top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

TERORISTAI SIEKIA ATOKVĖPIO MŪŠIO LAUKE (2023 05 27)

Geopolitinė padėtis

Rusijos užsienio šantažo ir teroro ministerija pagaliau pirmą kartą viešai pripažino popiežiaus žingsnį. Rusija penktadienį nurodė, kad teigiamai vertina popiežiaus Pranciškaus taikos Ukrainoje iniciatyvą, tačiau pabrėžė, kad artimiausiu metu neplanuoja Vatikano misijos į Maskvą. Pareiškimas yra atsakas į Vatikano prieš savaitę paskelbtą žinią, kad Pranciškus savo pasiuntiniu paskyrė Katalikų Bažnyčios taikos tarpininkavimo iniciatyvų veteraną, italų kardinolą Matteo Zuppi.

"Pripažįstame Šventojo Sosto nuoširdų norą skatinti taikos procesą, <...> tačiau Vatikano pusė nesiėmė jokių praktinių veiksmų, kad organizuotų kelionę į Maskvą", pareiškė Kremlius.

Melas. Karo nusikaltėliai nenori taikos, jiems reikia įtvirtinti atplėštas ir aneksuotas Ukrainos teritorijas, laimėti laiko, pasiruošti ir judėti toliau – deginant, marodieriaujant, žudant, prievartaujant, griaunant ir kankinant.

Zuppi tuo tarpu žurnalistams tvirtino, kad misijos tikslas - "padėti sumažinti konflikto įtampą", tikintis, kad ji galėtų prisidėti prie "taikos kelių". Jis priminė savo pastangas dešimtajame dešimtmetyje kartu su Romoje įsikūrusia Sant'Egidio bendruomene padėti tarpininkauti taikos derybose, kuriomis buvo užbaigtas pilietinis karas Mozambike.

Tuomet taip pat, pažymėjo Zuppi, bažnyčios iniciatyva prasidėjo nuo vilties rasti "taikos kelius" ir baigėsi susitikimais, kurie suartino kariaujančias puses, tarp grupuočių "užsimezgė ryšiai" ir galiausiai buvo sudarytas taikos susitarimas. "Pastangos (Ukrainoje) neabejotinai bus šia prasme", - sakė Zuppi, kalbėdamas Italijos vyskupų konferencijos susirinkimo pabaigoje. "Pamatysime."

Apie taikos misijos egzistavimą Pranciškus pranešė praėjusį mėnesį grįždamas namo iš Vengrijos, kur susitiko su Rusijos Ortodoksų Bažnyčios, tvirtai rėmusios Kremliaus karą, pasiuntiniu. Per kelias savaites nuo to laiko Pranciškus Vatikane susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kuris leido suprasti, kad nesutiks su teritorinėmis nuolaidomis, ir atmetė Pranciškaus nuorodą į aukas abiejose konflikto pusėse, sakydamas, kad negalima dėti lygybės ženklo tarp aukos ir agresoriaus.

Greičiausiai nuskambės kaip visada ciniškai iš mūsų lūpų, tačiau visi šie Dievo tarnų pareiškimai ir bandymai derėtis su velniu Maskvoje yra ne tik beprasmiai, bet ir suteikiantys fiureriu Putinui tvirtesnį pagrindą reikalauti pripažinti aneksuotas Ukrainos teritorijas vardan įsivaizduojamos taikos. Karo nusikaltėliai ir teroristinė Rusija – ne Mozambikas. Ši Afrikos šalis turi daugiau kaip pusę gyventojų, kurie yra tikri katalikai ir, nors savotiškai, tačiau nuoširdžiai tiki Naujojo Testamento tekstuose aprašytais stebuklais.

Jei Katalikų Bažnyčios galva su patarnautojais iš tiesų nori padėti stabdyti ukrainiečių žudynes ir rusų teroristų išpuolius prieš ligonines, vaikų darželius ir senelių namus, siūlytume pradėti vadinti reiškinius ir įvykius tikraisiais vardais. Pradėkime nuo to, kad „Ukrainos konfliktas“ yra Rusijos sukeltas plataus masto karas, kurio tikslas – sunaikinti Ukrainą kaip valstybę, spjaunant į tarptautinius susitarimus, humanitarinę teisę ir karo papročius. Antra, teroristinę Rusiją valdo recidyvistų režimas, o jų iškeltas vladyka – paieškomas tarptautinis nusikaltėlis, kurio laukia Haga. Tartis su jais dėl taikos galima tik vienu būdu – priimant paskutinę išpažintį jiems stovint ant ešafoto prie kartuvių.

Reikšmingi postūmiai

Keršydami už reidą į Rusijos Belgorodo sritį, Kremliaus teroristai smogė pastatui, kuriame buvo įsikūrusios psichologijos ir veterinarijos klinikos Dnipro mieste centrinėje Ukrainoje. Du žmonės buvo nužudyti, dar 30 sužeistų, įskaitant du vaikus. Regiono gubernatoriaus Serhijaus Lysako paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip ugniagesiams kovojant su liepsnomis ugnis apėmė trijų aukštų pastatą, kuris atrodė beveik sugriautas, išlikusios tik sienos dalys.

Rusijos raketa S-300 taip pat pataikė į užtvanką Karlivkos rajone Donecko srityje Ukrainos rytuose, todėl netoliese esančioms gyvenvietėms iškilo potvynio grėsmė.

Nors Kremlius skelbiasi prieš kelias dienas išstūmęs „diversantus“ į Ukrainos pusę, tačiau Graivorono miestelis, esantis maždaug už 7 km nuo Ukrainos sienos, vakar kelias valandas buvo ir toliau apšaudomas, apgadinti keturi namai, parduotuvė, automobilis, dujotiekis ir elektros linija, pranešė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas. Arčiau sienos, Glotovo kaime, apgadinta poilsio bazė, parduotuvė ir tuščias namas. Apšaudžius netoliese esančią Naująją Tavolžanką buvo sužeista viena moteris, sakė Gladkovas.

Tuo tarpu Rusijos savanorių korpuso ir Rusijos laisvės legiono atstovai teigia, kad jų užduotis - išlaisvinti Rusiją iš Putino režimo dominavimo. Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos departamento atstovas Andrejus Jusovas sakė, kad „RSK ir RLL <...> žmonės, turintys skirtingą tautinę kilmę, tam tikras ideologines pozicijas ir preferencijas, besiginantys kitais būdais nei ginkluota kova, ginantys savo konstitucines teises, tokie žmonės lieka teritorijoje, kuri vis dar vadinasi "Rusijos Federacija", ir jų geografija plečiasi, ir jų skaičius didėja".

Pasak jo, savanoriai savo užduotimi laiko Belgorodo srities ir visos Rusijos išlaisvinimą nuo diktatoriaus Vladimiro Putino režimo.

Linkime jiems užsipirkti daugiau tankų ir naikintuvų bet kurioje Rusijos parduotuvėje ar turguje ir judėti toliau. Į Maskvą.

Rusijos okupantai artimiausiu metu gali surengti provokacijas Zaporižės atominėje elektrinėje, kad neleistų Ukrainai atlaisvinti užgrobtų teritorijų. Ukrainos žvalgybos pranešime nurodoma, kad viena iš galimų provokacijų – avarijos imitacija. Paskelbus apie radioaktyviųjų medžiagų nuotėkį esą dėl incidento tradiciškai bus kaltinama Ukraina. To tikslas – išprovokuoti tarptautinę bendruomenę atlikti išsamų tyrimą, kurio metu bus sustabdyti visi karo veiksmai. Priverstinių paliaubų metu, okupantai pergrupuos savo pajėgas ir pasirengs Ukrainos kontrpuolimo stabdymui.

Šį kartą nuo komentaro susilaikysime.

Trumpai

Vokietijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad siekdama užtikrinti NATO aukščiausiojo lygio susitikimo saugumą, iš Slovakijos į Lietuvą perkels priešlėktuvinės gynybos sistemas "Patriot" ir suteiks sausumos, oro ir jūrų pajėgų. Tam tikslui bus dislokuoti daliniai, kurie šiuo metu yra NATO rytiniame flange.

Galėtų ir pasilikti iki to laiko, kol rusofašistai bus sutriuškinti Ukrainoje. Tiesą pasakius, galėtų pasilikti visam laikui.

Vokietijos kariuomenė užsakė 18 naujų tankų "Leopard 2", kurie pakeis anksčiau šiais metais į Ukrainą išsiųstą sunkiąją ginkluotę. Bendrovė "Krauss-Maffei Wegmann" teigė, kad sutartis dėl tankų "Leopard 2A8" buvo pasirašyta su federaline karinės įrangos tarnyba. Ji nepateikė finansinės informacijos, tačiau Vokietijos parlamento biudžeto komitetas trečiadienį patvirtino maždaug 525 mln. eurų finansavimą.

Lenkijos Seimas penktadienį patvirtino prieštaringai vertinamą įstatymo dėl Rusijos įtakos Lenkijoje projektą. Naujuoju įstatymu būtų įsteigta valstybinė komisija Rusijos įtakai Lenkijoje tirti. Opozicija teigia, kad jis nukreiptas prieš buvusį premjerą Donaldą Tuską, dabar pagrindinį opozicinės Pilietinės koalicijos lyderį, ruošiantis rudenį vyksiantiems rinkimams.

Kinijos specialusis pasiuntinys Ukrainoje ragina nutraukti ugnį, išsaugant "naujas Rusijos teritorijas". Pasak neįvardintų pareigūnų, per derybas Li Hui "perdavė aiškią žinią", kad JAV ir Europa turėtų paraginti Ukrainą nedelsiant nutraukti ugnį, o Rusijai leisti išsaugoti "DLR", "LLR", Zaporižės ir Chersono sričių teritorijų kontrolę.

Štai jums ir Kinijos kompartijos begemotų tikrasis „taikos“ planas.

Ukraina prašo Vokietijos tiekti sparnuotąsias raketas "Taurus", teigia Vokietijos gynybos ministerijos atstovė spaudai. Iki 500 kilometrų taikinius siekiančios raketos leistų gynėjams smogti Rusijos karinei infrastruktūrai toli už fronto linijos.

Na, jei kas prašo, tai reikia duot, ar ne? Ukrainai – raketų, - okupantams – žarstekliu per marmūzę.

Lietuva

Mūs kaimuky užvirė aistros dėl picų, plikių ir perteklinių riebalų.

Vienas plikas atlikėjas veidaknygėje pasidalino savo mintyjimais apie viršsvorio turinčią moterį. Alasas sukilo dėl to, kad ji galimai pusryčiams nusipirko picą. O gal ir ne pusryčiams, gal šiaip, ketino vežti ją į beglobių gyvūnų prieglaudą.

Vienas plikas atlikėjas buvo visokiais žodžiais aplotas „elito“, „šviesuomenės“ ir „kultūrininkų“.

Neatlaikęs psichologinio, socialinio ir, galimai, kraujo spaudimo savo įrašą iš veidaknygės vienas plikas atlikėjas pašalino ir bėgančiu liūliu atsiprašė sudirgusios visuomenės.

Štai mat, kokie šiais laikas mes tapome jautrūs. Net rudo smirdančio daikto šūdu pavadint nebegalim. Neduokdie, koks rudu smirdančiu daiktu išsitepęs influenceris – ne nuomonės formuotojas! – ims, ir įsižeis.

Nuotraukoje – Švedijos ir Vokietijos sparnuotosios raketos oras- žemė „Taurus-KEPD350“ techninės charakteristikos.

Ypatingas ačiū nuolatiniams rėmėjams „DT Artelė“ ir Lietuvos aludarių gildijai. Dėkojame savo skaitytojams už palaikymą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas. Nuoroda paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

Siūlome aktyvius mokymus: https://tinyurl.com/f352n3uw


48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page