksmų metu vienas iš numuštų bepiločių orlaivių nukrito ant privataus gyvenamojo namo Odesos rajone ir sprogo. Sprogimo banga apgadino aplinkinius namus, angarą su privačios sporto įstaigos turtu. Kilo didelio masto gaisras, kurį ugniagesiai greitai užgesino. Įvykio vietoje rastas vienas žuvęs žmogus", - pranešė Ukrainos gynybos pajėgos.
 
Tuo tarpu Kremlius (dez)informavo, kad naktį Rusijos oro gynybos sistemos virš kelių Rusijos regionų sunaikino 33 Ukrainos paleistus dronus. Orlaiviai esą buvo perimti arba sunaikinti nepasiekę taikinių virš Lipecko, Rostovo ir Volgogrado sričių.
 
Ukrainiečių gynėjai atrėmė 17 ordos atakų į rytus nuo Novobachmutivkos, Stepovės, Avdijivkos ir 10 atakų Nevelsko ir Pervomaisko apylinkėse. Driskių nuostoliai: 8 tankai, 7 šarvuočiai, 1 artilerijos sistema ir apie 450 žuvusių taip vadinamų karių.
 
Po kibernetinės atakos, mobiliojo ryšio operatoriaus "Kyivstar" specialistai atkūrė galimybę naudotis mobiliuoju internetu visoje Ukrainos kontroliuojamoje teritorijoje. Pažymima, kad mobilusis internetas gali veikti mažesne sparta, tačiau, stabilizavus tinklą, jo kokybė gerės. Bendrovė pridūrė, kad per pastarąją dieną taip pat buvo atkurtos tarptautinio tarptinklinio ryšio paslaugos.
 
↞ Trumpai ↠
 
Trys įkaitai, kuriuos Izraelio kariai per klaidą nušovė Gazos ruože, mojavo balta vėliava ir buvo be marškinėlių, kai buvo nužudyti, šeštadienį pranešė kariuomenės pareigūnai, pirmą kartą pripažindami, kad Izraelis, kariaudamas su "Hamas" teroristais, nukovė įkaitus.
 
Premjeras Benjaminas Netanjahu kreipdamasis į visą šalį sakė, kad žudynės "sudaužė mano širdį, sudaužė visos tautos širdį", tačiau nenurodė, kad Izraelio intensyvi karinė kampanija keisis. "Esame kaip niekada pasiryžę tęsti iki galo, kol išardysime "Hamas", kol grąžinsime visus įkaitus", - sakė jis.
 
Jungtinės Valstijos perspėjo Šiaurės Korėją, kad bet kokia branduolinė ataka prieš šalį ar jos sąjungininkus "yra nepriimtina ir lems (Kim Jong) Uno režimo pabaigą", sakoma šeštadienį paskelbtame bendrame JAV ir Pietų Korėjos pareiškime.
 
Vašingtone buvo sušaukta antroji JAV ir Korėjos Respublikos konsultacinė branduolinių klausimų grupė dėl branduolinio atgrasymo, kuris yra dalis abiejų šalių įsipareigojimo planuoti bendrus veiksmus konflikto su Šiaurės Korėja atveju.
 
Telefoninių pokalbių su karo nusikaltėliu Putinu virtuozas mesjė Makronas pareiškė, kad vis dar svarstytų galimybę kalbėtis su savo „kolega“ iš Rusijos Vladimiru Putinu, jei tai padėtų sukurti tvarią taiką tarp Ukrainos ir Rusijos. Taip Prancūzijos prezidentas sureagavo į vladykos-fiurerio žodžius kreipimosi į liaudį metu, kai Putinas sakė, kad „kažkuriuo momentu Prancūzijos prezidentas nutraukė santykius su mumis. Mes to nepadarėme, aš to nepadariau. Jis tai padarė. Jei bus susidomėjimas, mes pasirengę. Jei ne, susitvarkysime".
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Apklausos rodo, kad šalyje stabiliai auga pasitikėjimas kariuomene, bažnyčia ir žiniasklaida.
 
Kaip visada, mažiausiai pasitikima Seimu ir Vyriausybe.
 
Bent jau taip apklausose teigia mūsų šalies piliečiai.
 
Kai kurie jų, greičiausiai net nežinantys apie tokias apklausas, prisriuobę karčiosios, eina į tą pačią bažnyčią plėšti parapijiečių ir aukų dėžučių.
 
Žmonijos Godumas ir Kvailumas visur vienodas – Kremliuje, Jungtinėse Tautose, Afrikoje ir mūs kaimukyje.
 
↡ Nuotraukoje: ukrainiečių artilerija.
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt
 


49 views0 comments
bottom of page