top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

RUSŲ KARIAI PER KALĖDAS NUSIŠAUNA PATYS (2023 12 25)

↞ Kalėdinė apžvalga ↠
 
Kol krikščioniškoji pasaulio dalis laukė kasmetinio stebuklo paminėdama Jėzaus Kristaus 2024-ąjį gimtadienį, prievarta, mirtis, agresija, karo ir bado siaubas visoje Žemėje juokėsi iš begalinio žmonijos Kvailumo ir Godumo.
 
Net visai šalia Jėzaus gimimo vietos vieni giedojo šv. Kalėdų giesmes ir linkėjo vieni kitiems sėkmingų, laimingų, turtingų, gausių ir vaisingų metų, kiti gi keitėsi kalėdinėmis žudančiomis ir luošinančiomis dovanomis – visų rūšių ir kalibrų iššautais šaudmenimis ir sprogmenimis.
 
Rusų okupantai artilerijos ugnimi sveikino Chersono miesto centre susirinkusius pirmą kartą europiniu papročiu Jėzaus gimimą gruodžio 25 d. mininčius ukrainiečius. Taip rusų karo nusikaltėliai Chersono regione nužudė keturis civilius, įskaitant 87 metų vyrą ir jo 81 metų žmoną po smūgio į gyvenamąjį namą. Be to, buvo sužeisti dar devyni žmonės, įskaitant 15-metį, kilo gaisrai namuose ir privačioje medicinos įstaigoje, užsidegė ir sprogo vietinis dujotiekis.
 
Šių faktų didžiųjų ir kitų, demokratinių, pasaulio valstybių lyderiai savo „X“ ir kitose soctinklų paskyrose, sveikindami su šventomis Kalėdomis ir kviesdami džiaugtis gausiomis vaišėmis ant stalo ir dovanomis po blizgančiomis eglutėmis, paminėti nedrįso.
 
Gazos ruože po koncentruotos naikintuvų ugnies į Maghazi pabėgėlių stovyklą į rytus nuo Deir al-Balos žuvo mažiausiai 68 žmonės. Netoliese esančioje ligoninėje "Associated Press" žurnalistai stebėjo, kaip besiblaškantys palestiniečiai nešė žuvusiuosius, tarp jų ir kūdikį. Viena kruvina mergaitė atrodė giliame šoke ir nesiorientuojanti, kur esanti, medikams tikrinant, ar jos kūne nėra kaulų lūžių.
 
Pati Izraelio kariuomenė gi per savaitgalį mūšiuose neteko 17 karių, ir jų šeimoms švenčių proga bus įteikti pranešimai apie karių, atliekančių pareigą, mirtį bei po jų mirties priklausančius apdovanojimus.
 
Kalėdų senis Irano kariniam jūrų laivynui atnešė nuostabių, plačiai mirtį sėjančių dovanų – beveik 1 000 km nuotolio sparnuotųjų raketų, taip pat ir žvalgybos sraigtasparnių. Sraigtasparniai, bepiločiai orlaiviai ir jūrinės sparnuotosios raketos yra vieni iš naujų ginklų, kuriais papildytas terorizmą remiančios šalies karinio jūrų laivyno arsenalas. Laivyba Persijos įlankoje nuo šiol bus dar keblesnė.
 
Rusai virš Ukrainos surengė kalėdinius fejerverkus atakos bepiločiais ir raketomis, bet sumanymas dar nužudyti kuo daugiau civilių ukrainiečių gynėjų dėka nepavyko. 28 iš 31 paleistų „šachedų“ buvo sunaikinti, abi raketos numuštos. Taip pat numuštas jau ketvirtas karo ištroškusių Kremliaus driskių bombonešis Su-34.
 
Vykstant intensyviam mūšiui su atskirąja 47-ąja Ukrainos brigada prie Avdijivkos, taip vadinamas Rusijos karys demonstratyviai nusišovė palengvindamas gynėjų darbą.
 
Viso šio absurdo, kurį sukūrė niekas kitas, kaip patys žmonės, fone, primindamas Jėzaus gimimą Betliejaus tvartelyje, popiežius Pranciškus Kalėdų išvakarių homilijoje sakė, kad "ginklų susidūrimas net ir šiandien" neleidžia Jėzui "rasti vietos pasaulyje".
 
Per tradicinį Viešpaties angelo palaiminimą, vykstantį virš Šventojo Petro aikštės, pontifikas prisiminė nuo karo kenčiančius žmones Ukrainoje ir Izraelio vykdomą Gazos ruožo bombardavimą bei apsiaustį atsakant į "Hamas" išpuolį.
 
"Esame arti nuo karo kenčiančių brolių ir seserų. Galvojame apie Palestiną, Izraelį, Ukrainą. Taip pat galvojame apie tuos, kurie kenčia nuo vargo, bado, vergijos", - sakė Pranciškus. "Tegul Dievas, kuris sau paėmė žmogaus širdį, į žmonių širdis įlieja žmogiškumo", - pridūrė jis.
 
Kuris iš dievų čia teisingesnis, labesnis? Ar tas, kurio palaikymo prašo žydai, ar kitas, kurio vardu kviečia žudyti Kremliaus Kirilas? O gal dar vienas, kuriam savo nesuvokiamus protu žiaurumus aukoja „Hamas“ teroristai?
 
Tamsos riteris, puolęs angelas, siera dvokiantis, ragais mojantis ir kanopomis trypiantysis juokiasi. Nei jis gali uždrausti, nei Dievas gali įlieti žmogiškumo į žmonių širdis.
 
Tik pats žmogus. Tiksliau, ta dvikojė, dvirankė būtybė, padaras, turintis žmogaus išorę, kevalas, iškamša, kurią pats žmogus per šimtmečius iš savęs susikūrė.
 
⥁ Lietuvoje ⥀
 
Lietuvos prezidento rinkimų starto linijose rikiuojasi vis daugiau kandidatų. Jie verčiasi per galvą siųsdami virtualius ir popierinius sveikinimus į elektronines ir fizines pašto dėžutes. Jie lenda iš televizorių ekranų, išmaniųjų telefonų, radijo laidos automobilyje.
 
Vieni - tikri klounai, kiti neblogi vyrai, treti - atsitiktiniai prašalaičiai. Visi jie braunasi į mūsų sąmones, sustiprinti psichologinius triukus ant jūsų išbandančių komunikacijos asų ir asiukų.
 
Kaimukio politpatologams darbo iki ausų - galima pasičepsint kontempliuoti, net ir Kalėdų naktį, kas iš prelegentų yra kas, katras realus kandidatas, o kuris eina rinkimuos tik tam, kad “papijarintų” savo ar partijos abrozdėlį, versliuką, atidirbtų „otkatą“.
 
Žiūrint į visus tikrai gražius, kartais gal ne itin išmintingus, bet sumanius mūs kaimukio veidus, mes pasigendam tokio kalibro žaidėjų, kaip Dalia Grybauskaitė.
 
Teigiame tą visiškai nepataikaudami buvusiai prezidentei, kuri atsisakė dalyvauti rinkimuose. Mes mąstom labai savanaudiškai. Racionaliai. Taip, kaip naudinga jums ir mums.
 
Mes prisimename, kaip Dalia Grybauskaitė nardė kaip žuvis ES koridoriuose, kaip vos ne kas savaitę susitikinėjo su Europos šalių lyderiais. Su Lietuvos prezidentės nuomone buvo skaitomasi, jos klausoma. Net garsiausias bronzinio įdegio kremo reklamos veidas Donaldas Trumpas, postringaudamas apie NATO, vis atsisukinėjo į prezidentę ir prašė: “Dalia, pasakyk, kad esu teisus”.
 
Dalia Grybauskaitė buvo matoma ne tik Lietuvos, bet viso pasaulio įvykių verpete. Jos patarimų klausė pasaulio galingieji.
 
Kur dabar tokio kalibro žaidėjai? Katram Kalėdų senio maiše?
 
↡ Nuotraukoje: linkėjimai iš Ukrainos.
 
Dėkojame nuolatiniam rėmėjui DT Artelė, UAB ir visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti
 
Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt


 
84 views0 comments
bottom of page