top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

RUSIJAI TRŪKSTA PATRANKŲ MĖSOS: PUTINAS ČIUKČIAMS LIEPIA GIMDYTI DAUGIAU VAIKŲ (2024 01 11)

↞ Strateginės aplinkybės ↠
 
Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ne visai netikėtai apsilankius Lietuvoje ir taip reiškiant padėką už mūsų visų žmonių paramą (taip, visų žmonių, nors kažkas asmeniškai ar kaip institucija bando šią paramą monopolizuoti, išverstomis nemirksinčiomis akimis tvirtindamas: - MANO!), Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico pareiškė, kad Vakarų lyderiai "ne kartą klydo vertindami" Rusijos ir Ukrainos karą.
 
Tuo metu, kai Lietuva yra pirma valstybė pasaulyje pagal BVP ir paramos (2023 metų sausio – spalio mėnesio duomenys) Rusijos ir Baltarusijos užpultai ir žudomai šaliai santykį, Orbano antrininkas Bratislavoje spjaudėsi, kad Kijevas nesugeba pradėti jokio reikšmingo kontrpuolimo, nors gauna milijardus dolerių karinės pagalbos.
 
R. Fico Slovakijos leidinyje "Pravda" (išvertus į lietuvių kalbą, “pravda” reiškia „tiesa“, kas primena panašaus pobūdžio ir pavadinimo sovietinį atitikmenį okupuotoje Lietuvoje – “Komjaunimo tiesa”) paskelbtoje nuomonėje kritikavo kitas NATO šalis, rašydamas, kad Vakarų "nesėkminga strategija" prieš Rusijos agresiją "pradeda kelti raukšles ant mano kaktos". Jis taip pat rašė atmetantis "juodai-baltą" karo viziją, kurios "norima Vašingtone ar Briuselyje", ir dėl Maskvos invazijos kaltino 2014 m. prasidėjusią Jungtinių Valstijų įtaką Kijevo vyriausybei.
 
SVR įtakos agentai aiškiai pasiekė Slovakijos vyriausybės galvą. Žinutės, kurios yra ruošiamos ir siuntinėjamos iš GRU psichoperantų Kremliuje, jau cituojamos ir sakomos iš NATO šalių premjerų lūpų.
 
"Rusija į saugumo situaciją ir Ukrainos spaudimą prisijungti prie NATO reagavo pažeisdama tarptautinę teisę, panaudodama karinę jėgą be tarptautinio mandato", - rašė R. Fico. "Didelės šalys dažnai taip daro, pažiūrėkime, ką JAV pasiekė Irake".
 
Tai yra dar vienos NATO šalies dugnas ir didelė Maskvos pergalė. Priminsime ir pasikartosime: pagrindinis fiurerio valdomos teroristinės šalies tikslas yra Vakarų vienybės suskaldymas, ypač NATO, kaip Aljanso sprendimų priėmimo apsunkinimas, o geriausiu atveju – blokavimas.
 
Miniai žmonių ošimu ir palaikymu reaguojant į Ukrainos prezidento kalbą Vilniuje, o antrajam Trojos arkliui NATO/ES R. Fico dirbant Kremliaus propagandos ruporu, vladyka ir karo nusikaltėlis Putinas nusprendė nusibelsti į Čiukotką.
 
Atvykęs į tolimiausio rytinio plačios russkij mir teritorijos kampą, Čiukotkos sostinėje Anadyriuje, caras susitiko su vietiniais gyventojais.
 
Mes, kaip, greičiausiai, ir dabar jūs, išgirdę šią žinią pakėlėme antakius.
 
Viskas labai paprasta. Fiureris atvyko asmeniškai pranešti, kad vyksta antras „didysis tėvynės karas“, kad JAV užpuolė Rusiją, ir iš Čiukotkos aborigenų reikalaujama tik vieno: gimdyti daugiau vaikų. Kalbėdamas pustuštei auditorijai, vladyka tvirtino, kad valstybė skirs visą paramą politikai, kuria siekiama skatinti turėti daugiau vaikų, suteikiant mokesčių lengvatas daugiavaikėms šeimoms.
 
"Gera žinia ta, kad čia tampa madinga turėti daug vaikų", - sakė tarptautiniu mastu paieškomas nusikaltėlis V. Putinas.
 
Na, čia jau ir mes pritrūkstame žodžių.
 
↞ Reikšmingi postūmiai ↠
 
Ukrainos gynėjams reikia daugiau prieštankinių ginklų "Javelin", sako 79-oji Ukrainos brigada. Kaip pavyzdį ji pateikia vieno brigados kario žygdarbį, kai pastarasis per vieną mūšį nukovė keturias rusų šarvuotas transporto priemones ir taip sužlugdė Rusijos operaciją būtent naudodamas „Javelin“.
 
79-osios oro desantininkų brigados atstovas spaudai Jaroslavas Čepurnyj "Newsweek" sakė, kad daugybė rusiškos šarvuotos technikos yra sunaikinta aplink su žeme sulygintą Donecko Marjinkos kaimą, kurį Rusija teigė užėmusi praėjusių metų pabaigoje.
 
Tikrai taip. Vakarai turi duoti ginklų, viską, ką gali ir daugiau nekartoti Kremliaus SVR žinučių, kad juos reikia saugoti sau tam atvejui, jei Maskva atidarytų antrą frontą vakaruose. Tokie svarstymai – visiški blėnys, teroristinė valstybė neturi nei driskių, nei gelžgalių, kad šiuo metu tą galėtų padaryti.
 
Lietuvos prezidentas G. Nausėda bendros spaudos konferencijos metu su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu pranešė, kad mūsų šalis artimiausiu metu skirs papildomos karinės paramos už 200 mln. eurų. Didžioji dalis bus skirta šarvuočiams, taip pat amunicijai, kurios itin reikia fronto linijoje.
 
Sveikiname tokį sprendimą.
 
Rusijos okupantai vakar vakare raketomis S-300 smogė į viešbutį Charkove. Mažiausiai devyni žmonės buvo sužeisti.
 
"Smūgis buvo suduotas civiliniam objektui. Didelė tikimybė, kad nukentės jame buvę žmonės. Automobilių stovėjimo aikštelėje šalia objekto dega automobiliai, preliminariai pastatas sugriautas. Ten jau nuvyko visos atitinkamos tarnybos", - pranešė karinės administracijos vadovas O. Sinehubov.
 
Per parą fronto linijoje įvyko 73 kariniai susirėmimai, net 26 iš jų - Avdijivkos apylinkėse.
 
Driskiai kraujas iš nosies veržiasi į mirtį.
 
↞ Trumpai ↠
 
Izraelio kariuomenė trečiadienį pranešė radusi įrodymų, kad Gazos ruožo Chan Juniso mieste, kuris tapo Izraelio antžeminio puolimo centru, esančiame požeminiame tunelyje buvo įkaitų.
 
Kariškiai parodė tunelį žurnalistams, kurie buvo palydėti į rajoną netoli sugriautų namų ir gatvių griuvėsių. Gyvenamojo namo kieme esantį įėjimą į tunelį dengė gofruotos skardos namelis.
 
Trečiadienį Suomijos gynybos ministerija pranešė, kad užblokavo tris nekilnojamojo turto sandorius, iš kurių vienas susijęs su iš dalies Rusijai priklausančia bendrove, teigdama, kad leidimas įsigyti nekilnojamąjį turtą gali trukdyti Suomijos teritorijos gynybai.
 
Sprendimai buvo priimti dėl vieno nekilnojamojo turto pietryčių Suomijoje esančiame Ilomantsi mieste ir dviejų nekilnojamojo turto objektų centrinėje Suomijos dalyje esančiame Sotkamo mieste, sakoma ministerijos pareiškime.
 
Šaunuoliai suomiai!
 
Trečiadienį JT Saugumo Taryba pareikalavo, kad Jemeno husių “judėjimas” nedelsiant nutrauktų išpuolius prieš laivus Raudonojoje jūroje, ir įspėjo nepadidinti įtampos, kartu netiesiogiai pritardama JAV vadovaujamai operacinei grupei, kuri gina laivus.
 
Saugumo Tarybos rezoliucijoje husių grupuotė taip pat raginama paleisti lapkričio 19 d. užgrobtą su Izraelio verslininku siejamą japonų valdomą transporto priemonių vilkstinę "Galaxy Leader" ir jos 25 žmonių įgulą.
 
Irano išlaikomi ir palaikomi husiai labai išsigando tokio JT ST griežto reikalavimo ir tariasi su Kremliaus ir „Hamas“ bei „Hezbollah“ teroristų lyderiais, ką dabar daryti. Gal pasiduoti, svarsto jie (čia ironija).
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Mūs kaimuky – medalių dalinimosi ir selfinimosi vajus.
 
Tuštybės banga užlieja soctinklus ir kitas medijas. Politikai mušasi į krūtinę savindamiesi valstybės nuopelnus, miniai tvirtindami, kad tai esą jie ar tik jų vienų pagalba Lietuva remia Ukrainą.
 
Minia vergiškai nuolankiai su tuo sutinka, nors faktas kaip blynas, kad tai žmonių uždirbti pinigai, iš visų žmonių surinkti mokesčiai, o kiek dar jie patys savo noru kasdien, kas savaitę, kas mėnesį iš paskutiniųjų perveda pinigus ar kitaip remia ginkluotų valkatų iš driskyno prievartaujamą šalį.
 
Šalį, kuri taip pat gina ir saugo mus.
 
Nesupraskit klaidingai. Mes džiaugiamės, kad žmonėms smagu pabūti kartu su mūsų priešą pas Kobzoną siunčiančios valstybės prezidentu, lyderiu, dvasinės, vertybinės tvirtybės pavyzdžiu. Ir ranką paspaust, pačiupinėt, pasipaveiksluoti ir ta savo emocija pasidalint su pasauliu yra labai normalu ir sveika psichikai.
 
Visai kitas dalykas, kai tuo atvirai, be skrupulų, naudojasi politikai, savo rinkėjus laikydami visiškais abeliais ir nevykėliais, iš kurių bet kaip, bet kur, bet kokiu būdu siekiama tik vieno – išsunkti reitingą ir vėliau balsą rinkimuose.
 
„Saugokitės netikrų pranašų“, sakė vienas jaunas išminčius, kadais kepalu duonos pamaitindamas minią. Alkaną minią, kuri už tai jam atsidėkojo prikaldama jį ant kryžiaus.
 
Nebūkite, kaip ta minia. Jūs – laisvoje šalyje, laisvos šalies piliečiai, turite laisvę mąstyti ir rinkti bei rinktis, kas jums iš tiesų svarbu, kas gali suteikti ar suteikia prasmę.
 
Bet kaip, kaip žinot? – klausiate jūs.
 
Tas pats išminčius taip jums atsako: „Pažinsite juos iš vaisių“.
 
↡ Nuotraukoje: dvišalės pagalbos Ukrainai įsipareigojimai, įskaitant ES pagalbos dalis tarp donorų, išreikšti 2021 m. BVP procentais nuo 2022 m. sausio 24 d. iki 2023 m. spalio 31 d.
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications
 


 
 
87 views0 comments
bottom of page