top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

UKRAINA JAU GALI PLANUOTI KONTRPUOLIMĄ (2024 05 06)

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Džeikas Salivanas pareiškė, kad 61 mlrd. dolerių karinė pagalba turi padėti sustabdyti Rusiją, o naują kontrpuolimą galima surengti 2025 metais. Salivanas neatmeta Rusijos sėkmės mūšio lauke artimiausiu metu, tačiau iniciatyvai perimti reikia laiko ir resursų. Kalbėdamas apie kitų metų karo scenarijų, Salivanas sakė, kad Ukraina ketina "judėti į priekį ir susigrąžinti teritoriją, kurią iš jos atėmė rusai".

 

Mes labai laukiame kuo didesnės pagalbos visomis priemonėmis ir tikimės, jog JAV, o kartu ir pabudusios Europos parama, suteiks Ukrainos tautai naujų jėgų. Šiandien ukrainiečiams, kaip niekada, reikia palaikymo, nes jie kaunasi nepaprastai sunkiomis sąlygomis. Nauji ginklų srautai turėtų suteikti ne tik pasitikėjimo, bet ir pagerinti mobilizaciją, kuri šiuo metu yra pakankamai komplikuota.

 

Kremlius dirba išsijuosęs. Melo tryda ir dezinformacija užtvindyti jau ir rusų bei baltarusių taip vadinamos “opozicijos” portalai. Pavyzdžiui, Kremliaus agentūros skelbia, kad Džeikas Salivanas mano, kad nepaisant JAV paramos, “fronte bus Rusijos proveržis”. Planus apie kontrpuolimą driskių FSB psichoperantai sieja su Džo Baideno pergale. Reik suprasti, laimėjus Donaldui Trampui, kontrpuolimo nebus.

 

Rusų informacinė kanalizacija plauna smegenis pranešimais, jog Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijoje “prasidėjo panika dėl problemų fronte ir gyventojų nepasitenkinimo”. Skelbiama, jog Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vado pavaduotojas Vadimas Skibickis pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos negali pasiekti 1991 m. sienų.

 

Tuo tarpu padėtis Kijeve radikaliai priešinga: Volodymyras Zelenskis išklausė vyriausiojo kariuomenės vado Oleksandro Syrskio ir Žvalgybos vadovo Kirilo Budanovo pranešimų, kuriuose informuojama, jog nepaisant sunkumų, ukrainiečiai išlaiko pagrindines pozicijas ir toliau naikina okupantus.

 

Driskiai meluoja ir po barbariškų Charkovo atakų. Kremlinai skelbia, jog buvo smogta Ukrainos kariškių buvimo vietai ir sandėliui su šaudmenimis. Iš tikrųjų, buvo tris kartus smogta valdomomis aviacinėmis bombomis Charkovo centrui, pataikyta į civilinę infrastruktūrą. Apgadinta daugiau kaip 15 daugiabučių, privačių namų, automobilių, sporto kompleksas ir biurų pastatai. Yra daug sužeistųjų.

 

Šia proga maloniai prašome kolegų žurnalistų neplatinti ir neskelbti jokios iš Rusijos, nesvarbu, kad per aplinkui, atkeliavusios informacijos. Tiesiog neskelbti. Jei vyr. redaktorius visgi nutarė tai skelbti, būtinas prierašas, jog tai dezinformacija arba paaiškinimas, ko priešas siekia, klaidindamas skaitytoją ir informaciniu mėšlu užkišdamas jo valgytoją.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Paryžius skelbia, jog Si Zinpingo vizito Prancūzijoje metu Emanuelis Makronas mėgins atkalbėti Kiniją nuo tolesnės pagalbos Rusijai. "Prezidentas išreikš susirūpinimą dėl tam tikrų Kinijos bendrovių, kurios gali būti tiesiogiai susijusios su Rusijos karinėmis pastangomis arba reikšmingai prie jų prisidėti, veiklos", - praneša Eliziejaus rūmai.

 

Baltarusių žiniasklaida, neva remdamasi italų "Repubblica", skelbia, jog NATO gali įsikišti į karą Ukrainoje, jei į jį įsitrauks Baltarusija, arba jei Rusija užpuls Baltijos šalis, Lenkiją ar Moldovą. Esą tai dvi raudonos linijos, kurias peržengus, Aljansas pradės karinius veiksmus. Neva, pagal vieną scenarijų numatomas proveržis ir "koridorius tarp Ukrainos ir Baltarusijos".

 

Patys suprantate - kliedesiai. Juolab cituojami “konfidencialūs šaltiniai”, prieinami eiliniams žurnalistams. NATO į jokias svetimas teritorijas nesiverš ir jokių koridorių nedarys. Baltarusijos įsitraukimas į karą Ukrainoje niekaip nelemia ir pagal jokius planus nenumato NATO dalyvavimo, juolab, kad Baltarusija yra įsitraukusi į karą nuo pat invazijos pradžios.

 

Gynybinis Aljansas ginsis tik esant užpultas, nors ir vienai kuriai nors NATO narei. Visi už vieną – vienas už visus.

 

Nepaslyskime ant dezinformacinių karo kurstymo minų.

 

Rusijos užsienio teroro ministras Sergejus Lavrovas, samprotaudamas apie Šveicarijoje vykstantį "Pasaulinį taikos aukščiausiojo lygio susitikimą pareiškė, kad neatsisako derybų dėl karo nutraukimo, tačiau iš karto pareiškė, kad Ukrainoje ir Vakaruose "nėra su kuo kalbėtis". Karo nusikaltėlio teigimu, Šveicarijos Konfederacija jau seniai nėra neutrali valstybė, o veikia Kijevą remiančių ir ginkluojančių asmenų priešakyje.

 

Jei Lavrovas nebeturi su kuo pasikalbėti, gali nueiti į zoologijos soda ir pamėginti išdėstyti savo mintis ten gyvenančiam protingesniam žinduoliui – šimpanzei. Gal pastaroji šį bei tą supras.

 

↞ Veiksmai ant žemės ↠

 

Pranešama, jog driskiai vis dar stengiasi užimti Časiv Jarą, šioje kryptyje sutelkę 20 – 30 tūkst. valkatų.

 

Rusai į Ukrainos teritoriją paleido 2 raketas, surengė 120 aviacijos smūgių ir 89 apšaudymus iš reaktyvinių ugnies sistemų.

 

Įvairių Europos šalių žvalgybos tarnybos perspėja apie suaktyvėjusią Rusijos agentų diversinę veiklą. Teigiama, jog Kremlius “visame žemyne, įskaitant sprogdinimus, padegimus ir išpuolius prieš įvairias infrastruktūras, tiesiogiai ir per priedangos veikėjus, nesirūpinant, kad tai gali sukelti civilių aukų”.

 

"The Financial Times" skelbia apie įvairiose šalyse vykdomas koordinuotas atakas.

 

Pasak Vokietijos vidaus žvalgybos vadovo Tomo Haldenvango, Rusija, vykdydama operacijas Europos teritorijoje, kurioje gali padaryti didelę žalą, jaučiasi labai patogiai.

 

Suomijos saugumo policijos vadovo pavaduotojas Temu Turunenas pareiškė, kad pagrindinis Rusijos sabotažo Europoje tikslas – pakenkti ES paramai Ukrainai.

 

Teigiama, jog NATO saugumo tarnybos gauna aiškių signalų apie planuojamus didelio masto Rusijos smurtinius veiksmus. Putinas esą Europoje jaučiasi drąsiai ir stengsis sabotažo ar kibernetinių atakų pagalba įnešti dar daugiau destrukcijos ir suskaldyti Europą.

 

Skelbiama, jog vos per kelias savaites nuo Rusijos invazijos į Ukrainą, buvo išsiųsta daugiau kaip 600 Europoje po diplomatine priedanga veikusių Rusijos šnipų. Nežiūrint to, Maskva deda pastangas atkurti savo agentūrinę įtaką Europoje per tarpininkus, rusų diasporos narius, organizuotas nusikalstamas grupuotes, su kuriomis Kremlius palaiko ilgalaikius ryšius. Dėl suaktyvėjusių Rusijos operacijų padidinta saugumo tarnybų parengtis Norvegijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

 

O Lietuva nieko nebijo. Mes čia priimame visus, atvykstančius iš rytų ir leidžiam visiems nevaldomu srautu plaukti į Europą. Kažkas galimai tiesiogiai arba dėl begalinio bukumo dirba Maskvai ir uoliai tarnauja SVR. Gal ir ne už dyką.

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Už ką mes ir prieš ką mes.

 

Pasigirsta atviri kaltinimai, kad mes jau dalyvaujame Lietuvos prezidento rinkimuose, palaikome vienus kandidatus, o kitus kritikuojame ir smerkiame. Esą esame užsakyti šimonytinininkai – antivėgėlininkai.

 

Mielieji. Mes nesame nei už vieną ar į jį panašų, nei prieš kitą ar panašaus plauko kandidatą. Mes esame prieš pasisakymus, žodžius, tam tikrus psichologines karines operacijas primenančius veiksmus, nukreiptus prieš NATO, ES ir kenkimą mūsų šalies saugumui. Taikos metu mes tyliai paburbėtume, tačiau dabar tylėti negalime. Ir tai nėra veikimas prieš ar už kažkokius asmenis. Mes kritiškai vertiname veiksmus, keliančius grėsmę mūsų visų saugumui.

 

Teisybės dėlei, turime pastebėti, jog dėl pavojų mūsų vidaus saugumui, mes labiausiai kritikuojame kai kurių šiandieninės daugumos politikų veiksmus, kurie suteikia laisves mūsų šalyje veikti Rusijos ir Baltarusijos marginalizuotai antilietuviškai agentūrai. Dėl savo radikalaus požiūrio, buvome ne kartą garbių politikų skalbiami ir koneveikiami, išvadinti vos ne valstybės priešais ir kenkėjais. Tačiau savo pozicijos nepakeitėme, nes pavojus iš Rytų šiandien didelis, kaip niekada, apie ką byloja ir minėti Vakarų Europos žvalgybos tarnybų įspėjimai.

 

Norime taip pat pabrėžti, kad nesame nei už, nei prieš Šolcą, nei už, nei prieš Trampą, Baideną ar kitus. Mes analizuojame ir kalbame apie konkrečius veiksmus, todėl džiaugiamės, kad mus suprantate. Matome, kad daugelį dalykų matote panašiai, kartu analizuojate, vertinate, išgyvenate.

 

Tik jūsų dėka esame nepriklausomi (tiksliau, priklausomi nuo jūsų 😉 ). Ir nors nemažai kas stebisi, kodėl mūsų nefinansuoja valstybė, neremia partija, “nenuperka” didysis verslas, mes būtent dėl to ir esame laisvi. Nes jei taptume kokios nors ministerijos “pijaro” skleidėjai, įmonės ar žiniasklaidos grupės verslo dalis, turėtume nutylėti tam tikro asmens, politinės grupės, ministro ar ministerijos darbą ir veiklą. O juk paslėpta politinio verslo įtaka matoma plika akimi. Tuo tarpu mes, jūsų dėka, turime laisvas rankas ir galime rašyti tai, ką galvojame, sakyti tai, ką matome, net jei tai mūsų seni pažįstami, bendražygiai, draugai.

 

Šiandien, deja – ne draugysčių ir asmeniškumų metas. Mes – pafrontės valstybė. Turime būti itin budrūs ir laikytis kartu, o priešui dėl negebėjimo susiprasti kalbomis ar veiksmais padedančius individus vanoti informacinėmis dilgynėmis per putinišką subinę.

 

↡Nuotraukoje: ruošiama parama Ukrainai.

 

Itin dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, poniai Salvai M., UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai bei visiems jums už palaikymą ir supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

Mūsų ištikimiems rėmėjams siūlome galimybę įsigyti ukrainiečio rankomis padarytą apyrankę https://luckydiamonds.lt/produktas/sekmes-apyranke-su-tikru-deimantu/ – visos jūsų lėšos (išskyrus PVM) bus pervestos mūsų agentūrai.

 

Nuoroda įprastai paramai: https://tinyurl.com/noriuparemti

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications

 



90 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page