top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

UKRAINIEČIŲ DRONAI SPROGDINA RUSIJOS EKONOMIKĄ (2024 03 19)

↞ Strateginės aplinkybės ↠

 

Rusijoje baigėsi Putino rinkimų cirkas, kurio finale popierinis šalies prezidentas visus šalies žmones pavadino “viena didele šeima”. Šią šeimą fiureris kasdien žudo ir visais kitais būdais naikina, siųsdamas į frontą.

 

Kaip ir buvo galima tikėtis, Putino „perrinkimą“ per pasiuntinį pasveikino Kinijos vyrkomunistas Xi Jinpingas, Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi, Irano prezidentas Ebrahimas Raisi, o Venesuelos prezidentas Nikolas Maduro net pareiškė: "mūsų vyresnysis brolis triumfavo, o tai yra geras ženklas pasauliui”.

 

Tai iš tiesų gerias ženklas pasaulio blogiui. Diktatorių klestėjimo era tęsiasi, nes juos visus saugo ir “stoguoja” teroristinė Maskva.

 

Putino tapimo penktuoju Putinu Vakarai tradiciškai nepripažino. ES vyriausiasis diplomatas Džosepas Borelis pareiškė, kad rinkimai Rusijoje nebuvo laisvi ir sąžiningi. O vėliau visos 27 bloko šalys pareiškė, kad iš rusų buvo atimta galimybė "realiai rinktis", nes visi karui Ukrainoje nepritarę kandidatai buvo pašalinti.

 

Pasak Vokietijos užsienio reikalų ministrės Analenos Baerbok, tai buvo "rinkimai be pasirinkimo".

 

Dar kartą pakartosime ES ir kitų pasaulio galingųjų ir provincijų lyderių žiniai: Putinas niekuomet nebuvo renkamas. Jis buvo paskirtas, kaip karo nusikaltėlio, alkoholiko, myžančio ant jį gabenusių lėktuvų ratų Jelcino sosto perėmėjas. Rusijoje niekuomet nebuvo ir nebus laisvų rinkimu, kol šalyje egzistuos teroristinės FSB, GRU, SVR ir kitos nusikalstamos struktūros.

 

↞ Reikšmingi postūmiai ↠

 

Fronto linijoje įvyko 61 kovinis susirėmimas. Rusai surengė 7 raketų atakas, 70 oro smūgių ir 110 apšaudymų iš salvinių raketų sistemų.

 

Ukrainos karinės oro pajėgos sudavė 11 oro smūgių rusų taip vadinamų karių, ginklų ir karinės technikos telkiniams.

 

Pranešama, jog Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybinė linija nuo Avdijivkos perkeliama tolyn į vakarus. Kai kurių šaltinių duomenimis, Orlovkos ir Tonenkos kaimai jau okupantų rankose. Antra gynybos linija įrenginėjama palei vandens telkinius. Tačiau pagrindiniai įtvirtinimai, mūsų žiniomis, įrenginėjami ruože už Charkivo ir Dnipro.

 

Staigus įsiveržimas į Ukrainos teritorijas rusams gali reikšti pražūtį. Sudėtinga būtų jas išlaikyti, nes išsitempia logistinės ir paramos grandinės. Sunaikinti priešą tokiomis sąlygomis nėra sudėtinga. Viena ko tam reikia - ginklų.

 

Daug ginklų.

 

↞ Trumpai ↠

 

Žiniasklaidos teigimu, Ukraina Rusijos teritoriją gali atakuoti kasdien, paleisdama po 60 tolimojo nuotolio dronų. Tokiu principu jau naikinami strateginiai taikiniai Rusijoje, o kai kurie smūgiai vykdomi net už 900 kilometrų. Dėl šių priežasčių Kremlius šešiems mėnesiams sumažino ir beveik uždraudė naftos eksportą. Fiureris išsigando, kad kuro trūkumą pirmiausia pajus driskių armija, o po to ir piliečiai. O juk šalis be vodkės ir benzino - “ni šagu vpieriod”.

 

Teigiama, jog Putinas ateinantį penkmetį stengsis sumažinti Rusijos priklausomybę nuo Kinijos. Esą rusams po truputį pavyko atsisakyti priklausomybės nuo vakarietiškų prekių, o jas pakeitė kiniškos. Tačiau rusiškų prekių nerasite nei vieno ruso namuose. Todėl pagrindinis Putino uždavinys - nacionalinės pramonės vystymas.

 

Tai pats geriausias sprendimas, koks tik galėjo ateitį į galvą šiam puspročiui. Rusija stoja į senas, Sralino, Chruščiovo, Brežnevo laikų vėžes, kuomet Rusija gamino savo “Žiguli”, statė “chruščiovkes”, sunkė “Stoličnaja” bei pardavinėjo pieną stikliniuose buteliuose su kirminais. Sovietinė pramonė taip nusistekeno, jog milžiniška imperija tiesiog bankrutavo, o dešimtys milijonų vergų paprasčiausiai nebeturėjo ko ėsti.

 

Remiantis Kinijos muitinės duomenimis, praeitais metais Kinijos prekyba su Rusija siekė 219 mlrd. eurų. Rusija 2023 m. tapo penktąja pagal dydį Kinijos prekybos partnere. Tai rodo, jog Kinijai Rusija tėra pigaus benzino kolonėlė. O Kinija Rusijai - vienintelis išsigelbėjimas, turint omeny, jog 90 proc. Rusijos naftos ir dujų eksporto sudaro eksportas į Kiniją.

 

Nuo praėjusių metų Šė Korėja išsiuntė Rusijai apie 7 000 konteinerių su šaudmenimis ir kita karine įranga, praneša Pietų Korėjos gynybos ministerija. Manoma, jog mainais į ginklus Šė Korėja gauna maisto ir karinės įrangos. Šalyje žinomas tik vienas sočiai pavalgantis korėjietis, važinėjantis rusišku drandalietu.

 

Rusija, Kinija ir Iranas didina savo karinį buvimą Antarktidoje. Teroristinės ašies šalys griauna dešimtmečius trukusį laikotarpį, kuomet žemynas buvo išskirtinė tarptautinio bendradarbiavimo vieta, kurios egzistavimą apibrėžė 1961 m. Antarktidos sutartis, draudžianti žemyną naudoti kariniais tikslais.

 

Barbarai ne tik žudo. Jie naikina ekosistemas, pasaulio klimato stabilumą, kelią pavojų visos žmonijos egzistencijai. 

 

⥁ Lietuvoje ⥀

 

Kaip sakė toks visiems gerai žinomas draugas, kurio krūtinėje plakė šuns širdis: “geriausia - iš visų viską paimt ir padalint; po lygiai”.

 

Trūksta biudžete pinigų atlyginimams ir pensijoms - atėmei iš didžiojo verslo, reikia tankams - prismaugei smulkiuosius, norisi stadiono - prisukai deguonies aparatą pensininkams.

 

Nors... kam smulkintis? Reikia iš visų viską apskritai atimti. Nacionalizuoti. Kam žmonėms tos santaupos, jei jie nemoka jų ten kur reikia panaudot?

 

Kisa, kam jums pinigai, jūs neturite fantazijos, parafrazuojant Oleksijų... tai yra, Ostapą Benderį.

 

Kam gi jums tie pinigai, užraugti sloininkuose? Grabams ir laidotuvėms? Nesąmonė. Numirę vis tiek nei grabų, nei savo laidotuvių nematysit.

 

Taigi, geriausia viską iš visų atimt ir tada jau padalint. Nes tą geriausiai moka daryt tie, kurie moka paimt.

 

Supykot? Juokaujame. Valdžios noras lįsti į žmonių pinigines, ypač tokiu sudėtingu metu, daugiau nei suprantamas. Bet savižudiškas. Biudžete nusimato skylės, o išlaidos siaubingai auga. Todėl viskas paišoma ir didinama paprastuoju būdu – vienose exel lentelių grafose didinant procentukus, kitose grafose atsiranda didesnės skaičių išraiškos. Tada visi galai sueina, atsiranda pinigų ir tankams, ir pensijoms, ir bedarbių pašalpoms, kurios tris kartus didesnės už pensijas.

 

O ar kam rūpi, kaip gyvena mokesčius visiems išlaikyti mokantis žmogus?

 

Geras klausimas.

 

Mes žiūrime į šį klausimą atvirkščiai. Kiek tas mūsų žmogus gali visko remti ir finansuoti? Šimtas tūkstančių bedarbių po tūkstantį eurų per mėnesį – šimtas milijonų. Per metus – visas gynybos biudžetas. Na gerai, sumažinkit per pusę. Pusmilijardis eurų vis tiek atrodo pusėtinai.

 

Kiek jūs sumokat mokesčių, finansuojat įvairiausias akcijas, aukojate gyvybiškai svarbiems pirkiniams Ukrainai - yra neįkainojama ir nepamatuojama jokiais jokių laipsnių ordinais.

 

Būtų mūsų valia, mes eitume šiek tiek kitu keliu. Nes jūs to nusipelnėte. Nusipelnėte gyventi saugiai ir stabiliai. Visomis prasmėmis.

 

↡ Nuotraukoje: dirba „Azovo“ karių artilerija.

 

Dėkojame nuolatiniam rėmėjui Panevėžyje, UAB Vilkeda, Lietuvos aludarių gildijai ir visiems jums už palaikymą bei supratimą. Svarbu ne tai, kokia suma paremiat, svarbus Jūsų dėmesys ir dėkingumas.

 

 

Siūlome aktyvius mokymus: https://www.visagentura.com/publications

 



96 views0 comments
bottom of page