top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

“STORM SHADOW” SMŪGIS PUTINUI Į PAŠIRDŽIUS (2023 09 14)

Geopolitinė padėtis

Du pasaulio užribio veikėjai - Putinas ir Kim Jong Unas vakar susitiko ir labai „nuoširdžiai bendravo“ net penkias valandas. Nevykėliai aplankė karines ir civilines gamyklas, planuodami apžiūrėti Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno karinius pajėgumus. Įdomu tai, jog Putinas pats pažymėjo "tam tikrus apribojimus" dėl karinės pagalbos siuntimo Šiaurės Korėjai. "Na, yra tam tikrų apribojimų, ir Rusija laikosi visų šių apribojimų", - mūsų ne/nuostabai viešai melavo fiureris.

Net neabejojame, jog vyriausiasis Rusijos gangsteris įžūliai meluoja ir tikrai su Kim sutarė ginklų prekybos klausimais. Nevykėliams lieka sugalvoti priedangos maršrutus. Putinas, be abejo, suvokia, jog šiuo metu, kai vyksta judesiai dėl sankcijų panaikinimo SWIFT ir prekybai grūdais, atviras sandėris su Pchenjanu būtų beprotystė. Todėl senas KGB sukčius užsiiminėja niekingai įprastu melu.

Kitas melagis - Kim Jong Unas nenusileido draugeliui iš Maskvos: diktatorius pareiškė, kad Rusija nugalės "blogio jėgas" ir pridūrė, kad su Putinu "išsamiai aptarė" "politinį ir karinį Korėjos pusiasalio ir Europos kraštovaizdį".

Panašu, jog Vakarų šalių lyderiai pagaliau suvokė Maskvos ir Pchenjano klastą, nes JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Linda Thomas-Greenfield vakar pareiškė, kad Maskvos bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja "rodo, kokia beviltiška yra Rusija". Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake Sullivanas pareiškė, kad jei Pchenjanas suteiks Maskvai ginklų, kuriuos ši panaudos kare prieš Ukrainą, tai "neatsilieps gerai Šiaurės Korėjai, ir ji už tai sumokės kainą tarptautinėje bendruomenėje". JK premjeras Rishi Sunak taip pat pareiškė, jog susitikimą vertina kaip Rusijos atsigręžimą į režimą dėl karo Ukrainoje.

Džiugu, kad skamba griežti pareiškimai. Tikėkime, kad Vakarai išmoks kovoti su nešvariomis tarptautinėmis Kremliaus kombinacijomis ne tik liežuviu.

Ukraina vakar taip pat pareiškė, kad Rusija didina raketų, kuriose naudojami Vakarų šalių komponentai, gamybą. Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas sureagavo į laikraščio "New York Times" pranešimą, kuriame, remiantis JAV, Europos ir Ukrainos informacija, skelbiama, jog Rusijai pavyko įveikti Vakarų sankcijas ir eksporto kontrolę. Jermako teigimu, partneriams pateikti įrodymai apie užsienio šalių komponentus Rusijos ginkluotėje. „Priešo karinis-pramoninis kompleksas negali gaminti raketų be šių komponentų", teigia Jermakas. "Dirbame su savo partnerių vyriausybėmis. Turime aktyviai nutraukti deguonies tiekimą rusams", - pridūrė jis.

Taip, Kremliaus banditai turi dusti ringe, prašydami leisti pasiduoti. Tačiau to nebus, kol rusų nusikaltėliai naudosis vakariečių silpnybėmis, kurių valdovas – Didysis Godulys.

Reikšmingi postūmiai

Vakar Ukrainos kariuomenė smogė Putinui tiesiai į paširdžius. Tolimojo nuotolio raketomis atakuotas Sevastopolio karinis laivynas. Teigiama, jog visiškai sunaikintas rusų desantinis laivas „Minsk“. Į Sevastopolį buvo paleista 10 raketų, iš kurių 7 esą rusams pavyko numušti. Likusios pataikė į gamyklos teritoriją ir sukėlė joje didžiulį gaisrą. Uoste apgadinti dar du laivai, kuriems padaryta žala kol kas neįvardijama. Pranešama, jog stipriai apgadintas ir povandeninis laivas "Rostov prie Dono".

Šaltinių teigimu Krymas buvo atakuojamas Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos sukurtomis sparnuotomis raketomis "Storm Shadow". Tai ilgiausio nuotolio ginklas šiuo metu esantis Kyjivo arsenale.

Plojame atsistoję. Tai reiškia, jog nuo dabar driskiams žemė okupuotose teritorijose dega po jų kojomis tiesiogine šio žodžio prasme. Ir net jei Putinui Kimas duos surūdijusių raketų, ukrainiečiai sistemiškai naikins karinės aviacijos vienetus, laivus ir kitas raketų leidimo priemones nuo Pskovo iki Sevastopolio. Šiandien Kremliaus balvonai maukia vodkę „granionomis“ stiklinėmis. Iš nevilties.

Šįryt ukrainiečiai dronais atakavo Eupatorijos miestą Krymo pusiasalyje, neduodami okupantams atsikvėpti. Rusijos gynybos ministerija dezinformuoja, kad virš Krymo sunaikino 11 ukrainiečių bepiločių orlaivių.

Rusai irgi atakavo Ukrainos teritorijas ir sritis, esančias netoli Krymo dronais "Shahed-136/131". 17 iš 22 priešo smogiamųjų nepilotuojamų orlaivių buvo sunaikinta, praneša Ukrainos Karinės oro pajėgos.

Trumpai

Estija paskelbė, kad visoms Rusijoje registruotoms transporto priemonėms bus uždrausta įvažiuoti į šalį. "Kol Ukraina nepasiekė pergalės, jie (rusai) čia nėra laukiami ir negali naudotis laisvės teikiamomis privilegijomis", - pareiškė Estijos užsienio reikalų ministras Margus Tsahkna. Šiuo draudimu Talinas prisijungė prie Baltijos šalių - Latvijos ir Lietuvos.

Gal ir neblogas sprendimas. Em... ir visgi, ar tai simbolinis ėjimas, reiškiantis, kad rusiški numeriai ES šalyse erzina, o patys rusakalbiai ne, ar kova su rusų privilegijomis ES? Vilniuje, sako, lietuviškai kalbančių – mažuma. Su taksistais lietuviškai iš viso nesusikalbėsi. Mes nieko prieš užsieniečius, tačiau pasigendame sistemiškumo ir nuoseklumo. Pripažinkime, kad be reikalo pradėjome klykti, kuomet pasigirdo siūlymas, jog Lietuvoje ilgiau gyvenantys ir dirbantys pabėgėliai privalo išlaikyti lietuvių kalbos testą.

Rėkėme, kad diskriminuojame nuketėjusius nuo karo, o dabar burbame, kad dirbantys užsieniečiai lietuviškai nekalba. Išmokykime atvykėlius gerbti mūsų šalį, Europą, susipažįstant su kultūra, istorija, išmokstant kalbą – ir tai bus didžiulis akiračio praplėtimas rusakalbiams ir išlipimas iš „russkij mir“ burbulo. Būtų smagu, jei Vilniuje beveik dešimt metų reziduojantys opozicionieriai pagaliau išmoktų susikalbėjimo lietuviškai žodynėlį turisto lygmeniu.

Vokietija pagal savanoriško solidarumo paktą iki atskiro pranešimo nepriims migrantų iš Italijos, vakar pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija. Pagal šį susitarimą Vokietija turėjo priimti 3 500 prieglobsčio prašytojų, kurie pirmą kartą į ES atvyko iš Italijos. Taip buvo siekiama sušvelninti padėtį Italijoje, kuri yra vienas pagrindinių ES migrantų įvažiavimo punktų. Prieš sustabdydama susitarimą Vokietija priėmė 1 700 žmonių.

Pagal ES teisę valstybė narė, į kurią prieglobsčio prašytojai atvyksta pirmiausia, yra atsakinga už jų prieglobsčio prašymus. Tai reiškia, kad tūkstančiai migrantų, iš Italijos persikėlusių į Vokietiją, turi būti grąžinti į Italiją. Į Italiją ir ES atvyksta daugiausia vadinamųjų "nelegalų", kurie plaukia per Viduržemio jūrą rizikuodami gyvybe. Skaičiuojama, kad šiemet jų jau atvyko apie 100 000.

Ar suprantate, kokią bombą Europai užtaisė Rusija, manipuliuodama grūdais, rengdama karinius perversmus ir skatindama maisto krizę. 100 tūkstančių nelegalų gal ir ne kosminiai skaičiai, bet jei badas užsuks į svečius Afrikoje, netrukus migrantų Europoje gali būti milijonai, ką mes prognozavome dar karo pradžioje ir skambinome pavojaus varpais.

Lietuvoje

Prasideda rinkiminių avelių medžiojimo vajus. Politiniai „Žvaigždžių duetų“ artistai jau ima staipytis prieš savo rinkėją ir maitina jį jam patinkančiu masalu.

Nepatenkinti kitataučiais maitinami „piktų žydų“ masalu. Bijantys pedofilų gauna pasakų apie jų vaikų tykančius tvirkintojus. Homofobai tiek įbauginami, jog kiekvienas po lova ieško paslėpto gėjaus. Bijantiems karo pasakojamos pasakos, kokie mes galingi ir kaip viską nugalėsim.

Netrukus įsiplieks diskusijos, TV kalbančių galvų karai ir kitos politinės peštynės. Visi gaus tai, ką mėgsta ar ko nekenčia. Galbūt kažkam į galvą bus paleistas puodelis, o kai kas išvadintas „asilu“ ar „višta“. Politikai visais įmanomais būdais stengsis jums įtikti, atkreipti dėmesį ir suvilioti.

Tikslas paprastas – duoti jausmų „narkotiko“. Kad žiūrėdami į vieną ar kitą politinį klouną, pagalvotumėte: „o gal jis visai nieko... gerai kalba, teisingai; aną asilą suvartė... gerai atrodo... man patinka, todėl už jį ir balsuosiu“.

O mes patariame priešingai: jei jūs sprendimą priimsite, vadovaudamiesi impulsu ir emocijomis – nedelsdami jo atsisakykite. Verčiau tą laiką, kurį leidžiate stebėdami politinį rinkiminį striptizą, panagrinėkite prelegento biografiją ir nuveiktus darbus.

Jei politikas buvo parazitas, tinginys, skendęs korupcijos smarvėje, per kelias kadencijas nenuveikęs nieko gera ir apčiuopiamo valstybės labui – meskit tokią lėlę į šiukšlių kibirą.

Ieškokite padoraus, darbais kalbančio piliečio. Sako, auksas ir pelenuose žiba.

Nuotraukoje: „Azovo“ brigados artilerija mirtimi apdovanoja neprašytus driskių svečius.

Ypatingas ačiū nuolatiniams rėmėjams „DT Artelė“ ir Lietuvos aludarių gildijai. Dėkojame savo skaitytojams už palaikymą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

Siūlome aktyvius mokymus: https://rb.gy/j7rjt



39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page