top of page
  • Writer's pictureAurimas Navys

UKRAINOS ATSTATYMUI - 400 MILIJARDŲ DOLERIŲ (2023 05 05)

Geopolitinė padėtis

Volodymyras Zelenskis Olandijoje pareiškė, kad Ukrainai atstatyti reikia mažiausiai 400 mlrd. dolerių. Žąla suskaičiuota tik tose srityse, kurių dar neokupavo Rusijos barbarai. Maskovijos teroristai sunaikino Ukrainos elektrines, švietimo įstaigų tinklą, kultūros centrus, muziejus, bažnyčias ir kitus infrastruktūros objektus. Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad vis dar egzistuoja problema, susijusi su kitose šalyse galiojančiais teisės aktais dėl Rusijos įšaldyto turto konfiskavimo ir perdavimo, siekiant jį panaudoti Ukrainos atstatymui.

Nors karas dar nebaigtas, daug statybų kompanijų jau trina rankas ir tiesia jas į Ukrainos atstatymo lėšas. Šaunu, kad verslas planuoja pajamas į priekį. Būtų nuostabu, jei geopolitinę padangę taip pat išmoktų planuoti partijų šiltnamiuose užaugę ir ant bačkų minioms šūkalojantys politikieriai.

Belgija paskelbė ketinanti pervesti Ukrainai 58 mlrd. eurų vertės įšaldytą Rusijos turtą. Pasaulio bankas Ukrainai skirs beveik 1,5 mlrd. dolerių ligoninių, šildymo sistemų, energetikos ir transporto infrastruktūros atstatymo projektams.

Priešo Ukrainai daromos žąlos dydis vis didėja. Ukrainos prezidento kanceliarija pažymi, kad "už tai sumokės dar negimusios ateities kartos".

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Victoria Nuland pareiškė, kad Vašingtonas svarsto galimybę panaudoti įšaldytą Rusijos Federacijos turtą finansuoti per visavertį karą Ukrainoje sugriautos infrastruktūros atstatymą. Kalbama apie Rusijos centrinio banko užblokuotų 300 mlrd. dolerių pritraukimą.

ES taip pat nagrinėja teisines galimybes panaudoti bloko įšaldytas Rusijos valiutos atsargas. Visų pirma svarstoma galimybė investuoti šias lėšas ir iš jų gautą pelną nukreipti Ukrainos atstatymui finansuoti.

Tačiau iš kitos pusės, JAV ir ES prekyba kas mėnesį Rusijai atneša vidutiniškai 5,5 mlrd. eurų pelną. Kažkas ne taip su mūsų civilizacija. Neatlikome namų darbų, neišmokome pamokų, jei 21 amžiuje leidome įvykti skėrių antskrydžiui prilygstančiai naujųjų laikų hunų invazijai ir toliau ją finansuojame.

Rusija apkaltino JAV organizavus dronų paleidimą į Kremlių. Rusijos teroristų irštvos kilimėlis spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad "Kyjivo ir Vašingtono mėginimai neigti ataką prieš Kremlių yra juokingi, sprendimus dėl tokių atakų priima JAV, o Ukraina vykdo".

Tikrai taip, visi įrodymai – kaip ant delno: Kremlius visiškai susimovė nepamatydamas Joe Bideno valdomo drono. Prieš tai šį pavasarį Rusija nepastebėjo, kaip į jos teritoriją įskrido šimtai tūkstančių JAV laboratorijose mirtinu trydos virusu užkrėstų žąsų.

Karo tyrimų instituto teigimu, yra keletas požymių, kad smūgį prieš Kremlių organizavo pati Rusijos Federacija, siekdama perduoti informaciją apie karą Rusijos vidaus auditorijai ir sudaryti sąlygas platesnei visuomenės mobilizacijai.

Rusijos valdžia pastaruoju metu ėmėsi priemonių stiprinti vidaus priešlėktuvinę gynybą, įskaitant pačią Maskvą. Todėl labai mažai tikėtina, kad du bepiločiai orlaiviai būtų galėję prasiveržti pro daugybę priešlėktuvinės gynybos žiedų ir susisprogdinti arba būti numušti tiesiai virš Kremliaus "širdies" taip, kad būtų galima padaryti įspūdingų kadrų.

Skubus, nuoseklus ir koordinuotas Kremliaus atsakas į incidentą rodo, kad išpuolis buvo parengtas taip, kad jo politinės pasekmės būtų reikšmingesnės, nei informacinė gėda. Kremlius nedelsdamas apkaltino Ukrainą įvykdžius teroristinį išpuolį, o Rusijos oficialioji reakcija greitai susitelkė aplink šį kaltinimą.

Be jokios abejonės tai Kremliaus operacija, ką teigėme iškart po „atakos“.

Reikšmingi postūmiai

Ukraina aktyviai ruošiasi kontrpuolimui ir neturi jokių galimybių patirti nesėkmę, sakė Zelenskis per bendrą spaudos konferenciją su Nyderlandų ir Belgijos premjerais. "Mes galvojame, kaip pasirengti kontrpuolimui, ir nemanome, kad mums gali nepasisekti. Tai nėra mūsų būdas. Turime vieną tikslą ir tai suprantame“, - sakė Ukrainos lyderis.

Buvęs "Roscosmos" vadovas Dmitrijus Rogozinas pagrasino stabdyti Ukrainos kontrpuolimą taktiniais branduoliniais ginklais. Anot jo, ukrainiečiai kontrpuolimą esą pradės nuo raketų sistemų HIMARS, paskui "bepiločių lėktuvų reidų", o tada pradės veikti tankai "Abrams" ir "Leopard". "Pagal mūsų doktriną turime pilną teisę panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Būtent tam jie ir egzistuoja. Tai puiki lygiavimosi priemonė, kai yra akivaizdus įprastinių pajėgų ir pajėgumų skirtumas priešo naudai. Geriausias būdas nutraukti jo puolimą - panaudoti taktinius branduolinius ginklus su suprantamomis pasekmėmis, bet kol kas, atrodo, kitos išeities nėra", - pareiškė dar vienas Kremliaus garsiakalbis.

Viskas vyksta būtent taip, kaip vakar ir teigėme. Rusija pradeda branduolinį šantažą. Kol kas ne Kremliaus vadovų, o jo klapčiukų lūpomis. Šiuo metu Maskva mėgina stabdyti Ukrainos kontrpuolimą, imdama priešininkus „ant ponto“ (banditų žargonas).

Laukiant Ukrainos kontrpuolimo, užpilant nerimą gausiais kiekiais vodkės, greičiausiai išsibalansavo Maskvos nusikaltėlių gaujos smegenų veikla, tad neadekvačių pareiškimų netrukus sulauksime kur kas daugiau.

Tuo pačiu užjaučiame Ukrainos karius, generalinio štabo planuotojus, į kuriuos šiandien žiūrima, kaip į krepšinio rinktinę, kuri išbėgs į aikštę, per 20 minučių priešą užmėtys tritaškiais, ir visi eisime gerti šampano, aidint fejerverkams. To nebus. Tai bus vienas iš daugelio karo kėlinių. Duok Dieve laimėti šį mūšį, įvykdyti užsibrėžtą tikslą ir pakreipti karo eigą Kyjivui ir mums naudinga linkme.

Trumpai

Ukrainos ambasadorius Izraelyje Jevgenas Kornijčiukas teigia, kad Kyjive bandoma Izraelio sukurta raketų aptikimo sistema, kuri gali būti aktyvuota per du mėnesius. "Ji leidžia identifikuoti įvairius objektus, įskaitant balistines raketas, ir apskaičiuoja, kur jos nukris, ir iš esmės tai leidžia mums uždaryti tam tikras šalies dalis, o ne visą šalį", - sakė ambasadorius.

Kai sistema bus įjungta, ji įspės gyventojus, į kurias teritorijas nutaikytos Rusijos raketos ir bepiločiai orlaiviai, skambant sirenoms arba perspėjant mobiliuoju telefonu.

Nyderlandų premjeras teigia, kad derybos dėl F-16 naikintuvų vyksta sparčiai. Derybos dėl galimo naikintuvų F-16 dovanojimo Ukrainai vyksta pažangiai ir "nėra jokių tabu", sakė Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte. Nyderlandų ministras pirmininkas anksčiau yra sakęs, kad Nyderlandai svarstytų bet kokią karinę paramą Ukrainai, jei tai nesukeltų NATO ir Rusijos konflikto.

Prasiblaivęs Dmitrijus Medvedevas pavadino ES užsienio politikos vadovą Borrellą. "įžūliu senu kvailiu" po to, kai jis perspėjo Maskvą neaštrinti karo po tariamos dronų atakos. "Borrellas pasisakė prieš atakos prieš Kremlių panaudojimą galimam tolesniam konflikto eskalavimui. Įžūlus senas kvailys. Būtent prie konflikto eskalavimo jis ir prives - teroristinį išpuolį įvykdė Kyjivo valdžia, vadovaujama JAV ir patvirtinta ES vadovybės. Būtent to nori Vašingtonas ir daugelis kvailų Briuselio vadovų", išgargaliavo nevykėlis.

Didelė Ukrainos kontrataka gali tapti lemiamu karo veiksniu, pakreipiančiu įvykius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudai, tačiau jei Ukraina nepasinaudos šansu, viskas atrodys "niūriai", pareiškė buvęs Didžiosios Britanijos generalinio štabo viršininkas lordas Dannattas.

NATO teigimu, kad Rusija ruošiasi smogti povandeniniams kabeliams ES ir Šiaurės Amerikoje. Pranešama, jog Rusija kartografuoja svarbią sąjungininkų infrastruktūrą tiek sausumoje, tiek po vandeniu. Operacijoje dalyvauja Rusijos kariuomenė ir specialiosios tarnybos.

Tarptautinė tiriamosios žurnalistikos komanda aptiko įrodymų, kad netoli vietų, kur buvo susprogdintas dujotiekis "Nord Stream", buvo paslėpti Rusijos laivai. Pažymima, kad tai buvo laivai, galintys vykdyti povandenines operacijas.

Rusijos žvalgybos tarnybos jau daugelį metų yra didžiausia grėsmė Danijai ir išliks grėsme ateityje, naujoje ataskaitoje teigė šalies policijos žvalgybos tarnyba.

Nieko bloga. Būkime pasirengę kurį laiką išgyventi be Facebook ir interneto. Meditacija gamtoje išvalys mintis nuo interneto šiukšlių.

Lietuvoje

Kaimukio varpai skalambyja apie iki šiol neregėtą 140 000 eurų kyšį, šeimos verslą, šeimos įtaką ir jos valdomą miestą.

Nieko nuostabaus, turint omeny lazdą su dviem galais.

Taip nutinka, kai naikinamas smulkus ir vidutinis verslas, siekiant generuoti prognozuojamas pajamas iš didžiųjų koncernų ir verslo korporacijų. Taip, tai prognozuojamos pajamos į biudžetą, tačiau tai taip pat prognozuojama vergvaldystė, kaip ir šeimos valdomo miesto atveju.

Vadinasi, siekiant sunaikinti tokias šeimas, reikia, kad neliktų šeimų valdomų korporacijų (visos korporacijos ir koncernai priklauso kažkieno šeimoms) arba, kad korporacijas valdytų patikimos ir valdžiai lojalios šeimos.

Tačiau tokiu atveju artėjama prie Baltarusijos valdomo verslo modelio.

Tik laisva, liberali rinka ir laisvas žodis gali užtikrinti valdžios ir valstybės stabilumą, verslo gyvybingumą, o svarbiausia – piliečių teises ir laisves.

Nuotraukoje Zelenskiui parodyta "Patriot" ir kita įranga, kuri bus pristatyta Ukrainai, Nyderlanduose.

Ypatingas ačiū nuolatiniam rėmėjui „DT Artelė“, taip pat Lietuvos aludarių gildijai. Mūsų darbo tęsimui itin svarbi visų jūsų parama: https://tinyurl.com/noriuparemti
Siūlome aktyvius mokymus: https://tinyurl.com/f352n3uw



46 views0 comments
bottom of page