top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

SPARNUOTOJI RUSIJOS RAKETA VĖL PAŽEIDĖ NATO NARĖS LENKIJOS ORO ERDVĘ (2024 03 24) 

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

Kaip vakar ir numatėme, driskyno vladyka ir karo nusikaltėlis Putinas išlindo į televizijos eterį ir pranešė pasauliui, kad po žudynių Crock City Hall arenoje, „buvo sulaikyta 11 žmonių, įskaitant keturis užpuolikus. Jie bandė pasislėpti ir judėjo Ukrainos link, kur, preliminariais duomenimis, Ukrainos pusėje jiems buvo paruoštas langas valstybės sienai kirsti".

 

Mes nepavargsime kartoti, kad nėra jokių požymių, iš kurių būtų galima spręsti apie režimo Kremliuje ketinimus sėsti prie derybų stalo ir/ar užbaigti karą Ukrainoje. Maskva pasinaudojo išpuoliu ir padarys viską, kad tęstų pradėtą kruviną ukrainiečių genocidą.

 

Baisiausia, kad matant Lietuvos ir kitų Vakarų valstybių platinamą dezinformacijos kiekį, nėra jokių abejonių dėl antrinio šio išpuolio informacinio poveikio – nesąmoningas Ukrainos siejimas su teroristais ir beprasmėmis skerdynėmis šalia Maskvos dar labiau mažins paramą ukrainiečiams.

 

Sprendimų priėmėjai galės „pagrįstai“ teisintis, esą jie yra spaudžiami savo rinkėjų prie sienos dėl toliašaudės ginkluotės, pvz., raketų, nesuteikimo Ukrainai, kad ji nepanaudotų jų prieš rusus Rusijos teritorijoje.

 

Apie tiesioginį poveikį – Rusijos visuomenės mobilizaciją kovai su teroristais Ukrainoje, visų, pačių kruviniausių, priemonių naudojimo, smogiant į ligonines ar geležinkelio stotis, pateisinimą ir dar didesnių pačios ordos nuostolių buvimą kaip neišvengiamą karo realybę – net nekalbame.

 

Tragiškos civilių žmonių žudynės Kremliui bus taip pat ir pretekstu dar didesniems suvaržymams, saugumo struktūrų siautėjimui ir „apsiaustos tvirtovės“ mito kūrimui Rusijos Federacijoje.

 

Greitai pamatysime, kaip naujai „perrinktas“ žudikas maniakas Putinas paskelbs „Tėvynės išlikimo karą“ ir su visais jam visuomenės suteiktais „moraliniais – psichologiniais“ įgaliojimais imsis dar siaubingesnio siautėjimo Ukrainoje, o taip pat ir autonomijose, kuriose ima bruzdėti nacionaliniai judėjimai. Baškirija – vienas iš jų.

 

Nereikia ir sakyti, kad kita pusė – savanoriais ir mobilizuota mėsa pasipildžiusi trogloditų orda – su pasimėgavimu bei nuoširdžiu pasitenkinimu imsis mėsininkų, žagintojų, grobikų, sprogdintojų ir kankintojų vaidmens tiek okupuotose Ukrainos teritorijose, tiek ir bandydami šliaužti į priekį.

 

Kremliaus psichoperacija, konstatuojame, vystosi suplanuota linkme.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Naktį į sekmadienį Rusijos okupantai į Lvovo sritį paleido apie 20 raketų ir 7 "šachedus". Pasak Lvovo mero Andrijaus Sadovijaus ir Lvovo srities karinės administracijos vadovo Maksimo Kozickio, Rusijos teroristai taikėsi į ypatingos svarbos infrastruktūrą.

 

"Preliminariai žinoma, kad link mūsų regiono skriejo apie 20 raketų ir 7 bepiločiai. Taikinys - kritinės infrastruktūros objektai.“

 

Iš viso Rusija į Ukrainą paleido 57 raketas ir bepiločius lėktuvus, įskaitant atakas prieš Kijevą ir vakarų Ukrainos Lvovo regioną.

 

Lenkijos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad viena iš Rusijos sparnuotųjų raketų trumpam pažeidė Lenkijos oro erdvę. "Objektas įskrido į Lenkijos erdvę netoli Oserdovo miestelio (Liublino vaivadija) ir ten išbuvo 39 sekundes", - pranešė ginkluotosios pajėgos socialinės žiniasklaidos platformoje X. "Viso skrydžio metu jį stebėjo karinės radiolokacinės sistemos".

 

Ginkluotosios pajėgos anksčiau sakė, kad atakos metu buvo aktyvuoti Lenkijos ir sąjungininkų orlaiviai, siekiant užtikrinti Lenkijos oro erdvės saugumą.

 

Gali kilti klausimas, kodėl rusų raketa nebuvo numušta? Labiausiai tikėtina, kad stebint jos trajektoriją buvo matoma, kad ji nekelia jokios grėsmės Lenkijos infrastruktūrai, o jos numušimas gali pridaryti žalos, liekanoms krentant ant žemės. Iš kitos pusės, gali būti, kad paprasčiausiai, nebuvo su kuo jos numušt – naikintuvai nespėjo atskrist iki jos buvimo vietos.

 

Ukrainos oro pajėgos sunaikino 18 iš 29 Rusijos paleistų raketų ir 25 iš 28 atakos dronų.

 

Tuo tarpu okupuotame Kryme, Simferopolio rajone ir Simferopolio priemiesčiuose, girdėjosi sprogimai. Pataikyta į naftos produktų bazę, rusai taip pat pranešė apie Krymo tilto blokavimą.

 

"Transporto priemonių eismas Krymo tiltu laikinai užblokuotas. Asmenų, esančių ant tilto ir apžiūros zonoje, prašoma išlikti ramiems ir vykdyti transporto saugumo pareigūnų nurodymus", - sakoma okupacinių Krymo struktūrų pranešime.

 

↞ Trumpai ↠

 

Rusija rengia 100 000 karių, kurie gali būti panaudoti galimam naujam puolimui Ukrainoje šią vasarą arba papildyti išsekusius dalinius. Generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas per Ukrainos televiziją sakė: "Tai nebūtinai bus puolimas, galbūt jie papildys savo dalinius, kurie prarado kovinį pajėgumą, bet yra tikimybė, kad vasaros pradžioje jie gali turėti tam tikrų pajėgų puolamosioms operacijoms vykdyti".

 

Rusija į ekstremistinių ir teroristinių organizacijų sąrašą įtraukė LGBT judėjimą, penktadienį pranešė teroristinės valstybės oficialios dezinformacijos priemonės. Šis žingsnis atitinka praėjusių metų lapkričio mėn. Rusijos Aukščiausiojo Teismo sprendimą, kad LGBT aktyvistai turėtų būti priskirti ekstremistams.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį savo naktiniame vaizdo pranešime sakė, kad Putinas ieško būdų, kaip nukreipti kaltę dėl penktadienį netoli Maskvos esančioje koncertų salėje įvykusių žudynių.

 

"Akivaizdu, kad V. Putinas ir kiti banditai tiesiog bando suversti kaltę kam nors kitam", - sakė V. Zelenskis. "Jų metodai visada tie patys. Visa tai jau matėme anksčiau, sugriauti pastatai, šaudymai ir sprogimai. Ir jie visada randa ką nors kitą kaltinti".

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Karas Ukrainoje, skerdynės Rusijoje, politinės įtampos Lietuvoje.

 

Infarkto ir insulto ištikti draugai ir pažįstami ligoninėse.

 

Nuolatinis stresas, kurį patys sau kuriame visą laiką būdami paskendę informaciniame lauke.

 

Informaciniame, tiesą pasakius, mėšle, kurį jums didelėmis porcijomis tiekia žiniasklaida ir soctinklai. Jie dirgina jūsų protą, siekia sukelti kuo stipresnes emocijas, baimę, neapykantą, neviltį.

 

Jie nori jus prikaustyti, išlaikyti, priversti nemąstyti, nesiilsėti. Klikai, laikai transformuojami į reklamas, už kurias mokami pinigai. Jūsų sveikata, jūsų psichologinis gerbūvis mainais į akcininkų pelnus.

 

Pelno vaikymasis praranda bet kokį moralumą, bet kokią elementarią žurnalistinę etiką. Propagandinis Kremliaus šūdas sutelkiamas į vieną vietą ir skleidžiamas kaip mokamas populiarių dviejų portalų turinys. Jei per vieną nepaeina, paeis per kitą – savininkai juk tie patys, uždarbis – į tą pačią kišenę.

 

Neturintys patirties ir istorinio – politinio suopračio žurnalistai klaviatūromis skrebena niekalus, nesugebėdami susieti ir suprasti elementarių jiems interviu metu sakomų dalykų.

 

Kenčia jie, kenčiat jūs, kenčia jūsų artimieji.

 

Todėl jūsų prašome: įkvėpkit, dar įkvėpkit, lėtai iškvėpkit. Pakartokit.

 

Dar vieną kartą.

 

Dabar išjunkit telefoną, televizorių, bet kurią kitą informacijos priemonę.

 

Iki rytojaus. Tik iki rytojaus.

 

↡ Nuotraukoje: po rusų teroristų smūgio Kijeve.

 

Dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai ir visiems jums už palaikymą bei supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications




94 views0 comments
bottom of page