top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

PUTINAS BIJO SUKILIMO (2023 05 17)

Geopolitinė padėtis

Teroristinės Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas apkaltino Ukrainos, Prancūzijos, JAV ir Vokietijos vadovus pradėjus karą prieš jo šalį. "Kalbant apie Macroną, Bideną, Zelenskį, Scholzą – tai žmonės iš praeities, jų nebus gražiame ateities pasaulyje, nes jie padarė viską, kad panardintų pasaulį į karą ir paverstų Ukrainą poligonu".

Pasak įsiutusio Dūmos predsedateliaus, "Macronas, Bidenas, Zelenskis ir Šolcas pradėjo karą" prieš Rusiją, todėl minėti politikai stos prieš Tarptautinį baudžiamąjį teismą.

Volodinas Macroną kaltino nesąžiningais rinkimais ir jų klastojimu Marine Le Pen atžvilgiu, Bideną išvadino ligoniu, o Scholzą – žlugdant Vokietijos ekonomiką ir griaunant istoriškai susiklosčiusius ekonominius ryšius su Rusija.

Volodinas visiškai teisus. Jis tik pamiršo paminėti pagrindinį dalyką – visą šį tarptautinį sąmokslą prieš Rusiją surezgė už širmos krizenantis patriarchas Landsbergis.

Dar vieną taikos planą sugalvojo Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa. Jis teigia, kad Afrikos valstybės pasiūlė naują iniciatyvą, kaip užbaigti Rusijos karą su Ukraina, todėl kuo greičiau planuoja apsilankyti Kyjive ir Maskvoje. Esą taikos derybose tarpininkautų PAR, Egiptas, Kongo Respublika, Uganda, Senegalas ir Zambija.

Garbiam tolimos Aprikos šalies prezydentui palengviname užduotį siekti taikos visiškai nemokamai: karo nusikaltėlių valdoma Rusija sutiktų su nutraukti karo veiksmus dviem atvejais: atnešus Maskolijai ant lėkštutės atriektas Ukrainą ir Baltijos šalis arba panardinus kruvinus kremlinų snukius į jų pačių išmatas.

Tuo tarpu Volodymyras Zelenskis teigia, kad Rusijos valdžia siekia įšaldyti konfliktą Ukrainoje. Esą jei Rusijai bus suteikta "pertrauka", po kurio laiko ji vėl pereis į puolimą.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas smerkia Sakartvelo sprendimą nuo gegužės 20 d. atnaujinti tiesioginius skrydžius į Rusiją. Socialiniame tinkle "Twitter" A. Jermakas rašo: "Gruzija leido dar vienai oro linijų bendrovei vykdyti tiesioginius skrydžius į Rusiją. "Georgian Airways", o anksčiau "Azimuth". Gruzijos žmonės nuolat rodo solidarumą su Ukraina. Turime bendrą priešą, kuris nuo 1990-ųjų žudė gruzinus, paskui 2008 m., o nuo 2014 m. žudo ukrainiečius. Tačiau kai kas, atrodo, bando ignoruoti raketų atakas prieš Kyjivą, sunaikintą Marijinką, žuvusiuosius Bučoje, Irpenėje, Iziume, vaikų grobimą... Kai kas, atrodo, pamiršo tragediją Goryje".

Tbilisis, regis, pamiršo ne tik 2008-ųjų Penkių dienų karą, bet ir 1989-ųjų “kastuvėlių naktį“, kai rusų desantininkai kastuvėliais sukapojo 16 kartvelų, ir kitas kruvinas skriaudas. Tačiau visos tautos kaltinti dėl to nereikia. Kai nedidelių, ekonomiškai silpnų valstybių neprižiūri ir negloboja Vakarų demokratijos, į jas Kremlius kaip mat kiša savo nekarpytus purvinus nagus.

Ir kai JAV žvalgyba teigia, jog tokiai šaliai, kaip Albanija, Rusijos agresija negresia, mes manome, kad hibridinė, Vakarams greičiausiai nematoma, nesuvokiama grėsmė kabo virš jos kaip Damoklo kardas. Mums, triskart padalintiems, ne kartą okupuotiems ir kariavusiems ilgiausius karus su Maskolija, gebėjimas pajusti valstybingumui keliamą grėsmę įrašytas kraujyje. Kremlius gali šalį okupuoti ir be šūvio. Pažvelgus į Vengriją, tampa visiškai aišku, kad tokia strategija gali būti net pavojingesnė už fizinę okupaciją, nes priešas tokiu atveju veikia jau mūsų gretose, skaldydamas vienybę ir pjudydamas vienus su kitais, kai mūsų, vakariečių tikslas ir taikinys turėtų būti vienas, aiškus ir nekintantis – sunaikinti blogį, tūnantį rytuose.

Kremlius teigia, kad jo specialiosios tarnybos seka Vakarų žvalgybą po to, kai "YouTube" buvo paskelbtas vaizdo įrašas, raginantis rusus kalbėtis su JAV Centrine žvalgybos agentūra. Kremliaus pašluostė spaudai Dmitrijus Peskovas iškart pareiškė, jog Rusijos žvalgybos seka savo interneto erdvę.

Keista... Maskva juk seniai grasino atsijungti nuo pasaulinio interneto ir pereiti prie nacionalinio „čeburneto“- interneto tinklo, pavadinto Čeburaškos, tai yra, nelaimingo Kūlverstūko, garbei.

Reikšmingi postūmiai

Netoli Bachmuto ukrainiečiai, vykdydami aktyvios gynybos veiksmus, pereinama prie kontr-atakų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos Bachmute jau 3 dienas žengia pirmyn, o "vagneriečiai" įlindo į miestą kaip žiurkės į spąstus, teigia sausumos pajėgų vadas Aleksandras Syrskis.

Konstatuojama, jog masinės Kyjivo raketų atakos metu sunaikinta 18 iš 18 rusų raketų, įskaitant šešias oro balistines raketas X-47M2 "Kinžal". Šeši lėktuvai MiG-31K paleido po vieną iš jų, devynias sparnuotąsias raketas "Kalibr" iššovė laivai Juodojoje jūroje, o trys raketos atskriejo nuo žemės oro gynybos sistemų S-400. Sunaikinti ir visi paleisti bepiločiai orlaiviai.

Sveikiname seses ir brolius Ukrainoje, užtvėrusius savo šalies dangų skydu nuo barbarų antpuolių.

Ukrainos kariai pradėjo naudoti ilgojo nuotolio britų ir prancūzų raketas "Storm Shadow" rusų okupantams naikinti. Rusofašistams nebėra ramybės nei ore, nei ant žemės. Nebus ir pragare.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas jungiasi prie britų iniciatyvos ir paskelbė perduosiąs Ukrainai raketų, kurių veikimo nuotolis "leis pasipriešinti". E. Macronas pažymėjo, kad Prancūzija jau tiekė Ukrainai daug ginklų, visų pirma, savaeigių artilerijos sistemų "Cezar", šaudmenų ir šarvuočių. Prancūzijos prezidentas pridūrė, kad Ukrainai bus siunčiama ir "nauja amunicija".

Kuo daugiau ir kuo modernesnių ginklų driskiams tvatinti, tuo geriau.

Trumpai

Rusija išrado naują slaptos mobilizacijos mechanizmą, įgyvendinant feodalinę žmonių verbavimo sistemą. Šalies įmonės verčiamos agituoti savo darbuotojus užsirašyti "savanoriais" į kariuomenę. Maskvos srityje jau pradėti rengti "mobilizaciniai susirinkimai“.

Viskas, kas buvo pradėta Lenino, Dzeržinskio, įtvirtinta Sralino ir išsaugota Brežnevo, dabar įgyvendinama uolaus kagėbisto – Putino.

Kremlius nori papildyti kariuomenę 400 tūkst. naujų rekrūtų. Tačiau Putinas bijo organizuoti naują mobilizacijos bangą, todėl "savanorių" ieškoma visoje pakampėse. Tironas – teroristas paniškai bijo perversmo. Rusijos fiureris labai gerai žino, kad įsiutusi Rusijos liaudis mėgsta netikėtai sukilti ir nugalabyti savo carus su carienėmis ir cariukais. Visus alei vieno.

Rusija toliau šantažuoja JT ir pasaulį, vis neapsispręsdama dėl Juodosios jūros regiono grūdų eksporto susitarimo atnaujinimo, kuris baigs galioti rytoj. Rusija pateikė sąrašą sąlygų, kuriomis ji sutiktų pratęsti susitarimą, įskaitant leidimą Rusijos žemės ūkio bankui ("Rosselchozbank") vėl prisijungti prie tarptautinės elektroninių mokėjimų sistemos "Swift". Turkija išreiškė optimizmą, kad susitarimas gali būti pasiektas.

Mes gi sakome: „ivan – idi damoj“.

Lietuvoje

Kaimuky – mėšlo mėžimo dienos. Korupcijos tvaikas su skaidrumo imitacija pasiekė vyriausybę ir premjerę. Ministrė pagaliau pateikė įrodymus, kad visos išlaidos – pagal Kauno miesto tarybos reglamentą.

Tai kaip ir baigtas kriukis.

Ne?!

Na ko jūs vis lendat čia su savo priekaištais? Jei Kauno miesto savivaldybės administracijai nekyla bėdų kompensuojant išlaidas, patirtas, birželio ar rugsėjo 31 dienomis, tai ko kaltinat vargšus tarybos narius? Ko kišatės ne į savo reikalus? Ko užsipuolėt ministrę?

A? Sakot, birželio ir rugsėjo mėnesiuos tik trys dešimtys dienų? Nesąmonė. Mėnesyje dienų tiek, kiek nustato. Caras, ne jūs.

Sakot, „įsisavinta“ vienam politikui tenkanti suma gal kam ir juokinga, tačiau visos Lietuvos mastu – įspūdinga, o praktika, mažų mažiausiai, ydinga? Bet argi negalit užjaust ir suprast: nekaltos jos, nekalti jie, pinigai patys buvo perversti į jų sąskaitas?

Mes – ne kaip jūs. Juokaujam, žinoma. Tik mes tikrai nebūsime teisėjais, STT, FNTTT, VPT ar prokuratūros tyrėjais. Paliksime šias funkcijas kompetentingoms institucijoms. Mes pasitikime jomis ir pareigūnų padorumu. Tačiau matydami milijoninius srautus, skiriamus NATO viršūnių susitikimui, neabejojame, kad po suvažiavimo, o ypač pasikeitus politinei situacijai, šie riebūs pinigų panaudojimo atvejai bus blusinėjami itin atidžiai. Būtų tikrai labai nesmagu, jei kažkas bus sumanęs pasišildyti valstybės, tai yra visų mūsų, sąskaita.

Labai tikime, kad to nebus.

Nuotraukoje JK ir Nyderlandai sutarė aprūpinti Ukrainą F-16 koviniu pajėgumu – nuo orlaivių iki pilotų apmokymų.

Ypatingas ačiū nuolatiniam rėmėjui „DT Artelė“, taip pat Lietuvos aludarių gildijai. Mūsų darbo tęsimui itin svarbi visų jūsų parama: https://tinyurl.com/noriuparemti

Siūlome aktyvius mokymus: https://tinyurl.com/f352n3uw


59 views0 comments
bottom of page